70 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 20.03.10, 05:53 Nr.: 1 Antworten

Biz Yahudimiyiz yoksa müslümanmiyiz?
BismillAhirRahmanirRahim

Ben hemen hemen her gün Kur´ani Kerim Dualari okuyan bir insanim. Allah´a hamd olsunki, beni Allah bu Hak dini olan Islam dininden yaratmis. Inancimizda ama bazi eksikler var. Bunun farkindayim. Bazi konularda fark ettim, cogu müslümanlar kitabimizda yazilmamis olan durumlara göre inancda bulunuyorlar.

Mesela; erkeklerde kücük yasda sünnet olmalari. Sünnet olma yahudilerde bebek caginda iken uygulanmaya baslaniliniyor. Bunu hemen hemen her müslüman bilir. Ama biz müslümanlarda sünnet olma zorunlulugu kitabimiz Kur´ani Kerim´de hic bir ayetinde yazilmamis. Yada Peygamber Efendimize emir buyurulmamis. Kitapta yazilmadigi halde neden müslümanlar yahudiler gibi sünnet olmaya ihtiyac duyuyorlar?. Hem bir baska konuda; mademki sünnet bize farz idi ise o zaman Allah bütün erkek insanlari sünnetli yaratirdi. Sünnet olunulmaya lüzum olunulmazdi.

Hic bir müslüman kardesimin burada yazdiklarim kirginligina gitmesin. Ben bazen soruyorum kendi kendime; madem Allah kitabimizda acikladigi gibi tek millet olarak yahudileri nurundan mahrum etmisse, neden biz müslümanlar yahudilerin usulüne göre onlara bakarakdan dini davranisda bulunuyoruz?. Yahudilerde kendi aralarinda evlilik yapiyorlar. kiz yabanci dini olan erkege vermiyorlar, kendi usüllerine göre inanip dua ediyorlar. Biz El Hamdülillah hepimiz icin müslümaniz diyiyoruz ama, her zaman yahudiler gibi namaz vakti basimiza camide baslik takiyoruz. Yada Yahudiler domuz eti asla yemiyorlar. Bizde müslüman oldugumuz halde domuz eti yemiyoruz.

Surasini unutmayalimki Hz.Ibrahim Aleyhisselam ile Isa Aleyhisselamda yahudi irkindan geliyorlardi. Ilk yahudiler kitabimizdada "Israil Ogullari" diye aciklama yapilmis. Musa Aleyhisselam ilk peygamber olarak Israilogullarini Misirdan Firavunun kölelik saltanadindan kurtarip simdiki Israil topraklarina getirtmis.

Ben simdik soruyorum; biz yahudimiyiz yoksa peygamberimizin usülüne göre müslümanmiyiz?.
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

Biz Yahudimiyiz yoksa müslümanmiyiz?