70 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 12.03.10, 11:28 Nr.: 1 Antworten

Namaz kilmak zormu geliyor ??
Bütün samimi müslümanlar namaz kilmak isterler, ama bazilarimiz bunu basaramayiz.
Bir sürü bahaneler, sebepler buluruz
Ya vaktimiz yoktur, ya uygun yerimiz yoktur, ya hastayiz ve engelliyizdir, yada henüz cok gencizdir.

Sizlerinde bahaneleri varmi, namaz kiliyormusunuz?

Güzel bir klip buldum,  belki düsünürsün diye (kilmak isteyipte kilamayanlar icin !)
Herkese hayirli Cumalar diliyorum
//www.youtube.com/watch?v=wwB7d_QvxO0
0

Beitrag gepostet am 12.03.10, 11:57 @nisa1970 Nr.: 2 Antworten

cumaniz mübarek olsun   paylasim icin allah razi olsun, seytan birgün hz. Ali yi birgün sabah namazina gec kalkmasina neden olur  ve hz. Ali bir vakit namazini kacirdigindan dolayi   günlerce basini secdeden kaldirmaz  ve akittigi gözyslri kadar sevaba nail olur birdahaki sefere seytan erkenden gelir ve kalk sabah namazini kil der birkere  kilmamana sebep oldum  kirk rekat  namaz sevabi kazandin  kalk zamaninda kil. yani  seytanin türlüp tuzaklaridir bizleri  ahiretin ilk suali olan namazdan  uzaklastirmaya calisan  mevla onun serrinden  uzak tutsun  cümle mizi insallah  selam ve dua ile kalin .....

0

Beitrag gepostet am 12.03.10, 11:58 @engin64 Nr.: 3 Antworten

sizde sagolun
Seytanin zaten görevi bu, bizimle ugrasmak

Namaz kılmak : Şeytan namazdan, ezandan, namaz
kılandan, namaz kılınan yerden hoşlanmaz, oralarda da eğleşmez.
Namaz
kılan için “ah bir terk ettirebilsem” der. Namaz kılana da : “belimi
kırdın” der.
Vesvese gücünü daha çok namaz kılan için kullanır.
Oyalar,
namazı geciktirir, daha gençsin der kıldırtmaz. Kılana namazın oldumu,
bakalım Allah kabul edecek mi, Allah’ın senin namazına ihiyacı mı var,
senin kalbin temiz, namaz kılmasan da olur” şeklinde telkinlerde
bulunur.

Şeytan namaza devam edene yaklaşamaz. Çünkü rükû ve secde hali, Cenab-ı Allah’a en yakın olunan zamandır.
Kur’an’da şöyle buyrulur :

“Şeytan içki, kumar yoluyla ancak aranıza düşmanlık ve kin sokmak;
sizi, Allah’ı anmaktan ve namazdan alıkoymak ister. Artık bunlardan
vazgeçtiniz değil mi? “ (Mâida Sûresi : 91).

-“Sana indirilen kitabı oku. Namaz kıl. Namaz kötülüklerden alıkor, hayasızlıktan alıkor. (Ankebut Sûresi : 45).

Buradan anlıyoruz ki, şeytan, tuzağına düşürebilmek için çeşitli
yollarla namazdan alıkoymak ister. Bir de namaz, şeytan işi
pisliklerden alıkor.

Hz. Peygambar :
“Namaz, şeytanın yüzünü karartır, sadaka belini kırar. Allah için
birini sevmek, şeytanın kökünü kazır. Bunları yaparsanız şeytan sizden
şark ve garp kadar uzaklaşır.” Der. (Ramuz el-Ehadis : 218/8).

0

Beitrag gepostet am 12.03.10, 14:51 @batuu Nr.: 4 Antworten

Batuu cok tskler, allah senden razi olsun

Forumda yeniyim, bazi teknik bilgilerim eksik
Kusuruma bakmayin, en kisa zamanda ögrenecegim insallah
0

Beitrag gepostet am 14.03.10, 13:13 @ezelin_avradi Nr.: 5 Antworten

rabbim nasip ederse kılınır. ama birazda gayret gerekli.
0

Beitrag gepostet am 14.03.10, 13:14 @batuu Nr.: 6 Antworten

kardeş klip çok güzel ALLAH(c.c.) razı olsun.
0

Beitrag gepostet am 14.03.10, 19:35 @nisa1970 Nr.: 7 Antworten

...Namaz Kilsan kilmayana dokunma, belki Haktir onuda münafik sanma, Insan dili baska baskadir ama, Allahin huzurunda fert var degil mi...?...

...Afrika Sibirya Hakkin eseri, Müslüman degilse hic mi serseri, onu sen mi yaptinda beri gel beri, sanki sende mühür kart var degil mi...?...

...Türbeyi öp fakat orda yatani eger ölmüs ise bir toprak tani, Topragin krallida Insandi hani, daha yüzü tasa sürt var degil mi...?...

...Ucaga binerek Hacca gidersin, Ucagi yapana Gavurdur dersin, Birak nuhun gemisini neylersin, sende gemi olan sirt var degil mi...?...

...Gel Gardasim diplomayla simarma, onu verenlerinde basina vurma, lukat makasiyla Halki kandirma, yumusagin sonunda sert var degil mi...?...

...Tarlada tezgahda yorulan benim, cephede göksümden vurulan benim, benim adim Halktir serilen benim, vur bana sen sucu ört var degil mi...?...

...Mahzuni lanet et ikilikciye, ben boyun eyememde Pasaya beye, öyleyse adam vur bilmiyor diye, her terazi sucun tart var degil mi...?...

Söz: Asik Mahzuni Serif

Namaz konusunda kisa bi benim fikrimi yazmak istiyorum.. Tabi ki her kul kendi dinsel yöntemini uygulamasindan yanayim..
Fakat kendimce diyecegim noktalar var..

Allah benim desem nice tövbeler nice küfürler yerim, oysa Allah benim dedigim anda size bunun aciklamasini getirsem evet dogru dersiniz..

Allah yerde gökte her yaptigimiz anda, her baktigimiz yerde, Allah icimizde, her birimizin icinde Allah vardir.. Eger bu fikre uyuyorsak, Namaz ile niyaz etmek neden mecburi oluyor?

Oturdugum yerde zihnimi Allah ile bir ettigimde yerimden oynamadan, Allahi animsiyorsam, Namazla es degere gelmez mi?...

Simdi örnek Namaz kilipta ama fikrim farkli yerde olursa, Namaz kildi diye mi gecer?... Benim fikrimce, fikir, zihinsel acidan Hakla bagdasiyorsa eger Kul o sembolik sekilde namaza 100.000 kez daha es degerdir...

Arkadaslar yazilarim hic kimsenin Inancsal seklini yadirgamak degil, sakin ola öyle gelmeye size...

Din Allah ile kul arasindadir.. Kim nasil Hakla bagdasiyorsa o kul öyle baglanti kursun....

Saygi ve Sevgilerimle Viva Viva Viva
0

Beitrag gepostet am 14.03.10, 20:10 @taflan55 Nr.: 8 Antworten

Ben nasil bi Insanim ki, sen bana diye biliyorsun senin gibi Insanlar?

Unutma ki...

Farkli farkli dinler, düsünceler, fikirler vardir... Ve fikirler Allahin yaratigi en büyük nimetir.. Eger Hak bize bu nimeti verdi ise, neden ozaman farz kilsin ki? Fikirlerimizi kullanmayalim diye mi...?...
0

Beitrag gepostet am 16.03.10, 00:31 @taflan55 Nr.: 9 Antworten

Farz kilinani degistiren kim ki? Farz kilinani illa kabül etmek gibi bi durum mu var? Ben Hakkin bana verdigi Fikri kullanarak, yazilanlara yaziyorum..

Hic bir farzi degistirme gibi niyetim ve saten gücüm yokturdur, merak etme....
0

Beitrag gepostet am 16.03.10, 13:38 @vivalaali Nr.: 10 Antworten

Vivalaali kardesim, sen diyorsunki:
Din Allah ile kul arasindadir.. Kim nasil Hakla bagdasiyorsa o kul öyle baglanti kursun....
...ama  Rabbim söyle buyuruyor:

Allah Teala, Kuran-ı Kerim’de buyuruyor ki, Ahirette bazı suçlulara şöyle sorarlar:
“Sizi cehenneme düşüren nedir? Onlar şöyle derler: ‘Biz namaz kılanlardan değildik...”

Allah Teala şöyle buyuruyor:...Bilin ki, ancak Allah’ı anmakla kalpler güvene kavuşur.

Yüce Allah’ın bizim ibadetimize
hiçbir ihtiyacı yoktur; ama bizler, Allah’a ve onunla ilişki vesilesi
olan ibadet ve namaza muhtacız.

Namaz, kul ile Yüce Allah arasında
sürekli bir irtibat vesilesidir. Zayıf ve güçsüz insanın, güçlü ve
kadir olan Allah Teala ile bu manevi ilişkisi, çeşitli zorluklar
karşısında insana güç verir. Hayatın zorluklarında şaşkınlığa uğramış
insan, sadece Allah’a yönelmekle huzura kavuşabilir ve namaz insanın
Allah’a yönelmesini, O’na bağlanmasını sağlar. Çünkü niyet, iftitah
tekbiri, fatiha ve fatihadan sonra bir surenin okunması, rüku, secde,
teşehhüt, selam ve namazın diğer vacip ve şartları insanın kalbini
Allah’a yönlendirecek özelliğe sahiptir.

Namaz kılan bir mümin, her
gece ve gündüz, beş defa bütün varlığıyla Allah’a yönelmektedir. Bir
pusulanın denizdeki gemiye hedefe doğru kılavuzluk etmesi gibi namaz da
mümini, sürekli olarak, en yüce hedef olan lıkaullahh’a (Allah’a
kavuşmaya) doğru kılavuzluk etmekte ve onu yanlış yollara sapmaktan
korumaktadır.

Allahin emirlerini birakipta keyfine göre bir din icat etmek istiyenlerden isen

söyleyecek baska bir sözüm yok.

Allah yardimcin olsun ve akil fikir versin senin gibi düsünenlere 

0

Beitrag gepostet am 16.03.10, 18:16 @taflan55 Nr.: 11 Antworten

Yeterince Dert varken burda ki konuyu kendimize dert etmeyelim dimi gardas
0

Beitrag gepostet am 16.03.10, 18:32 @nisa1970 Nr.: 12 Antworten

Iste o buyurdugu sizin inandiginiz sekilde
0

Beitrag gepostet am 17.03.10, 08:30 @vivalaali Nr.: 13 Antworten

benim ve bütün samimi müslümanlarin rehberi Kuran
sizinkisi nedir acaba merak ettim ?
0

Beitrag gepostet am 18.03.10, 09:06 @nisa1970 Nr.: 14 Antworten

Benim rehberim Bektas-i yasam bicimi.. Ve 7 Ulu Ozanlar... Sah Hatayi, Pir Sultan Abdal, Seyyid Nesimi, Ozan Viran-i, Ozan Yemin-i, Ozan Fuzul-i, Kul Himmet...

Bunlar Rehberlerim.. Degisleri yol göstericim...
0

Beitrag gepostet am 18.03.10, 16:22 @aksiyon Nr.: 15 Antworten

Haklisiniz birilerini rahatsiz etmisim.
Ama alevi kardeslerimizi anlayamiyorum birtürlü,
>biz Alinin yolunda gidiyoruz diyorlar, Hz. Alinin namaz kilarken öldürüldügünü söylüyorlar, ama        kendileri namazi reddediyorlar.
>12 imam diyorlar, adi üstünde onlarda imamdi, namaz kiliyorlardi!!!
> Hz. Hüseyin, Hz. Hasan diyorlar, onlarda namaz kilardi.

bütün bu inandiklarinin yolunda gitmiyorlar, ozaman nerden cikti bu din diye soruyorum ??
Allah size bir peygamber daha gönderdide bizmi bilmiyoruz acaba !!

Sonucta herkesin dini kendine, bizim rehberimiz Kuran ve Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav)
ve herkes kendi yolunu secmekle hükümlüdür. Biz sizin dininize saygi duyoruz, sizde bizimkine saygi duyun vivalaalai kardesim.

Aksiyon kardesim nefsimiz malesef bizi sürekli oyalama pesinde, ama namaz sayesinde biraz daha nefsimizi kontrol altina alabiliyoruz. Allah yardimcimiz olsun

0

Beitrag gepostet am 18.03.10, 19:51 @aksiyon Nr.: 16 Antworten

Gardas..

Ben rahatsizlik duydugumu hic acikladim mi?
Veya sizin ibadet etme seklini dogru veya yanlis sekilde yönlendirdim mi?

Konuya yakin ama uzaktan kendi fikrimi yazdim!

Saygisizlik diye geldi ise bu benim Saygisiz davranisimdan dolayi degil, sizin bu konuda farkli düsüncelerin olusundan rahatsiz olmanizdir...

Ibadetinizi yüreginizden nasil geliyorsa öyle yapin! Buna karsi cikan kim? Veya yanlis oldugunu diyen kim?

Kendi düsüncelerimi paylasmama karsiysaniz, kusura kalmayin fikrimi artik sizlerle paylasmam...

Saygilar Viva..
0

Beitrag gepostet am 18.03.10, 19:54 @nisa1970 Nr.: 17 Antworten

Helal....

Baya bilimsel ve aristirici bir aciklama yaptin! Bütün Namaz kilmayan ve 5 sarta uymayan Aleviler aslinda senin yazdigini okuyup dogru yolla gelmeli gercekten....

Arastir nedenlerini ve sonra yaz!

Simdi düsün bilmeden konusanlar Islam dinini Terrorist dini diye nitelendiriyorlar, cünki Islami hic ama hic tanimiyorlar diye...

Ve sende Aleviligi hic ama hic bilmezken, dedigin laflara bak, gülünc bi olay
0

Beitrag gepostet am 19.03.10, 11:07 @vivalaali Nr.: 18 Antworten

benim sizi dogru yola filan getirmeye niyetim yok, dedigim gibi herkes kendi dogru buldugu yolu secer, öyle kolay olsa insanlari igna etmek, önce kendi  akrabalarimi yola getirirdim!

Ben aleviligi anliyamadim derken samimiydim, ne kadar arastirdiysamda, anliyamadim.
Bir cok alevi arkadasim var, ama nedense bir orta yollarida yok kendi aralarinda.
Bir cok sevdigim alevi komsum var, Kuran okuyor, mevlid düzenliyor ve mutlaka hacca gitmek istiyor.
Baska bir alevi komsum var oda hacca gitmek istiyor, ama kuran okumuyor.
Sana kalirsa hacca gitmekte alevilikte yoktur! tam olarak bilemiyorum.

Yani ben bu isin icinden cikamiyorum, hangisi dogru, sizin rehberiniz nedir ?
Siz madem allaha inaniyorsunuz, onun emirlerini nerden ve nasil biliyorsunuz.
Saydiginiz alevi önderleri bunlari nerden biliyorlar yada  hangi kaynaktan  yararlarniyorlar?
Hadi diyelimki kurani biz yanlis anliyoruz, yada birilerine göre hatta degistirilmis, ya peygamberimizin ve ehli beytin yasam tarzini bizmi uyduruyoruz acaba, Namaz seklini bize yanlismi ögrettiler diyorsun!

0

Beitrag gepostet am 19.03.10, 11:17 @sensiz_olamam33 Nr.: 19 Antworten

cok sagolun, hosbulduk
Namazin faydalarini ve güzelliklerini cok güzel anlatmissiniz, rabbim sizden razi olsun

0

Beitrag gepostet am 19.03.10, 22:52 @nisa1970 Nr.: 20 Antworten

Simdi demek istedigini cok iyi anliyorum, ama Insanlar anlamak istedigini anlar, yani misal vereyim sana..

Nice Sünniler var diyorlar ki Bas Örtüsü giymek gerek degil, nice sünniler var diyorlar ki Bas Örtüsü olmasi gerekendir.. Ve niceleri var ki öyle asiri bi sekilde dini yasiyorlar ki sasar kalirsin...

Alevilik konusuna gelince cok kolay aciklarim sana neden böyle karisik oldugunu...

Yüz yillarca azinlikta olan bir Yol, kendini cogu kez yasadigi ortama uygun görerek yasadi, cok kolay anlaman icin aciklayayim...

Düsün simdi 1000 kisilik bir köyde 5 Alevi yasiyor, simdi bu 1000 Kisilik köyde Islami yüzde yüz yasiyorular, ve bu 5 Alevi kisilik ister istemez o 1000 kisiye ayak uyduruyor, bunu zorunlulukmus diye yapiyorlar demiyorum...

Bi baska örnek ben Almanyanin Alevilerin cok oldugu bölgede yasiyorum, ve burda bi kac Sünni Aileleride yasiyor, hic biri ne Namaz nede Islamin bi sartina uyuyor, nedeni ap acik ortada ortama ayak uyduruyorlar...

Düsününce insan diyor ki dogru mu yanlis mi bu aci? Bana göre her kul Inancini yasamali oldugu gibi.. Yanliz insanlar Karpuzun tadini bilmezse onu aciklayamaz nasil bir tatda oldugunu.. Buda buna benzer...

Simdi sana aciklasam Aleviligi hemde derin derin mevzulariyla, diyeceksin ki... Ama benim arkadaslar böyle ve böyle yapiyor... Simdi senin arkadaslar söyle veya böyle yapiyor diye Alevilik öyle degildir...

Yani demek istedigim, eger ki Aleviligi ögrenmek ve anlamak istiyorsan cok kolay anlaman icin basta Zerdüst felsefesini anlamalisin sonra Hurufilik ve sonra Islamin gelis ve yollarini ve sonuc olarak Hallac-i Manzurdan taaaaaa 7 Ulu Ozanlari ve sonuc olarak Bektas-i Veli ile baglanti kurup öyle Aleviligi anlarsin... Inan bana belki cok bilgili biri degildirim ama ömrümü arastirmakla gecirdim bu konular üzeri... Nedeni su: Iste böylesi sorulara mahruz kaldigim icin yani bir 100de 100 cevap bulmak icin, arastirip ögrendim neden bu sekilde oldugunu!

Sorularin olursa Kaynaklari nerden bulacagini, sana kaynaklarida suna bilirim sorun degil...

Ve son olarak diyecegim su... Eger ki yanlis anlasildiysam namaz konularina yazdigim icin, benim Namaz kilma ile ibadet edenlere sonsuz saygim vardir.. Eger ki bi kisi kendini bir yola veriyorsa ve o yola inaniyorsa bu demektir ki bu inanc sekli o kisinin kutsalidir...

Kendi öz fikirlerimi yazma nedenim sizin fikirlerle uymaya bilir, bu insancil bir gidisattir, ama fikir söylemek her kula sunulmali...

Sanirim saygimda kusur etmedim, eger böyle geldi ise sizlerden özür dilerim! Ama gercektende tüm yazdiklarimi okudum, ve hic bi yerde namazin yanlis oldugunu yazmamisim...

Bu yüzden aslinda huzurum yerinde...

Saygilarla...
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!