82 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 12.02.10, 02:14 Nr.: 1 Antworten

Cennet Cehennem
Selamunaleyküm

Hocalarimin hepsi daha evelden derlerdiki, bir insan eyer müslümansa
ve bu dünyada günah islediyse günahlarida coksa eyer önce günahlarini cektikten sonra
cennete girer ama bir insan gayrimüslüm ise ona cennet kapisi hep kapali kalcani söylerlerdi .....
Birde tabi sonucta Allah bilir kimi cennete kimi cehenneme yolucani .

Burada asil örenmek istedim sey . Gecen gün bir hocayi dinledim oda ayni söyle dedi
Cehennem Günahkarlar icin yaratilmistir ve oraya giren ebediyen kalir ,
Cennet müminler icin yaratilmistir ve sadece iman edenler inananlar cennete gidecekler

Ve üstüne basarak söyledim hocam bir müslüman cehenneme girdiyse eyer günahlarini cektikten sonra cennete girmicekmi .
hocanin cevabi su oldu bir günahkar cennete giremez
insanlarin isi zor ya cennet yada cehennem dedi .

ben kendi capimda bir arastirma yaptim ama bu konu hakkinda net bir cevap bulamadim
simdi burda hangi hocanin dedi dorudur ??????

Selamunaleyküm

0

Beitrag gepostet am 12.02.10, 14:45 @sirya08 Nr.: 2 Antworten

Cennet Cehennem
önce aallah razi olsun kerdesim güzel bir sual cennet ve cehennem hakkinda bende birseyler paylasayim müsadenle hemde sana cevap olabilirmi bilmem...

Cenab- i Allah´ın hakimiyetinin ve adaletinin tecelli ettiği dehsetli ve celalli mevcut bir ülkesi olan Cehenneme giriş ve çıkış konularında tek söz sahibi Cenab-ı Allah´tır. Başka söz sahibi yoktur. Cenab-ı Allah’ın ayetlerini iddiamızı doğrulamaya zorlarcasına yorumlamaktan Allah’a sığınmak lazım.

Diğer bir husus : Cehennemden çıkış olmazsa bundan kim kazanır? Bu kimin işine yarar? Bu nasıl savunulabilir? Bunun için delil ve dayanak olmadığı halde, delil ve dayanak varmış gibi zorlama yorumlarda ısrar etmek, hatada ısrar etmek demektir.

1- Bir defa orada tek söz sahibi Cenab- i Allah´tır. Melik Yüce Allah’tır. Emir ve hüküm Allah´ındır.1 Beşere Allah´ın hükmüne boyun eğmekten başka bir şey düşmez. Orada bu meselede beşere bir şey soran da olmaz.

2- Diğer yandan, Cenab-ı Allah ‘Allah’ın rahmetinden ümidinizi kesmeyin. Allah bütün günahları bağışlar’2 buyuruyor. Öyleyse, Allah’ın günahlarımızı bağışlayacağı konusunda ümit içinde olmak lazım. Ama Allah korkusunu da içimizden atmayacağız. Allah’ın hangi günahları ne zaman, nasıl ve ne şekilde bağışlayacağını kul bilemez. Kul Allah’ın bağışlamasını sınırlandıramaz, yönlendiremez. Allah’a bağışlama konusunda yol haritası çizemez. Cehenneme giren kulların bağışlanmayacağı konusunda tez ileri süremez. Bunlar bilmeyerek yapılırsa gaflet olur. Bilerek yapılırsa, haddini aşmak olur.
3- Öte yandan bahsettiğiniz âyet, Allah’ın âyetlerini yalanlayan kafir ve müşriklerle ilgili bir mahşer hükmünü bildiriyor. Kur´an ayetlerini öncesiyle sonrasıyla okumak lâzım. Meşhurdur: Bektaşi, ´La takrabu´s - Salat´cümlesini almış, ve ´Allah namaza yaklaşmayınız diyor. Ben namaz kılmayacağım´ demiş. ´Ayetin devamını da oku´ demişler. ´Ben hafız değilim´ demiş. Ayetin devamında, ´Ve entüm sükara´ (Sarhoş olduğunuz zaman) vardır. Burada da 103. Ayette kalmayalım. 103. ayette kimlerden bahsedildiğini kavramak için ayetin öncesine ve sonrasına bakmak lazım: Mesela, 105. ayette Cehennemde ebedî kalış sorgulanırken: ´Onlara ‘ayetlerim size okunduğunda onları yalanlıyordunuz değil mi ?’ denir´3 buyuruluyor. Demek Allah’ın ayetlerini yalanlamak, kizb, inkar ve küfür Cehennemde ebedi kalmayı gerektiriyor. Ki, buna itiraz eden zaten yoktur.
Dipnotlar:
1- İnfitar Sûresi: 19.
2- Zümer Sûresi: 53.
3- Mü’minun Sûresi: 105.
0

Beitrag gepostet am 12.02.10, 16:55 @sirya08 Nr.: 3 Antworten

Cennet Cehennem
Selamunaleyküm
cevaplariniz icin tesekkürler hepinizden Allah razi olsun ,
Kuranda hicbiryerde Cehennemden sonra Cennet diye yazdina raslamadim
Ama söyle biseye rasladim tam dogru anladiysam eyer daha dogrusu benim arkadasim da türkce mehali var o okumus
cehennemden cikmaya mümit olsaydi insanlar o mümmitle ümmitlenirlerdi diye

tabi sonucta allah bilir kimin nereye gideceni , orasini ben zaten kabul ediyom
ama simdi neyin günah neyin sevab oldunu bizde örendik biliyoruz hemde kesin olarak ,
ama bu konu hakkinda kim ne biliyor ?????
diyelimki kurani kerimde nerde yaziyor cehnnemden sonra cennete girceni insanin ?????
kuranda yazan cehennemin kafirler icin yaratildi simdi bir düsünün
kafir olan kimse cennete girebilirmi ??????

benim örendiklerim bunlar , beni bu konu cok düsündürdü
bende kendimden okuduklarimdan ve arastirdiklarimdan bunu anliyom
ve son konustum hocaya birnevi katiliyorum

sizler bu konu hakkinda ne örendiniz bugüne kadar siz nasil biliyorsunuz onu yazin bana , veya bu konu hakkinda bir hadis varsa yani peygamber efendimiz nedemis ???? .

Selamunaleyküm
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

Cennet Cehennem