116 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 04.01.10, 17:16 Nr.: 1 Antworten

Evlatlik ??
Slm,

bi kac gündür kafama takilan bisey var Evlatlik ile ilgili.
Mesela yetiskinlerin normal Kadin Erkek arkadasligi kurmasi günah aslinda, birbirlerine Nikah düstügü icin. Gecenlerde birinden duymustum Evlatlik almakta caiz degilmis. Cünkü sonucta cocuk büyüdügü zaman ona da Nikah düsüyormus. Yani diyelim ben bi kiz cocugunu evlatlik edindim. Yeni dogmus bir ki cocugu....simdi bu büyüdü blu cagina erdi felan. Simdi bu kizin benimle görüsmesi felan caiz degilmis. Nikah düsüyormus. Ama sonucta ben büyütmedim mi ?? Kendi cocugum gibi sevmedim mi, aslinda Nikah düsme gibi bir durum olamaz diye düsünüyorum.
Biraz googlen felan ettim ama pek fazla biseyde bulamadim.
-----
Ucurtma rüzgar oldugucin degil rüzgara karsı durdugu icinyük
0

Beitrag gepostet am 04.01.10, 20:21 @leyla_25 Nr.: 2 Antworten

Evlatlik ??
zaten inandigim dan degil de yine de insanin aklinda kaliyor...Banada baya sacma geldi. INternetede baktim baya dedigim gibi birseyde bulamadim. O yüzden belki biri bilir diye kayankli felan yazan olursa o yüzden sordum
-----
0

Beitrag gepostet am 04.01.10, 20:22 @volkan74hh Nr.: 3 Antworten

Evlatlik ??
leyla_25 e yazdigim cevabim sanada
-----
0

Beitrag gepostet am 04.01.10, 20:43 @leyla_25 Nr.: 4 Antworten

Evlatlik ??
//www.darulkitap.com/forum/index.php?topic=1990.0

burayi buldum mesela...burda caiz degil diye yaziyor.
Allahin gücüne gitmesin ama gercek ise, cok sacma geliyor bana. O kadar cok bebek felan birakiliyor bunun neresi caiz degil. Sonucta öz evladin gibi görüyorsun onu. Bu durumda Nikah düsme durumu olmamali.
Bunlar cok ince konular, dikkat edilmesi konular simdi bana sacma geliyor diye yazdim gercekten korkarak yazdim.

-----
0

Beitrag gepostet am 04.01.10, 20:48 @leyla_25 Nr.: 5 Antworten

Evlatlik ??
Zitat:
Alınan evlatlık, büyüyünce erkek ise size, kız ise beyinize yabancı olur. Yabancı bir kimse ile beraber kalmak ise caiz değildir. Bu bakımdan evlatlık alırken, kardeşlerinizden birinin oğlunu veya beyinizin kardeşlerinden birinin kızını alırsanız mesele kalmaz. Yahut, aldığınız erkek bebek, kız kardeşlerinizden birisini veya erkek kardeşlerinizden birinin hanımını emerse, sizin yeğeniniz olacağı için yabancı olmaz.

birde bunu buldum....galiba gercekten caiz degil. Yani yabancilardan evlat edinmek dogru degil ama kardesinin cocugunu felan evlatlik olarak alabilirmissin.
-----
0

Beitrag gepostet am 04.01.10, 21:27 @xaleynax Nr.: 6 Antworten

Evlatlik ??
Demin biraz daha arastirdim...sorabilecegim Hoca yok aslinda. Ve bizim fikrimiz yanlismis. Yukardada yazdigim gibi sadece kardesinin felan cocugunu evlatlik edinebiliyormussun. Simdi Internettede yazilanlar ne kadar dogru oda bilinmez. Sonucta kayanksiz felan yazilmis, dedigin gibi en iyisi iyi bilen birine Hoca ya felan sormak.
-----
0

Beitrag gepostet am 05.01.10, 21:37 @melbayrak Nr.: 7 Antworten

Evlatlik ??
hmm...ok sagol....özelliklede kaynakli yazdigin icin. Bundan sonra daha fazla tartismaya gerek yok. Zaten dedigim gibi cok ince konular bunlar ve Din de benim düsüncem senin düsüncen diye birsey olmaz olamaz.
-----
0

Beitrag gepostet am 05.01.10, 21:39 @nayanaya Nr.: 8 Antworten

Evlatlik ??
evet öyle olabilir....yada bosnamis olabilirsin...ve bir erkek cocugu evlatlik edinebilirsin...bu da olur dann oder ?
-----
0

Beitrag gepostet am 08.01.10, 23:31 @volkan74hh Nr.: 9 Antworten

Evlatlik ??
[f][/f] aslinda biz inanmak istemiyoruz ama bence bir erkek veya bir kadinin bence kendi yasindan kücük cocugu ve torunu yasinda birine nikah kiymasi bence günah. yani... o halde demekki evlatlik almak onu himaye etmek allah huzurunda sevabtir evlatlik almak yeetim öksüz basi oksamak ve onu orumak arka cikmak sevabtir. bence evlatlik almak haram degildir. yalniz o cocugun evlatllik oldugunu ve bir kardesi olabilecegini bilmesi lazim iste bunlarin yapacagi zina onu evlat edinenlerin günahdir. sen evlatlik almak istiyorsan allah icin ona bakacaksan dilerim sevabin katkat yazilir..... hadi hayirlisi
0

Beitrag gepostet am 06.03.10, 01:24 @tokatligenc Nr.: 10 Antworten

Evlatlik ??

Benim hocalarim sunu söylüyor:

evlatlik almak caizdir ancak

erkek alirsan 18yasina basinca erkek

ozaman annesiyle nikah düser ki ayni sekilde

kiz cocuguda 18e gelince bababaya nikah düser

yani manevi anne ve babaya

size sacma gelebilir ama bu böyle

0

Beitrag gepostet am 06.03.10, 01:44 @selinnaz Nr.: 11 Antworten

Evlatlik ??

Sacma degil gercek bunlar

hosumuza gitmesede böyle

hocalara sorun lütfen

0

Beitrag gepostet am 06.03.10, 01:53 @selinnaz Nr.: 12 Antworten

Evlatlik ??

Her türlü Hocayi demiyorum kardesim

Nihat Hatipoguna sor,Mustafa Karatasa sor

yetermi?en güvenilir hocalar

sen diyorsunki allah akil fikir vermis sendebu mantigi kullanicaksin

öyle mantigini gerektigi yerde kullan ama

cünkü bu bir gercek mantigi bosver dedigm gibi bu iki hocaya sor

ozaman anlarsin gercekleri

yas farki olan evlilikleri bende anlamiyorum sacma

bu dünya sanagöre degil diyorsun

ama bu dünyaya bir sefer geliyoruz ve öteki taraf icin

bu dünyada yasamaliyiz bence cünkü bu gecici yarina

cikacagimiz ne malum?oyüzden diger taraf icin ugrasalim

ALLAH herkezin günahlarini Affetsin...Amin..

0

Beitrag gepostet am 08.03.10, 15:00 @parvant Nr.: 13 Antworten

Evlatlik ??
bende ilk duydugumda, sacmalik diye düsünmüstüm, evlatlik edinmenin dinimizce yasaklanmasina anlam verememistim. Ama biraz arastirdiktan sonra böylesinin en hayirlisi olduguna bende ikna oldum. Öksüz cocuklara tabiki her müslüman sahip cikmali, onlari gözetmeli ve onlara belli sartlar icinde bir yuvada vermeli, bunda bir sakinca yoktur. Ama evlatlik edindigi cocuk her zaman onlarin gercek ailesi olmadigini bilmeliki kendini gerektiginde koruyabilsin.
Eger evlat edineceginiz cocuklar tam öksüz degilse, yakin akrabalari varsa, onlari akrabalarinda birakmak dinimizde daha hayirlidir, bunuda gözardi etmemek gerekir.
Hala sacmalik, insan kendi cocugu gibi yetistirdigine göz koyarmi diyorsaniz, size bir kac örnek vereyim:
Woody Allen üvey kiziyla evlenmistir
Morgan Freemann üvey torunuyla iliski yasamistir
... bunlar yabanci, müslaman degil diyorsaniz
ayni sekilde türklerdede bunlarin misali var, internette biraz arastirirsaniz göreceksiniz
...yok bunlar inancsiz insanlar diyorsaniz
bugünlerde almanyada cok sayida kilisenin okullarinda cocuklar tecavüze ugramislar
ne kadar dindar olsanizda icimizdeki seytan kendini gösterebiliyor ve zaman zaman nefsimize engel olamiyoruz malesef. Arkadasimizin verdigi Ayetler üzerinde düsünmenizi tavsiye ederim, burda ileri geri konusmadan önce....
0

Beitrag gepostet am 14.04.11, 18:31 @melbayrak Nr.: 14 Antworten

Evlatlik ??
anne süt vermisse ise evlat edinilen cocuga ona asla nikah düsmez, nikah düsebilir fakat evlat edilen cocuk evlat yerine evlatlik olarak oldugunu bilirse. ama bu günah degil dir insallah. yoksa yetim bir cocugu evlat edinip ona yatacak yer yiyecek sicak bir as ve o cocuga bir gelecek verebilen o aile aslinda cennete kendilernine yer ayarliyorlar insallah allah isterse her sey olur. bir yetim doyuran ahirete doyar. allah karincayi bile incitmeyin der. yetim bir cocuga sahip cikmayip ne yapacagiz. anne baba yasiyorsa cocuklarini satip öyle evlatlik almak haram ve günah ve yazik yaa.

0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

Evlatlik ??