82 aktive Mitglieder
Alle Kategorien
Liebe und Flirt
Politik
Religion
Arbeit, Ausb. und Studium
Sport
Kultur und Gesellschaft
Musik und Kino
Promis
Philosophie
Mode und Trend
Kosmetik und Wellness
Familie und Kinder
Küche und Rezepte
Computer und Internet
Auto und Motor
Reisen
sonstige Themen
Lob und Kritik zu Turkbase
Turkbase Bekanntmachungen
Finde ich gut!
1
2
Beitrag gepostet am 01.01.10, 02:00
Nr.: 1
Antworten
eddie666
Türk Dini
ağırlıklı olarak islam öğeleri ile süslenmiş olsa da kendine özgü bir dindir.
ibadetleri arasında ramazanda teravih namazı ve cuma namazı önemlidir.
beş vakit namaz farz değildir bayram namazı farzdır. ölümcül günahları arasında ekmek kırıntılarının üzerine yatmak-basmak gece gece tırnak kesmek vardır. yerde ekmek görüldüğünde el öper gibi öpülüp yüksek bir yere kaldırılır. her evde bir kutsal kitap bulundurulur ancak kitap okumaktan ziyade totem amaçlı kullanılıp kılıf içerisinde duvarda asılı tutulur.
bu dinin en önemli ibadetleri arasında yaşlanınca hacca gidip günahları sıfırlamak, dönüşte içkiyi filan bırakmak vardır.
-----
önce kendini gelistir,sonra beni elestir !
0
Beitrag gepostet am 01.01.10, 04:25
@eddie666
Nr.: 2
Antworten
tokatligenc
Türk Dini
tirnak gece kesilmiyormuymus ??? Hurafe bu ya
-----
Ucurtma rüzgar oldugucin degil rüzgara karsı durdugu icinyük
0
Beitrag gepostet am 01.01.10, 05:10
@eddie666
Nr.: 3
Antworten
suyundandakoy
Türk Dini
Dinime küfreden müslüman olsa diye bir laf duydunmu hic.
-----
ÇAĞDAŞ DEĞİL; ÇAĞ AÇIP, ÇAĞ KAPATANLARIZ !!!
0
Beitrag gepostet am 01.01.10, 10:29
@eddie666
Nr.: 4
Antworten
esin-nur
Türk Dini
bu islamin yeni versionumu acaba???
benim bunlardan niye haberim yok...
bence böyle yanlis seyleri buraya yazip, dogruymus gibi millet sunmayalim!!!!
32 Farzi bilmis olsaydin bunlari buraya yazmazdin!
0
Beitrag gepostet am 01.01.10, 13:16
@eddie666
Nr.: 5
Antworten
eddie666
Türk Dini
islam dininin türkiyede BIRCOK HURAFEYLE KARISTIRILDIGI ELESTIEISIND BULUNDUM AMA SIZLERIN BUNU ANLAMANIZI BEKLEMEK YANLISTI
ZATI ILK KÜFÜRLER BASLAMIS...HAA NEYDI ...ISLAM HOSGÖRÜ DINIYDI DIMI edin küfürlerinizi haaa buarada benim müslümanligimi tartisan bana gavur diyeni allaha havale ediyorum.belkide sizler en iyi bilmelisinizki bir müslümana dinsiz diyen kendi dinden cikar
-----
0
Beitrag gepostet am 01.01.10, 14:21
@esin-nur
Nr.: 6
Antworten
tokatligenc
Türk Dini
benc sen yanlis anlamissin....bunlari dogru oldugu icin degil...Bizim Türklerin Islami nasil yasadigini yazmis. Ve dogru bence 1,2 sey haric
-----
0
Beitrag gepostet am 01.01.10, 15:09
@eddie666
Nr.: 7
Antworten
tuzakk
Türk Dini
sen acaba gercekten TÜRK evladimisin kocum
0
Beitrag gepostet am 01.01.10, 15:26
@batuu
Nr.: 8
Antworten
eddie666
Türk Dini
dostum iyi oku yazdiklarimi ne karalamasi manyakmisin sen ISLAMLA ALAKASI YOK KONUNUN TÜRKLERIN YASADIGI DINI AKTARDIM SANA HEY ALLAHIM YA PISKOPAT OLMUSSUNUZ
-----
0
Beitrag gepostet am 01.01.10, 15:26
@batuu
Nr.: 9
Antworten
eddie666
Türk Dini
dostum iyi oku yazdiklarimi ne karalamasi manyakmisin sen ISLAMLA ALAKASI YOK KONUNUN TÜRKLERIN YASADIGI DINI AKTARDIM SANA HEY ALLAHIM YA PISKOPAT OLMUSSUNUZ
-----
0
Beitrag gepostet am 04.01.10, 03:00
@aksiyon
Nr.: 10
Antworten
eddie666
Türk Dini
nedemek istedigimi anlamani beklemiyodum zaten
-----
0
Beitrag gepostet am 04.01.10, 03:03
@xaleynax
Nr.: 11
Antworten
eddie666
Türk Dini
Zitat:
bunun aciklamasida, o güzelim kuran`kerimenin okunmak yerine, evin bir kösesinde bir dekor olarak kullanilmasi .
bi konuda düzeltme yapcam, kurani kerim dekor olarak degilde bizi korusun diye asiliyor mesela boynumuza kolye olarak yada arabalara , halbuki bu sirke sebebiyettir cünkü puta tapmaktan bi farki yok, hayirda serde allahtan beklemeli ;) bi sirk örnegi daha verecem daha cok ramazan ayinda görüyoruz türbelerden medet ummak, bu iki olayin sadece türkiyede yasandigini düsünüyorum
-----
0
Beitrag gepostet am 04.01.10, 03:06
@_pitircik_
Nr.: 12
Antworten
eddie666
Türk Dini
Zitat:
aaaaaa neden haca gidildikten sonra icki birakilio neden haca gitmeden önce iciolar hahahaahahah ne komik ne anladim ben simdi bu müslümanliktan hactami öreniolar yasak oldunu ???
tabiki degil ama milet yas 70 ist bitmisten sonra allahi hatirlayip (daha dogrusu ölümü hatirayip
) tövbe ediyolar haci da bunun icin kullaniyoar, tv de hac zamanlarinda haberlerde görüntüer veriyolar bakin bakalim türkler hep yasli
diger müslümanlarin cogu gencken hac yapiyolar,halbuki mekke ve medinenin sicagini ordaki kalabaligi arafati ve bicok seyi düsündügünde NORMALDE GENCKEN GITMELI DIMI AMA ;)
-----
0
Beitrag gepostet am 04.01.10, 12:23
@volkan74hh
Nr.: 13
Antworten
tokatligenc
Türk Dini
sagol...bazilari anlamadan saldiriya gecmis bile
-----
0
Beitrag gepostet am 05.01.10, 11:19
@batuu
Nr.: 14
Antworten
kaptankusto
Türk Dini
Zitat:
esseogluessek
bunu anlamak mümkün degil. kisinin düsüncesini düsünceniz ile bu sekilde mi cürütürsünüz siz?
bumudur tartisma adabiniz?
farkli bir konu islenmis ama imla hatasi var yazida. örnegin:
-Oglum oku baban gibi essek olma.
bu bana söylense bende kötü bir sekilde karsilik veririm... ama !
-Oglum oku baban gibi, esek olma..
dendigi zaman ben o diyenin elini öperim..
diyelim ki size laf atilmis, bumu olmali cevabiniz forumda? yakistiramadim ben. ve foruma yazma zevkimizi köreltiyorsunuz.
ben sahsen size yakistiramadim.
-----
..Kendine gel !!! Ya da bize gidelim..
0
Beitrag gepostet am 05.01.10, 12:31
@eddie666
Nr.: 15
Antworten
_-hayalim-_
Türk Dini
saldirilari pek anlamadim desem yeridir
haklisin cogu türkler dini istedigi gibi yasiyor,herseyi istedigi yöne cekiyor.
hatta bikac bisey daha eklenebilirdi buraya,az bile yazmissin
-----
Dilimde ismin ama beddua`yla birlikte.........
0
Beitrag gepostet am 05.01.10, 12:56
@_-hayalim-_
Nr.: 16
Antworten
armesferkel
Türk Dini
evet dogru arkadasa bayagi bir saldirmislar.
Sonucda arkadas neyin yapilmadigini yansitmis,ama bende sunu soruyorum.
Peki baskalarinin yapmadiklarini yada Dinini yanlis yasayanlari buraya lanse edecegimize Dinimizi Yüce Kitabimizi kacimiz Cenabi Allahin emirleri ve vaziflari dogrultusunda yerine getiriyoruz ????
Mübarek Ramazan ayinda sapa saglam insanlarimiz birde bire halsiz olmadi seker hastasi cikiyorlar bu sizlerce tuaffffff degilmi ???
Kimi insanlarimiz Camiye gitmez Namaz kilmaz,Camiye gidene Namazini kilanada camur atmakdan kacinmaz.
TV de güzel bir Kuran okunur ardindan Peygamber Efendimizin tarihinden konusulur belkide güzel bir Vaaz verilir ama yurdumuzun insani hemen zapping yapar.
Ama ayni insanimiz Pembe Dizilerin kimi zaman ahlaksiz Dizilerin karsisinda en önde saf baglar asil aci olan bunlar degilmi sayin hayalim arkadas???
Saygi denen sey ucmus gitmis kim kime dum duma dünyasi etrafimizda olusu vermis Insanlik ölmüs akrabalik komsuluk namina birsey kalmamis.
VE TEKRAR SORUYORUM DINIMIZIN EMIRLERINE VEDE VAZIFLARINA DAYANARAK PEYGAMBER EFENDIMIZ HZ MUHAMMED MUSTAFA (S.A.V) DE VEDA HUTBESINDE BIZLERE ÖGÜT OLARAK BIRAKDIGININ
100 de % kacini yasamakdayiz ??????
BEN BU TOPICI ACAN ARKADASA KIZMIYORUM AMA GECE YATTIGIMIZDA SABAHDA KALKDIGIMIZDA BIR AYNANIN KARSISINA GECIPDE ÖNCE KENDIMIZI BIR SORGULASAK OLMAZMI????
Daha yazilacak neler var aynen sizin yazdiginiz gibi ama burda kesiyorum .
Arti yazmis oldugum yorum size yönelik degil kesinlikle üzerinize almayin bu genel anlamda yazilmis bir yorum .
saygilar
0
Beitrag gepostet am 05.01.10, 13:17
@armesferkel
Nr.: 17
Antworten
_-hayalim-_
Türk Dini
yok hayir yanlis anlamadim,genel olarak yazdigininda farkindayim merak etme
cok haklisin,hicbirimiz 100% olarak yerine getirmiyoruz vazifelerimizi ama arkadasin kast ettigi uymayanlar degil,uygulayip görünerek yaptiklari günahlari ört bas etmeye calisanlar ve belirli bi yasa kadar her türlü günahi isleyipte yaslanincada sunu bunu yaparim kendimi temizlerim düsüncesi.
bence bu dahada yanlis bi hareket.
uygulamiyorsam günahi vebali benim boynuma (herkese öyle) ama sirf millete iyi görünmek icin öyle görünüpte diger taraftanda baska seyler yapmam.
-----
Dilimde ismin ama beddua`yla birlikte.........
0
Beitrag gepostet am 05.01.10, 15:18
@aksiyon
Nr.: 18
Antworten
eddie666
Türk Dini
Zitat:
EDDIE Nin ne Karin Agrisi Oldugunu Henüz Daha Cikaramadim...
Ne Isaya Ne Musaya Arada Gezeleyen Birisi
sasirmadim böyle düsünmene cünkü ben Farkliyim. Ben asiriya kacan herseye karsiyim söyle söylim ben hem Atatürkcüyüm hem Milliyetciyim hem Müslümanim hem solcuyum hem sagciyim hem fethullah gülen cemaatindenim (eskiden) hem de Akp ye oy veren bi vatandasim ama asa FANATIK DEGILIM mesela simdi seni örnek olarak göstercem akp cisin (nedemekse
) Basbakan ne yaparsa yapsin onu tasdikliyorsun asla onu elestirmiyosun yanlis bisey yaparsa bie onu savunuyosun.. yada dedem Atatürkcüdür simdiye kadar hep oylarini CHP ye vermistir nedenini soruncada Atatürkün partisi oldugu icin söyler yani Kim baskanmis chp nin ne gibi vizyonu varmis önemli degildir onun icin takim gibi parti tutar bu örnekleri siralayabilirim,iste ben buna karsiyim .. ben 2007 secimlerinde akpye oy verdim iyi isler yapmislardi simdi ise elestiriyorum cünkü yanlis isler yapiyolar (cogunlukla) ,inan bana DTP bile iyi bi plan ve program hazirlasa ülkeyi kalkindircak hamleler yapsa onlara oyumu veririm
DIn konusuna gelince elhamdülillah Müslümanim ama sacma sapan uyduruk seylere inanmam,bizim insanimiz cok kolay kandiriliyor bitane hikaye vardi hatirlarsiniz annesi kuran okurken müzik dinleyen kiz sonra kiz maymun oluyo fotolari vardi
buna hala inanlar var bu konudada örnekleri siralayabilirim,ben mantik icinde düsünme yandasiyim körü körüne inanmaya DEGIL
mesela kuran hakkinda cok büyük tartismalara girerim bence kuran önce türkce okunulmalidir iyice anlasilmalidir sonra arapca okunulmali,daha cok sey yazardimda pek keyfimde degilim
umuyorumki AZCIKDA OLSA beni taniyabilmisindir ;)
PS: tek fanatik oldugum konu ise FENERBAHCEILIGIMDIR ODA BENIM ICIN BÜYÜK BIR ASKTIR
-----
0
Beitrag gepostet am 05.01.10, 15:36
@eddie666
Nr.: 19
Antworten
kaptankusto
Türk Dini
DINIMIZDE BIR COK HURAFE DIN DIYE UYGULANIYOR.
Diyanet'in 'hurafe listesi' şöyle:
- Ateşe su dökülürse cin çarpar, yiyeceklerin ağzı kapatılmadığında gece onlardan cinlerin yediği anlayışı,
- Kuran ve sünnet ile örtüşmediği halde dövme yaptırmak, erkeklerin küpe takması, burçların insan karakterine etkili olduğu inancı,
- Türbe, yatır gibi yerlerden medet ummak. Bir yatırın mezar taşına mum yakıp, dilek tutmak,
- Sünnet olan çocuğun acısının azalacağına inanılarak sünnet olma anında annesi ve diğer hanımlar tarafından oklava çevirmek,
- Yeni doğan çocuğun dindar olması için göbek bağını keserek cami avlusuna bırakmak,
- Konuşmayan çocukların konuşabilmesi için cuma namazından sonra müezzin tarafından cami anahtarını çocuğun ağzına sokup çıkarmak,
- Yürümeyen çocukların ayaklarına ip bağlayarak cuma namazından ilk çıkan kişiye ipi kestirmek,
- Kırkı çıkmamış bir bebeğin tırnakları kesilirse o çocuğun hırsız olacağına inanmak,
- Küçük çocukların üzerinden atlanıldığında boylarının kısa olacağına inanmak,
- Çocuğu olmayanlara çocukları olması için deve dili veya etini yedirmek,
- Çocuk doğan eve 40 gün süre ile et alınmaması gerektiğine inanmak,
- Yeni doğan çocuğun kırkı çıkmadan evden çıkarılmaması gerektiğine inanmak,
- Boyu ölçülen çocuğun cüce kalacağına inanmak,
- Gelinin kucağına erkek çocuk verilince çocuğunun erkek olacağına inanmak,
- Loğusa kadının herhangi bir şeyden zarar görmemesi inancıyla, bulunduğu yere süpürge, soğan, sarımsak asmak, yastığının altına iğne, bıçak gibi şeyler koymak,
- Loğusa kadını kırkı çıkana kadar yalnız bırakmamak,
- Hamile kadınların saçlarını kesmemeleri gerektiğine inanmak,
- Nikah esnasında gelin ve damadın birbirlerinin ayağına bakması halinde, önce basanın sözünün geçeceğine inanmak,
- Gelin ve damadın üzerine para, üzüm, şeker ve leblebi gibi şeyler atıp, kapıda küp kırmak,
- Evlenmeyen genç kızların kısmetinin açılması için müezzine minareden para attırmak, mendil veya eşarp sallatmak,
- Baykuş ötmesi, kara kedinin insanın önünden geçmesi, horozun vakitsiz ötmesi, insanların ve araçların önünden tavşanın geçmesinin uğursuzluk sayılması, karganın ötüşünün o bölgeye gelecek belanın işareti olarak kabul edilmesi,
-----
0
Beitrag gepostet am 05.01.10, 15:37
@eddie666
Nr.: 20
Antworten
kaptankusto
Türk Dini
.....DEVAM
- İki bayram arasında nikah yapmak, duaların kabulü için mübarek gecelerde ziyaretgahlarda mum yakmak, gece vakti tırnak kesmek, cuma ve arefe günlerinde çamaşır yıkamak, dikiş dikmek, temizlik yapmak, akşam sakız çiğnemeyi ölü eti çiğnemek gibi kabul etmek, gece aynaya bakmak gibi şeylerin uğursuzluk getireceğine inanmak,
- Elden ele sabun, makas, bıçak, iğne ve soğan vermenin uğursuzluğuna inanmak,
- Sağ elinin içi kaşındığında para geleceğine, sol elinin içi kaşındığında da para çıkacağına, ayak altı kaşındığında da yola çıkılacağına inanmak,
- Cam ve porselen gibi eşyanın aniden düşüp kırılmasını, bir belanın defedileceğine işaret saymak,
- Merdiven altından geçmeyi uğursuzluk saymak,
- Cenazenin 7., 40., 52. gecesi ile ölüm yıldönümünde hatim ve mevlit okutmak,
- Cenazenin alkışlanma uğurlanması, cenazenin arkasından slogan atmak ve çiçek serpmek, cenaze için üçüncü gününde helva ve yemek dağıtmak, kefen arasına dua, ayet ve vasiyetname koymak, ölen kimse için arefe günü kurban kesmek,
- Hastanın başı üzerinde tuz gezdirmek, köz söndürmek, kurşun döktürmek,
- Dileğin kabulü için ağaçlara bez-çaput bağlamak, türbelere adakta bulunmak, türbe ziyaretlerinden şifa beklemek,
- Hıdrellez günü sahile gidilerek kuma veya toprağa ev, araba veya kadın resimleri çizilerek böylece çizilen resimler sayesinde ileride onlara sahip olunacağına inanmak,
- Camiye girerken cami duvarını öpmek,
- Tekke ve türbelerde kurban kesmek, türbe ve tekkelerden şifa beklemek, mum yakmak, el yüz sürmek,
- Misafirin, askere gidenin veya yola çıkanın arkasından su dökmek,
- Kahve falına bakmak, falcılara, büyücülere gitmek,
- Ay ve güneş tutulmasında silah atmak, teneke çalmak.
-----
0
1
2
Antworten
Um Beiträge posten zu können, musst du dich vorher einloggen!
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!