71 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 26.12.09, 09:40 Nr.: 1 Antworten

imam nikahi
//www.hurriyet.com.tr/magazin/magazinhatti/13307571.asp?gid=222

benim bildigim imam nikahi 1 kere kiyilir ve imam nikahi ile evlenen kisinin esi ölmedikce baska bir es ile evlenmesinin mümkün olmadigidir.

yaniliyormuyum?
-----
..Kendine gel !!! Ya da bize gidelim..
0

Beitrag gepostet am 26.12.09, 17:38 @batuu Nr.: 2 Antworten

imam nikahi
eslerin normal olma hallerinden yola cikaracak olsaydik. tek bir imam nikahiyla ömrün gecmesi gerek.

zira aksi düsünülemez..
-----
0

Beitrag gepostet am 27.12.09, 10:02 @xmustikhanx Nr.: 3 Antworten

imam nikahi
dikkat edersen yorum farkli link farkli.

kaynak degil bu. o haberden esinlenerek paylasilmak istenen bir durumdan bahsediliyor.

ve dikkat edersen kimse o haberde adi gecen kisilerin isimlerinden bahsetmedi. yani bir siz mi farkli anladiniz?
-----
0

Beitrag gepostet am 27.12.09, 10:03 @xmustikhanx Nr.: 4 Antworten

imam nikahi
Zitat:
Cehalet girtlaga kadar gelmis.

burdaki cümlenizde kimi kastettiginizi anlamis degilim

-----
0

Beitrag gepostet am 05.01.10, 14:56 @melbayrak Nr.: 5 Antworten

imam nikahi
benim bildigim de bu.

zaten yaniliyormuyum diye de sormusum. yaniliyormusum demek.
-----
0

Beitrag gepostet am 05.01.10, 15:01 @xmustikhanx Nr.: 6 Antworten

imam nikahi
sence hangi gündem yaratan gazete yazilarini ekleyelim?

yani senin icin mi hareket edelim? kaldiki ben gazete küpüründen yararlanarak bilmedigim bir konuyu sordum ve ögrendim. yani sordugum sorunun gazete küpürü ile bir ilgisi yok.

magazin yapmiyorum yani. ama sen magazin yönünü almissin ele.

hürriyet islam düsmani, milliyet, milliyetcilerin, cumhuriyet solcularin. sabah kimin bilmiyorum. star baska. daha saymadigim cok gazete.

ne yani? belki senin begendigin gazeteyi ben begenmiyorum.. ne olacak simdi?
-----
0

Beitrag gepostet am 05.01.10, 15:48 @aksiyon Nr.: 7 Antworten

imam nikahi
Zitat:
Yanlis Hatirlamiyorsam KADININ da Bosanma Hakki Var Özel Hususlar Icinde Kocasi Ihmal Ediyorsa Ilgi Göstermyirsa ..

bende böyle birsey okumustum biyerde
-----
önce kendini gelistir,sonra beni elestir !
0

Beitrag gepostet am 06.01.10, 22:56 @s_e_v_g_i Nr.: 8 Antworten

imam nikahi
aynen haklisin bunu anlatamadim bende bu ileri zekalilara
0

Beitrag gepostet am 07.01.10, 10:53 @xmustikhanx Nr.: 9 Antworten

imam nikahi
anlamiyorum arkadasim.

burasi bir forum degilmi? dileyen istedigi konuyu tartisamaz mi? yani bazi kisilerin hosuna gitmiyor diye farkli mi yazalim?

hem konu cok farkli. sen hala gündem yaratan gazeteler diyorsun. türkiye de gündem yaratmayan gazete söyle bana?

sadece hürriyet mi? zaman gazetesinde bir yazar cikip iki kelime söyleyince yer yerinden oynamiyor mu?

kusura bakma bundan böyle sana sorariz öyle konu acariz buraya. bilmiyorduk sana sorulup konu acilmayacagini.
-----
0

Beitrag gepostet am 07.01.10, 11:46 @s_e_v_g_i Nr.: 10 Antworten

imam nikahi
aynen canomm
0

Beitrag gepostet am 09.01.10, 20:51 @xmustikhanx Nr.: 11 Antworten

imam nikahi
tarisma daha farkli olurdu. yani ulemalarin dedigi ne ise o olurdu. ancak kalbur üstü insanlarin halkin gözüne baka baka günah islemesini her zaman tartisirim. yani aslinda buna tartisma denmez. fikrimi yazarim. karsi oldugumu savunurum.

ama senin dedigin gibi gazeteler, televizyonlar bunlari bize göstermese nasil bilecektik öyle seyler oldugunu? yani konu sadece bu degil..

yani her konu gündem degil. gündem konularini söyleyeyim ben sana. simdiki askerler ile siyasetcilerin durumu, mit ile polislerin karsi karsiya gelmesi. vs vs. kara sakalli, kel, cüppeli bilirkisilerin hemen hergün bir televizyonda konusmalari vs vs...

yani ben ne islemisim? ebru gündesin dünyanin sayili zenginlerinden olan birinin koynuna gelmesini. kadin bos durmuyor ki.. nerde para, o orda.. yani bunu dini acidan ögrenmek istedim. yani kadin sayisini bilmedigim kereler evlenip bosandi. hala hoca nikahindan bahsediliyor.

bu hocanin nefesi nereye kadar uzaniyor acaba. mangal yürekli bir hoca cikip, yeter artik bu yaptiginiz günah demiyecek mi bu insanlara.??

asil mesele bu. sen birak gündemi mündemi..

-----
0

Beitrag gepostet am 18.01.10, 22:42 @eylem__ Nr.: 12 Antworten

imam nikahi
siz bosanmaktan mi bahsediyorsunuz yoksa imam nikahinin bir kere daha kiyilacagindan mi?

benim bildigim imam nikahinin bir daha kiyilmadigidir. bosanmanin olabilecegi ancak tekrar imam nikahiyla beraberligin söz konusu olmayacagidir.

yani erkek kahir cektirse her gün kadinina ve kadin bunu cekmek zorunda degil amenna. imam nikahinin bir kisi üzerine olmasi gerektigini biliyorum.
-----
0

Beitrag gepostet am 18.01.10, 22:50 @eylem__ Nr.: 13 Antworten

imam nikahi
o zaman imam nikahinin özelligi nedir?
-----
0

Beitrag gepostet am 23.01.10, 12:11 @cokbilen Nr.: 14 Antworten

imam nikahi
imam nikahi ile medeni kanun nikahini ayirt edecek yastayiz evvel allah

konuyu saptimissin sende. aslinda güzel bilgiler verdin. tesekkür ederim ancak benim imam nikahinin amacini sormaktaki gayemi saptirmissin.

imam nikahi senin de dedigin gibi dinen; bir ciftin evliligine müsaade verilmesidir. (özetledim sadece)

ama benim burda anlatmak istedigim asil konu, imam nikahi ile alay ediliyor artik. oysa cift arasinda allah katinda da birlesme olmasi gerekiyor...

ama erkek dinen bir cok kadinla imam nikahi kiyabiliyor. ancak kadinin buna hakki yok. yani kadin bir kac erkekle ayni anda imam nikahi ile yasayamaz...

ama aslinda bir ciftin nikahi olduktan sonra, bunlari ancak ölüm ayirabiliyor diye bilirdim ki, imam nikahinin büyüklügünü belirtmek adina...

ama bizler bu düsüncelerle imam nikahini cocuk oyununa cevirdik. bakarmisin, insanlar baskalari ile zina yapayim diye imam nikahi kiydirip , yapmis oldugu zinayi mesru hale getiriyor....

ben bundan dolayi imam nikahinin anlamini sormustum arkadasima..

benim fikrim. ama bu benim fikrim... yanlis anlasilmasin. ben imam nikahinin, eslerin biri ölmeden baskasina kiyilmayacagini biliyorum. bu böyle olmali. sizin dediginiz gibi olsaydi, sadece zinayi önlemek icin imam nikahi yapiliyor diye anlarim..

benim esim var. imam nikahi ve resmi nikahi ile evliligimiz var. ancak baska birini elde etmek istedigim zaman, kadina imam nikahi kiyip isim bittikten sonra da 3 kere bos edeyim ve kurtulayim bu isten....

bu günümüzde mevcut. ben bilakis bu yüzden bu konuyu buraya tasidim..
-----
0

Beitrag gepostet am 23.01.10, 13:29 @cokbilen Nr.: 15 Antworten

imam nikahi
Zitat:
yani ben bununla evleneyım 3 ay sonra bosar kurtulurum dıye yapıyorsan baska

iste hocam bende bundan bahsediyorum..

sanirim anlasildim artik..

oh be dünya varmis
-----
0

Beitrag gepostet am 23.01.10, 13:32 @cem_1 Nr.: 16 Antworten

imam nikahi
Zitat:
imam nikahi bir defa kiyilir diye bir sey yok,,
evli oldugun hanimina dahi bos ol dersen,,
yeniden imam nikahi yaptirman gerekir,,

öyle kolay degil bu konu.

hulle olmasi gerek.
-----
0

Beitrag gepostet am 23.01.10, 13:37 @volkan74hh Nr.: 17 Antworten

imam nikahi
vallahi bende birsey anlamadim.

ben bir konuyu buraya islerken. kalbur üstü insanlarin, sirf bazi insanlarla beraber olabilmeleri icin imam nikahi kiydirip, belli bir zaman sonra ayrilmalarini dogru bulmadigimi anlatmak istemistim..

bir mangal yürekli imam dur diyemeyecekmi bu zinaya diye de yakarista bulundum..

ama konu 4 sayfayi buldu farkli fikirlerle

senin sorun hakkinda bir bilgim yok. ama sanirim evlenecegin kisinin müslüman olma sarti var. öylelikle imam nikahini kiymak caiz duruma geliyor.

ama kesin bilgi degil bu. yaniliyor olabilirim.
-----
0

Beitrag gepostet am 23.01.10, 13:44 @volkan74hh Nr.: 18 Antworten

imam nikahi
dedigim gibi imam nikahinin olabilmesi icin iki tarafinda ayni dinden olmasi gerek. sizin dediginiz de dogru. zorlama yok islam dininde. ama bu resmiyettedir.

kesin bir bilgim yok. sadece mantiki yönden söyledim.
-----
0

Beitrag gepostet am 23.01.10, 13:46 @volkan74hh Nr.: 19 Antworten

imam nikahi
Zitat:
Bilmiyorsaniz niye konuyu aciyorsunuz...O zaman herkez bildigi emin oldugu konuyu acsin...Bilmiyorsa sadece istirakci olarak katilip fikrini beyan etsin...

evet bunda haklisiniz.

ancak sanirim siz benim acmis oldugum konuyu ve koydugum linki görmeden yaziyorsunuz..

acaba bildigim bir konu hakkindami yaziyorum, yoksa daha baska bir amacim mi var?

sanirim gözden kacirmissiniz
-----
0

Beitrag gepostet am 23.01.10, 16:02 @volkan74hh Nr.: 20 Antworten

imam nikahi
Zitat:
Dogru ya kusura bakma.....Ama burada da kacirdigin birse var...Esi olmeden de bazi sorunlar vuku buldugunda ESININ RIZASINI alarak ki alamssa olmaz ya da bosandiktan(Hakli bir sebepedayanarak) sonra tekrar mumkun olabilir....

rica ederim.

evet bir cok secenek var.

bilgisizlikten dolayi yazilmiyor. sadece bilinen yaziliyor. bu yüzden fikir karmasikligi meydana geliyor. oysa konunun özü cok farkli.

ben yineliyorum müsadenizle.

MANGAL YÜREKLI IMAMLAR OLMAYACAKMI KI BU OLAYI YAPMAYA CALISAN KISILERE IKI SILLE ILE CEVAP VERSIN...

-----
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

imam nikahi