137 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 15.11.09, 08:23 Nr.: 1 Antworten

özbekistanda baş örtüsü zülmü
Özbekistan'da İslam'a karşı savaş şiddetleniyor ve gittikçe daha dramatik bir durum alıyor. Taşkent rejimi ülkede İslam'ı tamamen ortadan kaldırmak için bir savaş başlattı. Dindarlığın herhangi bir şekilde tezahürü rejim tarafından bir terör tehditi işareti olarak değerlendiriliyor.

Bir kadının taktığı baş örtüsü Devlet için böylesi bir tehdit olarak ilan edildi.

Salı günü Taşkent'te ki Şayhantaur bölge polis departmanı baş örtülü kadınların derhal baş örtülerini çıkarması gerekliliğiyle yerel satış yerlerine baskın düzenledi. Özgürlüğün Sesi (Voice of Freedom) internet sitesinin bildirdiğine göre itaatsizlik yapan her dükkan kapatıldı ve kadınlar polis tarafından tutuklandı.

Baskından bir kaç dakika önce, sivil giyimli kişiler, alışveriş mağazalarına yürüyerek girdi ve geniş çaplı bir baskın düzenleneceği konusunda Müslüman kadınları uyardı.

Dakikalar içinde Müslüman kadınlara ait olan çok sayıda mağaza kapatıldı, çok sayıda kişi baş örtülerini çıkarmaya zorlandı. Emirlere itaat etmeyi reddeden kişilerin dükkanları zorla kapatılarak polis tarafından tutuklandı.

Polis bölge yönetiminden bir Polisin söylediğine göre pazar-mağazaların çıkışlarına kadınları içine koymak için özel otobüsler konuldu ve kadınlar alınıp götürüldü.

Mağazalardak i diğer tüccarlara göre, diğer dindar kadınlara, son zamanlarda, mağaza sahiplerin, polis memurları ve kendilerini devlet kurumunun çalışanları, FTA olarak adlandıran belirli şahıslar tarafından mağaza-pazarlarda baş örtüsüyle görünmemeleri söylendi.

Ayrıca emirlere itaatsizlik durumunda tüccarların işlerinin ya bitirileceği ya da 15 gün süreyle idari gözaltına maruz kalacağı konusunda katı bir şekilde uyarıldı.
selam ve dua.
0

Beitrag gepostet am 15.11.09, 12:57 @tezzimbettim Nr.: 2 Antworten

yapma yahu kafaya birsey gecirmedi mi kasar mi olacaklar bunlar simdi??
-----
KeMaLiST.
0

Beitrag gepostet am 15.11.09, 14:32 @akinci24 Nr.: 3 Antworten

adamların düşüncesi islamı yok etmek ve sindirmek hal böyle olunca en kolay yolu örtünmeden geçiyor
0

Beitrag gepostet am 15.11.09, 23:41 @tezzimbettim Nr.: 4 Antworten

ahahah sunlara bak ya islami yok etme rejimini konusuyorlar. yahu dünyada en cok müslümanlar var.. nesini yok edecek adamlar.. asil tehlike müslümanligin suistimal edilmesi.. haclilarin zamanindan kalma düsüncelerle geliyorlar buraya ya..

sadece kurtulus savasinda düsman ülkelerin hafizlari hocalari dini kullandirarak yaptirdiklarini görerek bile insan biraz birseyler cikarir.. bunlar islami yok edicekler diye zirliyorlar.. yazık ya.. bu kadar örümcek kafali ile işimiz var bizim desene..
-----
KeMaLiST.
0

Beitrag gepostet am 16.11.09, 18:41 @tezzimbettim Nr.: 5 Antworten

oysa ki onlar gözlerinin dahada aydınlık baktigini düsünürler... ben sen yada bir baskasi ne yapabilir.. inanc öyle birsey ki aşktanda beter adami.. Allah ugruna adam öldürdügünü zannedip öldürürler insanlari halbuki almak istedigi ödülü alip alamiycagi bile mechuldur..
-----
KeMaLiST.
0

Beitrag gepostet am 16.11.09, 18:54 @tezzimbettim Nr.: 6 Antworten

tsk tezzibettim,;

Dünyanın en zor seyi insanlarin fikirlerini degistirmektir.. bizimse burda yaptigimiz kendi fikirlerimizi düsüncelerimizi aciklamaktir.. bazen olur ayni fikir olanlar sirtlarini sivazlarlar destek niyetine.. hatta sen fikir söylersin bir baskasi bunun üstüne senden destek alarak daha iyi bir fikir ortaya atabilir.. burada gördüklerimiz ise tam anlamiyla köse kapmaca gibi.
asla digerlerinin düsüncelerini baskasina empoze etmek yada degistirmek mahiyetinde degilim.. sizde öyle olun.. bir insanin fikri kimsenin haberi yokken degisir.. aci ama gercek.. ve fikir degistirmis olanlar gururlarina yediremiycekleri icin eski fikir ve düsüncelerine hapsolup hayatlarinin sonuna kadar gercekle sahtekarlik arasinda yelkenlisi yirtilmis bir sandal gibi yol alirlar.. oysaki degisen fikirlerini neden degistirlerini söyleselerdi herkes gercekleri daha iyi görebilirdi..

bunun disinda fanatizm düsünceleri konu bile edinmiyorum cünkü burada cok var..
-----
KeMaLiST.
0

Beitrag gepostet am 16.11.09, 19:29 @cem_1 Nr.: 7 Antworten

epey zamandir bu böyle evet.. cin ve rus larin asimile etmeye calistiklari türki cumhuriyetler.. evet müslümanliklarindan kaybetmeye özen gösteriyorlar ama malesef millet olarak asimile olmus duruma gelmek üzereler.. örnegin kazakistan bu olusumunu tamamladi sayilir.. sadece cocuklarina koyduklari rus isimlerinden anliyabilirsin.. inanci zaten degistirmek kolay degildir.. nasil ki ermeni türkleri, rum türkleri gibi hritiyanlar varsa onlardada bu mevcut.. ama bizdekilerin yasam tarzlari inanci islam olmasa bile türk yasam tarzında yasamlarinda devam ediyorlar.. dedim sana inanc bambaska birsey.. fikrin ve düsüncelerinde üstünde.. bu yüzden zor. bu yüzden degistirilmesi neredeyse imkansiz.. mesela hala daha ortasyada göktanri dinine inanan insanlar var biliyorsun..
-----
KeMaLiST.
0

Beitrag gepostet am 16.11.09, 20:17 @akinci24 Nr.: 8 Antworten

70 yıllık kominizm ile insanların içlerindeki iman nurunu söndüremeyen kafir zihniyetler baskıcı ve dayatmacı sistemlerle bu nuru söndürmenin mücadelesine girişmişlerdir bu geçmiştede böyleydi şimdide böyle gelecektede böyle olacaktır.ama unutulmamalıdırki herkesin bir planı varsa rabbiminde bir planı vardır ve hayırlı oalnda rabbimin planıdır. bu zulümler bu sıkıntılar müminler için bir imtihandır. selam ve dua
0

Beitrag gepostet am 16.11.09, 22:09 @akinci24 Nr.: 9 Antworten

Zitat:
ama unutulmamalıdırki herkesin bir planı varsa rabbiminde bir planı vardır ve hayırlı oalnda rabbimin planıdır. bu zulümler bu sıkıntılar müminler için bir imtihandır. selam ve dua

cok güzel dedin Allah razi olsun!
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!