|
|
|
arkadasiniz köü yolda!nasil uyarabilirdiniz kirmadan? |
selam.
benim bir arkadasim var. beraber büyüdük cok sevyiorum cokda iy anlasiyoruz.onun yerini kimse tutamaz.
ama gel görde bagzi uylari tam zit bana.beni cok rahatsiz ediyor ordan burdan iy seyler isitmiyorum bagzen onun hakkinda buda bana cok dokunuyor.mesela isine gelince alkol icmesi isine gelincede bizimle camilere gimesi.bagzen partylere katilmasi party olsa neyse partyde erkekler olmasi ve alkohl olmasi hadi olsa bile bide oldugu icin de denemesi veya icmesi.
bunu ona bir kere söyledim yazik falan diye ama gecen yine birinden duydum yine icmis, cok sinir oluyorum. beni takmadiginin farkindayim dogruyu yanlisi bildigi halde yapiyor anlamiyorum neden yapiyor. benim ve diger arkadaslarimin yaninda ayni bizim gibi, ama baska arkadaslarinin yanindaa oluncada onlar gibi olyuor.
bunu ona nasil söyleyebilirim?
yada nasil bu huylarindan vazgecirebilirim?
cok degisdi bu konuda?
taniyamiyorum onu bagzen.
cok sasirtiyor bagzen beni.sanki icinde bir baska biri daha varmis gibi. ama benim yanimda ckmiyor ben ve diger arkadaslarimiz lmayinca baska oluyor.
lütfen bana yardimci olun arkadasimin ateslerde yanmasini istemiyorum.
ben onu uyardim ama beni birseye sinmiyor dedigim sey dedigim anda kaliyor. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cih würde es direkt sagen
"dost aci söyler"
zaten senin ne amacli söyledigini bilir.
söylemesen dahada kötü, yatiklarina göz yummus olursa, sonradan ahlr, keskeler fayda etmez..
karsina al acik acik söyle düsündüklerini.. ----- iCh LieBe DicH... DiCh Und DeIn aRscHgeSicHt:o) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ich hab das gleichefall ama maalesef bagzen suratina karsida desen pek ciddiye alinmiyorsun sonrada birsey diyemiyorsun yanlis anlicaqk diye.
allaha havale et. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadas ortami mi degisti arkadasinin ? |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zitat:ama gecen yine birinden duydum yine icmis, cok sinir oluyorum. beni takmadiginin farkindayim dogruyu yanlisi |
yaw Annasi deyilsin Babasi deyilsin birak kafayi demlesin garibim.
kimbilir ne derdi varda iciyor.
Sanada dene,sende ic diyormu???
demiyorsa ayip etmis dogrusu cünkü benim bugazimdan gecmez tek basima -----
Atam Izindeyiz |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mädchen das ist schlimm genug stl dir mal vor icdi ve10 gün sonra dünyayi boyluyor ve arkadasim ebedi bir cehenneme düsüyor yani bir kafir gibi geberiyor. ist das nicht schlimm genug.ihr menschen also die meisten denken immer es ist nicht schlimm ab und zu, ist aber schlimm wenn man sich mit koran auskennt und es auch richtig einpregt.
anscheinend ist es dir auch nicht so wichtig.lebe dein leben grad wie es lustig ist.
okay bende günahsiz degilim tabiki.ama benim ahiretime ebedi bir etkisi olacak günahtan kaciniyorum cok sükür.
allah islah eyleysin diyorum.
----- Möööööö....eh mööööööööö.....eh mööööööööö diyorum yaaaaa !! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zitat:wobei ich es halt als nicht schlimm ansehe wenn man ab und zu was trinkt oder feiern geht...
ama muss ja jeder mensch für sich selbst entscheiden |
natürlich muss ja jeder mensch für sich selbst entscheiden.
ama sunuda unutmayalimki allahin emri bizim diger kullari kötülüklerden uyarmak.
das ist meine aufgabe, und eine eigentlich auch das ist unsere aufgabe. auch wenn du es bischen anders siehst.... ----- Möööööö....eh mööööööööö.....eh mööööööööö diyorum yaaaaa !! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zitat:ja ich denke da anders als du ...
ich glaube nicht das ein mensch der 5 mal am tag betet, kein alkohol trinkt usw. in den himmel kommt, wenn der mensch charakterlich einfach ein arschloch ist, und anderen menschen bewusst weh tut... |
wer welche ansichten hat, das interessiert doch keinem.
du hast selber kein ahnung und redest einfach los um ehrlich zu sein.was du da oben schreibs ergibt echt kein sinn. also birkere namaz kilan insan hayatini peygamberler gibi yasamaya calisandirda ayni zamanda yani namaz kilan insanin icinde kötülük kolay bulunmaz ,wenn man es natürlich nicht scheinheilig macht und richtig praktiziert.
da denks du leider falsch. ay benim kalbim temiz karakterim süper deyipde cennete girmek öyle kolay degil kizim.allahin emri bas örtüsü oruc namaz zekat hacc sadaka .daha sonrada peygamreimiz gibi yasamak onlari örnek almak isde cennet ozaman kolaydir.ama sen tutmusun seytanin zarfini acmisin ne yazmis seytan. aytatlibelacigim kalbin temiz iy insansin buda sana yeter demis.meins du das reciht?
meins du das leben ist so einfach?
meins du um paradis zu gewinnen muss du nur sovieles tuen?
bence yanlis.ich praktiziere selber nicht vernüpftig aber ich ich weis das ich es nicht richtig mche und dafür auch bestraft werde.
allah hepimizi islah eylesin ----- Möööööö....eh mööööööööö.....eh mööööööööö diyorum yaaaaa !! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
iy sen arkadaslarini kötü yollarda dördügünde uyarma.bir kac kerden bisi olmaz.sadece devami gelir ama kimse anlamaz...olsun nede olsa schlimm degil sonra sende katilirsin...ama egalll hala schlimm degil belkide cikmazlara girersiniz beraber...ama fark etmez zaten bir kere yasiyoruz birdaha bu firsatlar gecmezzz degilmi ----- Möööööö....eh mööööööööö.....eh mööööööööö diyorum yaaaaa !! |
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!