|
|
|
Irkcilik ve Milliyetcilik HARAMDIR.. |
EsselamuAleykumVe RahmetullahiVeBerekatuh
Öncelikle gecenlerde bu konuyu acmistim fakat 2-3 gün internete giremeyince cevapta yazamadim ve bir baktimki konu silinmis nedeni ise belirsiz.
Irk kelimesi Arapçada kök, yaprağın sapı, nesep gibi anlamlara gelmektedir. Günümüzde aralarında kan bağı bulunan, aynı soydan gelen büyük insan toplulukları ırk kelimesiyle ifade edilmektedir. Maddi ve manevi açılardan milletinin ve ülkesinin çıkarlarını her şeyin üstünde tutma anlayışına ırkçılık denir. İslam ansiklopedisi’nde ırkçılık şu şekilde tarif edilmektedir:
Misal olarak, Arap kavminden olan inkarcı müşrik bir kişiye verilen haklar ve dostluklar, Arap kavminden olmayan Pakistanlı muvahhid bir müslümana verilmemektedir.
Ey insanlar! Doğrusu biz sizi bir erkek ile bir dişiden yarattık. Ve birbirinizle tanışmanız için sizi kavimlere ve kabilelere ayırdık. Muhakkak ki Allah yanında en değerli olanınız, Ondan en çok sakınanınızdır. Şüphesiz Allah bilendir, her şeyden haberdardır. (49 Hucurat:13)
Peygamber a.s.sim bir Hadisi Serifinde ise söyle buyuruyor:
Resulullahtan (sallallahu aleyhi ve selem) rivayet edilen hadislerde şöyle geçer: Allah, sizden cahiliyyenin kirini ve atalarla övünmeyi giderdi. Artık o sakınan bir mümin ya da mutsuz bir günahkardır. Hepiniz Ademin çocuklarısınız, Adem de topraktan yaratılmıştır. Kavimleriyle övünen kimseleri bırakınız, onlar ancak Cehennem kömürüdür ; ya da Allah onları iğrenç kokan şeyleri burnu ile itekleyerek götüren bokböceklerinden daha alçak kılacaktır.
Diger bir hadiste ise söyle buyuruyor:
Resulullah (sallallahu aleyhi ve selem) şöyle buyurur: Arabın aceme, acemin araba, beyazın siyaha, siyahın da beyaza takva dışında herhangi bir üstünlüğü yoktur. İnsanlar Ademdendir, Adem ise topraktandır.
ALINMASI GEREKEN DERSLER :
1-Her ırk farklı farklı da olsa, o ırkın son kişisi Adem a.s.dır.
2-Kişi ırkını sevebilir. Bu sevgisi ırkının İslama bağlılığından kaynaklanır.
3-Irkı değerli kılan kabul edip yaşadığı (inancı) dindir.
4-İnancı şeriatten kaynaklanmıyorsa babayla oğul bile aynı soydan sayılmaz.
5-Sahih inanca sahip olmayan dedeler (atalar) ile övünülmez.
6-Hiç bir akıl sahibi kişi ırkını seçmemiştir. Dünyaya gelirken kendisine hangi ırktan doğacağı sorulmamıştır. Kendi elimizde olmayan bir şeyle övünmemiz abesle iştigaldir. Allah katında aklımızı kullanarak kendi irademizle iman edip yaşadığımız inancımızın değeri vardır ve ona göre değerlendirileceğiz..
Vesselam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Eger yazimi okusaydin Milliyetciliginde ayni oldugunu görürdün |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Valla Milliyetciligin bir sürü kollari var
Irkçılık: İnsanların toplumsal özelliklerini biyolojik, ırksal özelliklerine indirgeyerek bir ırkın başka ırklara üstün olduğunu öne süren öğreti.
Milliyetçilik: Maddi ve manevi açılardan millet ve ülkesinin çıkarlarını her şeyin üstünde tutma anlayışı, ulusçuluk. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Milliyetçilik: Maddi ve manevi açılardan millet ve ülkesinin çıkarlarını her şeyin üstünde tutma anlayışı, ulusçuluk.
Milliyetcilik eger bu ise simdiki Türkiye üzeri Reddediyorum!
Fakat Türkiyede birgün Allahin Kanunlari uygulanirsa iste ozaman bende Milliyetci olurum.
Ama simdi bu Küfür Düzenini hicbir sekilde desteklemem... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Vatan Sevgisi Bayrak Sevgisi Cok Sükür bende yoktur Türkiye bayragi benim bayragim degildir.
Benim Bayragim TEVHID Bayragidir Siyah ve Beyaz tevhid bayragidir baskada bir bayragim yoktur.
O yüzden senin dediklerin DIN DISIDIR.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zitat:kücük bir örnek vericek olursak, insani degisik milletlerden olusan binlerce kisinin arasina koysalar hemen gözü kendi dilini konusan insani arar, ona daha güven ve yakinlik hisseder
|
Milliyetcilik bu ise Kabul fakat yine diyorum Vatan Sevgisi Bayrak sevgisi heleki böyle bir Küfür düzeni icin Haramdir..
Örfe falan bagli kalmakta Din Disidir, Herseyi Dinimizde ayarlidir baska örf ve adetlere gerek yoktur. Fakat bu örf ve adetler Dinen Sakincasi yok ise uygulayabilirsin fakat Din ile Sakincaliysa onu terketmelisin. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tamamen katiliyorum Islamda Insanin böyle Düsünmesini istiyor.
Fakat Sözde Milliyetci kesimler Dini kendi Pis i$lerine alet ediyor ve Insanlari Kandiriyor. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sözlerimi nekadarda carpitiyorsun..
Ey insanlar! Doğrusu biz sizi bir erkek ile bir dişiden yarattık. Ve birbirinizle tanışmanız için sizi kavimlere ve kabilelere ayırdık. Muhakkak ki Allah yanında en değerli olanınız, Ondan en çok sakınanınızdır. Şüphesiz Allah bilendir, her şeyden haberdardır. (49 Hucurat:13)
Ben Türküm evet fakat bunu hicbirsekilde sizin yaptiginiz gibi Imanimla bagdastirmam.
Elime bayragi alip ISTE BU VATANIMDIR diyerek övünerek sokaklarda TUR ATMAM..
Bunlar Hep ASIRILIKTIR.. Ve Milliyetci kesimde a$iriya kacarak Sirk Yapiyor.
Ne Mutlu Türküm diyene demem.. Bir Türk Dünyalara bedeldir demem..
Bunlari diyerek sizler SIRK yapiyorsunuz.
Ben Kabul ediyorum TÜRKÜM fakat ondan önce MÜSLÜMANIM ve hertürlü KÜFÜR düzenini Rededip desteklemem.
Evet Cok sükür bazi konularda avantajliyiz Din acisindan okadar büyük Islam Eserleri Arapcadan Türkceye tercüme edilmis biz bunlardan faydalaniyoruz.
Imanla Vatan Sevmenin ZERRE KADAR BAGI YOKTUR.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zitat:bunlari bende demem, diyenede gülerim, o sözler milliyetci degil irkci sözlerdir zaten... |
Ama bu Vatan bu Sözler üzerine Kurulmustur Türkiyenin her yerinde bu yazilar boy boy sergileniyor..
Zitat:o vatan o bayragi tutanlar sayesinde var, eger o bayrak olmasaydi bizde yok olan milletler arasindaydik simdi, madem bayragini vatanini red ediyorsun neden icinde yasiyorsunki öyleyse? |
Eger Atatürkü ve yanindakileri kastediyorsan evet RED EDIYORUM.. Insanlari Bilinclendirip Tevhidi yasayip birgün bu Diyarlarin ISLAM DIYARI OLMASI ICIN CALISIYORUM..
Zitat:madem yok neden filistindeki seriatcilar vatan icin savas veriyorlarki? Dünyanin heryeri benim vatanim deyip cekip gidebilir pealada baska bir memlekete |
Sende dinini biraz bilen birine benziyorsun ozaman bilirsinki Israil Müslümanlara neden saldiriyor?
Ama Türkiyede Millet ne icin savasiyor?
Birbaska Müslüman grup diger Müslüman bir grupla savasiyor iki tarafta ALLAHIN KANUNLARININ HICE SAYILDIGI BIR ÜLKEYI KORUMAYA CALISIYOR..
Askerlik Türkiyede Küfür Düzenini Koruyan bir Kurumdur.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Eskiyi kastediyorsan tamam derim cünkü ozamanlar Allahin Seriati uygulaniyordu fakat simdi ve son 200 veya 300 yildir oda yok oldu ve uyduruk insan kanunlari geldi.
Sen bu Sistemi ve bu bayragi kabullenip eyvallah ben raziyim diyorsan Hasa Dinden cikarsin Cünkü bu sistem ve Bayrak acikca ALLAHIN KANUNLARINI HICE SAYIP KENDI KANUNLARINI UYGULUYOR..
O yüzden böyle düzenlerle elimizden geldigince savasmakla Mükellefiz..
Bari Insanlari bilgilendirip dogru bir sekilde Tevhid inancina baglanip bütün Tagutlari rededmelerini Allahin izni ile saglayabiliriz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
benim babamda kardesime irkci onlar icin sadece türkiye ve türkler iy insanlar ve iy seyler.
benim görüsüm ise tamamen farkli hic hoslanmiyorum irkcilikdan ve irkcilarida destekleyenlere gicik kapiyorum.
herseyin sinav oldugu gibi insanin baska ülkelerden geömesi baska diller konusmasida insanin sinavidir.
EGER ALLAH ISTESEYDI HERKEZI AYNI ÜLKEDEN YARATIRDI AYNI DILI KONUSDURURDU !!!!
ama allah öyle istemiski insanlarini sinava sokma nedeni olsun, görsün kim kime nasil davraniyor diye.
nediyelimki allah islah eylesin....... etme bulma dünyasi bugün onlara yari bize |
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!