|
|
|
Karabasan |
Da ich von einem Freund gehört habe das es ein Karabasan gibt
wollt ich euch fragen ob man sich dagegen schützen kann z.b. vor dem beten dualar okumak... oder anderes
noch eine frage zu diesem thema?
bringt der Karabasan dich um? |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Karabasan |
sorry
vor dem schlafen dualar okumak |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Karabasan |
yani ich soll ohne abdez ins bett gehn und meine dualar okumak? |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Karabasan |
tsk ederim
eine frage was passiert da genau mit diesem karabasan? |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Karabasan |
eskiden bu gibi seyler cok duyardik,köylerde falan kadinlar bir araya gelince bu gece söyle bogsdu böyle bogdu ,hatirlarim ama bu günümüzde hic kimseden duymadim millet artik böyle seylere inanmiyor ,inanmadigi icinde olmuyor yani sorun psikolojik demek istedim ,hatta denemsi bedava ,git bunu koyu dinine baglayan birine anlat
eger böyle seylere inaniyorsa abdest alsa bile basina gelir
yanlis anlama abdessiz dolas diye kimseye birsey demiyorum ama bunu abdest almaynlarin basina sadece gelecek diye birsey yoktur bu yanlis yorum
ha uyurken dua et ,ama o kurt senin icinde varsa genede seni bogar
nelerle ugrasiyoruz aksam aksam
koca kari masallari bunlar ,yani sen korkarsan uyanik halde bile cin görebilirsin istersen elli kere abdest al ,senin psikolojinle ilgili ----- : : yüzyilin dahisi : : |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Karabasan |
hayir hamile kadinlara sadece gelmiyor ama isin gariptarafi genelde kadinlar hep böyle seyler anlatiyor
icin rahat olsun yatmadan aklina güzel seyler getir güzel dualar et
bunlar batil inanc bence ,arkadasin psikolojici zayif ondan böyle seyler basina geliyor ,yani kendi kendine ediyor
Allah herseyin hakkinda gelir bunu hicbir zaman unutma ----- : : yüzyilin dahisi : : |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Karabasan |
bana 3 kere geldi
birinde sabah kalktgimda , elimde portakal renginde iz vardi
sandimki evdeki ciceklerden geldi
ama o gece cok kötüydüm, ich wusste da ist was passiert
arkadaslara sordum, onlar dedi, senin yanina karabasan geldi, senin koynuna girdi, falan filan...
ikinci ve ücüncüsünde, yine geldiler bana, sokuldu bana, gecenin yarisi cirpiniyorum, uyanmak istedim, uyanamadim, uyanamiyorsun...
ellerimi acmaya calistim, olmadi... dann hab ich es aufgegeben, birden dalmisim yine uykuma...
sabah kalktigimda abdest aldim,banyo yaptim
yatmadan önce dua okuyalim arkadaslar -----
HeRsEy VaTaN iCiN  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Karabasan |
kizim senin tansiyonun düsmüs ne karabasan falan
yani das ist so ein zustand von angstzustand , man ist wie gelähmt
hat mit der psyche zu tun , dua etmek ise psikolojini güclendiriyor
ya inanmayin böyle seylere
inandigin icin basina geliyor zaten , inandikca dininizden uzaklasiyorsunuz elbette basiniza gelir ----- : : yüzyilin dahisi : : |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Karabasan |
1. tansiyonum yerimde
2. kizin degilim
3. ben öyle birsey inandigimi söyledimmi simdi?
4. ben kendim bilmiyordum, sordum, banada öyle anlattilar
bende anlatayim dedim
-----
HeRsEy VaTaN iCiN  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Karabasan |
tansiyonun su an yerinde yatinca düsebiliyor bunu bilmiyorsun galiba
kizim yerinde degilsin elbet seninde yasin bana yakin
inanmasan basina gelmez ,yani kortugun ve inandigin zaman psikolojin böyle seylere yenik düser
sana anlatmadan önce oldumu ...hayir yani anlattiktan sonra etkisi altinda kalmissin
etkisi altinda kaldigin zaman kötü rüya görebiliyoruz ,böyle seylerle karsiasiyoruz ----- : : yüzyilin dahisi : : |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Karabasan |
dimam o zaman
hayir, kesinlikle anlatmadan önce olan bir olay!!!!
ve ben kesinlikle öyle birseye inanan biride degilim
ama ikinci ve ücüncü olaydan sonra inanmaya basladim
ve cok kisiden karabasani duydum... herkezde aynisini anlatiyor
das es sowas wirklich gibt...
-----
HeRsEy VaTaN iCiN  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Karabasan |
stärkere mal deine psyche ondan sonra gelirse bana gönder icabina öyle bir bakarimki
ya arkadas inandikca daha cok gelir bak
hem buralarda bu gibi seylerden bahsetmek iyi degil coluk cocuk okuyup etkileniyor onun icin bu konuyu kapatiyorum burda ----- : : yüzyilin dahisi : : |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Karabasan |
karabasanin siyah giyindigini söylerler hep... gece uyurken üstünde bi agirlik hissi olurmus, nefes alamazmissin, boguluyor gibi olurmussun... besmele cekince gidermis...
karabasanin gelme sebeplerinden bi kaci sunlar: sogan kabuklarina basarsan, ekmek kirintilarina basarsan....
bunlara dikkat etmek lazim... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Karabasan |
hast recht bu karabasan denilen olayin gercek adi SCHLAFSTÖRÜNG dur  bir googleda bakin isterseniz,tamamiyle psikolojik olay,ve karabasan etc. türü seyler fantazimizin ürünüdür  VE HER KÜLTÜRDE farklidir
müslümanlar cin (karabasan) görür japonlar da kendi kültürlerine has bir varlik görüyolar,bundan seneler önce orta avrupa ülkelerindeki insanlar cadi görüyolardi,simdiki "modern" ülkenin insanlari (amerika) UZAYLILAR görüyolar (uzayli kacirmalari duymusunuzdur)
//tr.wikipedia.org/wiki/Uyku_felci
burdan daha ayrintili bakabilirsiniz  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Karabasan |
iyigeceller...
karabasan vardir bende olmustu....ramazan ayinda sahura kalkmistik sonra annem yatmadan nönce sabah namazini kil derdi ama bende heee diyip yatardim yani kilmazdim.sonra yattimda birden üstümü birisi cikiyor yani hic biyerini oynatamiyorsun kurtulmak icin capaliyorsun sonra aklina hemen besmele cekmek geliyor cektinde gidiyor birden...ama allaha sükürler olsun artik yok...önlemini söyle alabilirsin. cünüp gezmiceksin, dua okuyup yatcaksin, vede arkadasimizin dedigi gibi yatakda ekmek kiriklari öyle seyler olmicak. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!