90 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 20.06.09, 19:21 Nr.: 1 Antworten

Helali harama cevirmek
Hz. Ali Efendimiz,namaz kılmak için mescide gittiğinde devesini bir gence emanet bırakmış,fakat döndüğünde devesinin bir yere bağlanmasına rağmen yularının olmadığını görmüştü.Yeni bir yular almak için satıcıya gittiğinde,kaybolan yularının biraz önce bir genç tarafından 10 dirhem gümüşe ona satıldığını öğrendi.Satıcıda üzülmüştü.Hz. Ali (r.a) efendimiz,cebinden 10 dirhem çıkarıp eski yuları alırken;
O gence yazıklar olsun.Ben bu parayı deveme baktığı için o gence verecektim.Ama o acele etti.Helal rızkını harama çevirdi.

buda degisik bir hikaye

Gencin birisi Kabe’de hep,

- “Ey doğruların yardımcısı olan Allah’ım, Ey haramdan sakınanların yardımcısı olan Allah’ım, sana hamdü sena ederim,” diye dua eder.

Bu durum herkesin dikkatini çeker. Birisi:

- “Neden hep aynı duayı yapıyorsun, başka birşey bilmiyor musun?,” der.

O da anlatır:

Yedi sekiz sene önce yine Kabe’de iken içi altın dolu bir torba buldum. Tam bin altın vardı. İçimden bir ses:

- “Bu altınlarla, şunları şunları yaparsın” diyordu. Hayır dedim kendi kendime. Bu benim değil. Başkasının malı, kullanmam haram olur dedim. Bu sırada birisi

- “Şöyle bir torba bulan var mı?” diye bağırıyordu. Çağırdım onu.

- “Nasıl bir torbaydı? İçinde ne vardı?” diye sordum. Torbayı tarif etti ve “İçinde bin altın vardı” dedi.

- “Torban burada.” diyerek verdim. Adam torbayı açıp bana otuz altın verdi. Pazara gittim. Temiz yüzlü genç bir esiri överek satıyorlardı. Gencin temizliği dikkatimi çekti. Yanlarına gittim,

- “Bu köle için ne istiyorsunuz?” dedim. “Otuz altın dediler”. Adamdan aldığım otuz altını verip genci satın aldım. Bir iki yıl geçti. Genç çok çalışkan, çok edepli idi. Onu aldığıma çok memnun olmuştum. Bir gün onunla giderken karşıdan iki üç kişi geliyordu. Genç bana dedi ki,

- “Efendim, ben Fas emirinin oğluyum. Bu gelenler babamın adamları. Beni buldular. Senden beni satın almak isterler. Sen iyi bir insansın. Onlara otuz bin altından aşağıya satma.” dedi. O kişiler yanıma geldi.

- “Bu esiri bize satar mısın?” dediler. “Satarım.” dedim. “Altmış altın verelim.” dediler. Ben de “Olmaz.” dedim.

- “Sen bunu pazardan otuz altına almadın mı? Biz sana iki mislini veriyoruz” dediler.

- “Öyleyse gidin pazardan alın.” dedim. Arttıra arttıra yirmibin altına kadar çıktılar. Otuzbin altından aşağı olmaz dedim. Çaresiz kabul ettiler. Ben o otuzbin altın ile işyerleri açtım. Ticaret yaptım. Daha çok zengin oldum. Bir gün bana arkadaşlarım,

-----
Dün Geçti Yarın Varmı Gençligine Güvenme Ölen Hep İhtiyarmı:
0

Beitrag gepostet am 20.06.09, 19:22 @ayyildizlixxl Nr.: 2 Antworten

Helali harama cevirmek
- “Çok zengin bir ailenin iyi bir kızı var. Babası yeni vefat etti. Onunla seni evlendirelim.” dediler.

- Ben de “Olur.” dedim. Nikah kıyıldı. Deve yükleri çeyizini getirdiler. Çeyiz arasında bir torba dikkatimi çekti. Kıza, “Bu nedir?” dedim.

- “İçinde 970 altın var. Babam Kabe’de bunu kaybetmiş. Bulan gence otuzunu vermiş. Kalanını da bana hediye etti. Çeyizine koyarsın dedi” diye anlattı. Demek ki bulduğum altınlar benim rızkım imiş. Vermese idim haram yoldan gelecekti. Şimdi helal yoldan yine bana geldi. Bana yardım edip haramlardan koruyan, nice nimetler ihsan eden yüce Rabbim’e hamd ederim.

haram lokmaya herzaman hayir deyin...rizkinizi allah zaten verir...icinizdeki ses harama evet desede siz ona kanmayin...zararli cikarsiniz
-----
Dün Geçti Yarın Varmı Gençligine Güvenme Ölen Hep İhtiyarmı:
0

Beitrag gepostet am 20.06.09, 20:13 @ayyildizlixxl Nr.: 3 Antworten

Helali harama cevirmek
cok güzel paylasim ellerine saglik canim..

haram mala göz dikenden her kötülük beklenir..

kanaatkar olabilmeli:müminlerin en hayirlisi kanaatkar olanidir
(ramüz-el ehadis 1-281)
0

Beitrag gepostet am 20.06.09, 22:32 @ayyildizlixxl Nr.: 4 Antworten

Helali harama cevirmek
cok güzel Allah razi olsun.
0

Beitrag gepostet am 28.06.09, 06:52 @ayyildizlixxl Nr.: 5 Antworten

Helali harama cevirmek
elinize emeginize saglik günümüzde bizde bir cok seyimizi istemeyerekte olsa hic farkina varmadan malesef harama ceviriyoruz allah haramdan sakinan ve harama uzanmayanlardan eylesin
rabbim o vermis oldugun örnege layik kullarindan eylesin
saygilarimla iyi sohbetler
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

Helali harama cevirmek