94 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 09.06.09, 13:23 Nr.: 1 Antworten

DUA HAKKINDA BILGILER
[k]Dört dua vardır ki kabul edilir,asla reddedilmez!
Peygamberimiz sav buyuruyorki şu dört kişinin duası mutlaka kabul olur.

1.Dönünceye kadar hacının yaptığı dua
2.Gazaya çıkan askerin duası
3.İyileşinceye kadar hastanın yaptığı dua
4.Bir müslümanın bir müslüman için ismiyle arkasından onun için yaptığı dua.

Bu dualar içinde en çok kabul edilen müslümanların birbiri için yaptığı duadır.
Bunun sebebi başkası için yaptığımız duanın günah işlememiş bir dille yapılmış olmasıdır.

Peygamber efendimiz, (Allahü teâlâya günah işlemeyen dil ile duâ edin) buyurdu. Böyle bir dilin nasıl bulanacağı suâl edilince, (Birbirinize duâ edin! Çünkü ne sen onun, ne de o senin dilinle günah işlemiştir) buyurdu.

Ümitsizliğe düşen arkadaşlarım için bir kaç kelime
Duayla ilgili ayet ve hadisler
1."Eğer kulum, bana ellerini kaldırır da dua ederse, ben o elleri boş olarak geri çevirmekten hayâ ederim."

2.Ben, kulumun zannı üzereyim. Artık dilediği gibi düşünsün!.." Yani siz dua ederken, o duanızın kesinlikle kabul göreceğini düşünürseniz, biliniz ki mutlaka isteğiniz meydana gelecektir!..

Dört yerde semanin kapilari acilir ve duaya icabet olunur

1- Allah yolunda saf baglandigi zaman
2- Yagmur yagarken
3- Namaz kilarken
4- Kabe görüldügü zaman

Üc dua vardir ki kabul olunacaginda hic süphe yoktur:

1- Babanin evladina duasi
2- Misafirin duasi
3- Mazlumun duasi

Üc kisi vardir ki Allah onlarin dualarini red etmez:

1- Iftar edinceye kadar oruclunun duasi
2- Mazlumun duasi
3- Adaletli devlet reisinin duasi

Resulullah (sav) Efendimiz buyuruyor ki: "Kulun Allah'a (manen) en yakın olduğu hal, secdede bulunduğu halidir. Secde (esnasında) Allah'a çok dua edin."

DUALARIN TAMAMINI KAPSAYAN DUA
Allahümme inniy es'elüke min hayri ma seeleke minhü nebiyyüke Muhammedün ve neuzü bike min şerri mesteazeke minhü nebiyyüke Muhammedin sallellahü aleyhi ve selleme ve entel müsteanü ve aleykel belağu ve la havle kuvvete illa billahil aliyyil azıym.

MANASI:Allahım!Muhakkak ben Peygamberin Muhammed Aleyhisselamın,Zat'ı Ecelli Ala'ndan istediği şeylerin hayrını isterim.Senin Peygamberin Muhammed(a.s.)ın senden istiaze ettiği şeylerin şerrinden de Sana sığınırım.Yardım ancak Zat'ı Ecelli Ala'ndan beklenir.Dünyada ahirette de istenilen şeye ulaştıracak ancak Sensin.Kuvvet ve kudret ancak Allah'ın yardımı iledir.

-----
Dün Geçti Yarın Varmı Gençligine Güvenme Ölen Hep İhtiyarmı:
0

Beitrag gepostet am 09.06.09, 13:32 @ayyildizlixxl Nr.: 2 Antworten

DUA HAKKINDA BILGILER
Abü Ümame,Resulü Ekreme:

"Ya Resulüllah siz çok dua ediyorsunuz,onlardan hafızamızda birşey kalmıyor" dedi.Bunun üzerine Resulü Ekrem:Size bütün duları içine alan bir dua öğreteyim dedi ve bu duayı okursunuz" buyurdu.

allah herkesin güzel dualarini kabul etsin insallah
-----
Dün Geçti Yarın Varmı Gençligine Güvenme Ölen Hep İhtiyarmı:
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

DUA HAKKINDA BILGILER