90 aktive Mitglieder
Alle Kategorien
Liebe und Flirt
Politik
Religion
Arbeit, Ausb. und Studium
Sport
Kultur und Gesellschaft
Musik und Kino
Promis
Philosophie
Mode und Trend
Kosmetik und Wellness
Familie und Kinder
Küche und Rezepte
Computer und Internet
Auto und Motor
Reisen
sonstige Themen
Lob und Kritik zu Turkbase
Turkbase Bekanntmachungen
Finde ich gut!
1
Beitrag gepostet am 19.05.09, 18:38
Nr.: 1
Antworten
ayyildizlixxl
ALLAHTAN SABIR ISTEMEYIN
ALLAHTAN SABIR ISTEMEYIN...
Bir sikintimizda veya bir derde tutulupda Allaha yalvarip dua ederken Allah`im bana sabir ver demeyin...
Peygamber efendimiz bir gün Allah`a yalvaran bir mümini duydu,mümin söyle diyordu:\"Allah`im bana sabir ver..\"
Peygamber efendimiz mümine söyle buyurdu:\"Sen Allahtan ne istedin biliyormusun?\"Oda sikintili oldugum için Allahtan sabir istedim \" dedi.
Peygamber efendimizde hayir sen Allahtan dert istedin Allah sabri niye verir verdigi derde katlanmak için bir daha Allaha yalvarirken Allahim bana afiyet ver diye dua et diye buyurdu.sikintimizda hüznümüzde derdimizde duamizda Allahtan AFIYET ISTEMELIYIZ.Baskalarinada dua edeken de ayni seyi gözetmeliyiz.
bunu bende bilmiyorum okudum ve sizler ile paylasmak istedim...tabi emin olmak icin bir kac sitelere daha baktim...bunlari buldum isteyenler bunlarida okusun
Bir rivayete göre, Hz. Peygamber(a.s.m), hasta olan Hz. Ali’yi sormaya gitmis ve hangi dualar ettigini sormus, o da Allah’tan sabir diledigini söylemistir. Bunun üzerine Hz. Peygamber(a.s.m), “Musibetimde bana sabir ver, demek yerine, neden: “Rabbena Atina…” (Ya Rabi! Bana dünyada da iyilik ver, ahirette de iyilik ver..) duasini okumuyorsun?” anlamina gelen tavsiyelerde bulunmustur. Ayrica Hz. Peygamber yanindan geçerken “Ey Rabb’im! Senden sabir istiyorum” diye dua eden bir kisiye “Sen Allah’tan bela istemis oldun; bunun yerine O’ndan saglik ve âfiyet dile” buyurdular. (Bkz. Tirmizi, Daavat, 94; Kenz I/292).
Burada musibetlerde sabir istemenin hastaligi arttiracagindan ziyade, hastaligin giderilmesi için uygun dualarin yapilmasi vurgulanmistir. Çünkü, hastaligin sifasi için degil de ona karsi tahammül istemek, biraz da musibetten pek rahatsiz olmadigi, hastaligini Allah’a sikâyet etmeye ihtiyaç duymadigi anlamina gelir.
Diger taraftan bu durum, henüz musibete ve hastaliga ugramayan bir kimsenin sabir istemesinin, bela gelsin de sabredeyim, anlamina gelebileceginden, bela ve musibet gelmedigi zamanlarda afiyet istemeye bir tesviktir.
Müslümanlar olarak, musibet ve hastaliklar zamaninda, hem sabredecegiz, hem sabir isteyecegiz, hem de musibetin kalkmasi için dua edecegiz. Nitekim, Bediüzzaman da bu konuda su ifadeyi kullanmaktadir: “
Eger hastalik/musibet fazla agir gelirse,
sabir istemek gerektir” Eger hastaligin sevabini düsünüp sükür ve hamd de etsek, bu nur üstüne nur olur.
-----
Dün Geçti Yarın Varmı Gençligine Güvenme Ölen Hep İhtiyarmı:
0
Beitrag gepostet am 23.05.09, 13:10
@ayyildizlixxl
Nr.: 2
Antworten
ana_hilwe
ALLAHTAN SABIR ISTEMEYIN
ya das kann stimmen, dogrudur allahdan afiyet istememiz daha dogru olur belki, ama sinirli anlarimizda veya sikintili anlarimizda söylede dua edilebilinir sabirla ilgili:
allahim sen su sinirli/sikintili halim icin bana sabir ver denilebilinir.
allahin isimlerinde biride sabur dur eger allahin bu sifati olmasaydi zaten sabir diye birseyde olmazdi allahin sifati sabur ki sabir anlamindadir ,yani demek istiyorumki dünyada buuda isteyebiliriz mantik ile düsünülürse aynen yukaridaki beispiel de yadigim gibi
ich hoffe ich konnte mich gut und verständlich ausdrücken hadi selametle kal
0
Beitrag gepostet am 23.05.09, 13:11
@ana_hilwe
Nr.: 3
Antworten
ana_hilwe
ALLAHTAN SABIR ISTEMEYIN
hane ich meine allahdan öyle anlarimizda sbir istersek belkide günah islemekden allah bizi sabrimizla alikoyar mesela siddetden veya küfürden gibi demek istiyorum.sakinlesincede bol sükür ve dua tabiki herzaman.
so meinte ich das
0
Beitrag gepostet am 23.05.09, 14:07
@ana_hilwe
Nr.: 4
Antworten
ayyildizlixxl
ALLAHTAN SABIR ISTEMEYIN
ich konnte dich gut verstehen...evet sabir önemli tabi ... sabirli olmak lazim...sabir olmayinca insanbu dünyadan hep sikayetci olur ve mutsuz kalir
-----
0
Beitrag gepostet am 16.06.09, 14:26
@fan-atik
Nr.: 5
Antworten
ayyildizlixxl
ALLAHTAN SABIR ISTEMEYIN
Zitat:
sabrederek ve namaz kilarak Allahtan yardim dileyin
sabir etmeyin demiyor zaten...sabir dilemeyin...mesela basina bir sey geldi"allahim bana sabir ver diyene kadar" mesela hasta kisi "allahim bana sifa "ver diye dua etmeli...sabir ile beklemeli.
veya mesela ailede gecimsizlik yasayan bir kisi"allahim bana sabir ver "diyene kada "allahim sen ailemize huzur esimin kalbini yumusat "gibi dua ederek sabir ile beklemeli...demek istiyor...
tabiki sabir bizim dinde önemli...ama her minik bir seye allaim bana sabir ver diyerek degil...
bilmiyorum anlata bildim mi...ben bunlari cikardim yazidan...
yinede yorumunuz icin tskler ...
-----
0
Beitrag gepostet am 16.06.09, 14:33
@pirelimaho
Nr.: 6
Antworten
ayyildizlixxl
ALLAHTAN SABIR ISTEMEYIN
fan-atik antwort yapmistimtim ve senin de benim ne demek istedigimi anlaman icin okumani rica ediyorum...
bak sen aslinda kendinde misal vermissin
Zitat:
yada allahim bana yardimci ol, benim yarin okulda imtihan dersleri var
burda bana yardim eyle allahim , imtahanda bana kolaylastir diye dua
edmiyoruz aynen öyle dua ediyoruz...allahim sabir ver diyerek degil...derdimiz icin derman dileyerek...ve sabir ile bekliyoruz
anlasilan yazi biraz yanlis anlasilmayasebeb olmus...
tekrarliyorum...sabirsiz olun demiyor...sabir istemeyin derdiniz icin derman dileyerek sabir ile bekleyin
mesela yazidakisu satirlara bak
Zitat:
Burada musibetlerde sabir istemenin hastaligi arttiracagindan ziyade, hastaligin giderilmesi için uygun dualarin yapilmasi vurgulanmistir
anlata bildimmi...
hadi ben yaziyi anlamamis olsam (türkcem zayif sanirdim
)
sizinki benimkindende zayif cikti ya abi
-----
0
Beitrag gepostet am 16.06.09, 14:42
@ceset13
Nr.: 7
Antworten
ayyildizlixxl
ALLAHTAN SABIR ISTEMEYIN
sende sag ol
dertlerine derman dilerim...ama dertsizde olmuyo ne yazik biri biter biri gelir...
nede olsa imtihan dünyasindayiz...yinede allah daha büyük dertler vermesin insallah
-----
0
Beitrag gepostet am 16.06.09, 14:56
@pirelimaho
Nr.: 8
Antworten
t-saske
ALLAHTAN SABIR ISTEMEYIN
len maho, bakiyorumda türkceyi sökmüsün
0
Beitrag gepostet am 16.06.09, 14:59
@ayyildizlixxl
Nr.: 9
Antworten
t-saske
ALLAHTAN SABIR ISTEMEYIN
burda bi bayan arkadas su sözü yazmisti;
"Derdin olursa Allah'a dönüp benim büyük derdim var deme, derdine dön ve benim büyük Allah'im var de!"
simdiye kadar duydugum en güzel sözlerden biri.
0
Beitrag gepostet am 16.06.09, 15:03
@t-saske
Nr.: 10
Antworten
ayyildizlixxl
ALLAHTAN SABIR ISTEMEYIN
evet cok güzelmis...ve dogru
-----
0
1
Antworten
Um Beiträge posten zu können, musst du dich vorher einloggen!
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!