|
|
|
4 seyi yapmadan uyuma |
savrvb,
cok güzel bir paylasim degerli kardesim.sagol.
ama sunu okuyunca
Zitat:2)Benim ve diğer peygamberlerin şefatlerine kavuşmadan.
Bana ve diğer peygamberlere salavat getirirsen şefaatime kavuşursun. |
su hadisi
Zitat:"Ey kızım Fâtıma! Ey halam Safiyye!
"Allah katında makbul olacak ameller işleyiniz. Bana güvenmeyiniz. Çünkü ben, sizi Allah'ın gazabından kurtaramam!"
Sîre, 4:303-304; Tabakât, 2:256; Taberî, 3:196. |
ve su ayetleri
Zitat:bakara 48
Vettekû yevmen lâ teczî nefsun an nefsin şey`en ve lâ yukbelu minhâ şefâatun ve lâ yu’hazu minhâ adlun ve lâ hum yunsarûn(yunsarûne).
Ve hiç kimseden bir kimseye bir şeyin ödenmediği ve ondan (hiç kimseden) bir şefaatin kabul olunmadığı ve hiç kimseden bir fidye alınmadığı ve onlara yardım da edilmediği günden sakının.
bakara 123
Vettekû yevmen lâ teczî nefsun an nefsin şey`en ve lâ yukbelu minhâ adlun ve lâ tenfeuhâ şefâatun ve lâ hum yunsarûn(yunsarûne).
Kimseden kimseye bir şey ödenmediği ve onlardan bir fidye (bedel) kabul edilmeyeceği ve kendilerine şefaatin fayda vermeyeceği ve onlara yardım da olunmayacağı bir günden sakının.
Yâ eyyûhellezîne âmenû enfikû mimmâ razaknâkum min kabli en ye`tiye yevmun lâ bey`un fîhi ve lâ hulletun ve lâ şefâah(şefâatun), vel kâfirûne humuz zâlimûn(zâlimûne).
Ey âmenû olanlar! İçinde, ne bir alışverişin ne bir dostluğun ve ne de bir şefaatin bulunmadığı gün (kıyâmet günü) gelmeden önce, size verdiğimiz rızıklardan infâk edin (Allah için verin). Ve kâfirler, onlar zalimlerdir.
|
nereye koyacagimi düsünüyorum ...
allah razi olsun
----- biz kimseye kin tutmayiz...ağyâr bile dosttur bize |
|
|
|
|
|
|
|