74 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 05.05.09, 23:57 Nr.: 1 Antworten

Birisi her gece kalkıp Allah'ı anıyor...
...O'na dua ediyordu.

Şeytan ona dedi:

- Ey devamlı Allah'ı anan kişi! Bütün gece Allah deyip çağırmana, yakarman karşılık seni buyur eden var mı ki?

Sana bir tek cevap bile gelmedi, daha ne zamana kadar böyle yakarıp dua edeceksin?

Adamın gönlü kırıldı, başını yere koydu ve hüzün içinde uyudu.

Rüyasında ona şöyle dendi:

- Kendine gel uyan! Niye duayı, zikri bıraktın? Neden usandın?

Adam:

- Buyur diye bir cevap gelmiyor ki... Artık kapıdan kovulmaktan korkuyorum, dedi.

Bunun üzerine dendi ki ona:

- Senin Allah demen, O'nun buyur demesi sayesindedir. Senin yalvarışın, Allah'ın senin ruhuna haber uçurmasındandır.

Senin çabaların, çareler araman, Allah'ın seni kendine yaklaştırması, ayaklarındaki bağları çözmesindendir.

Senin korkun, sevgin, ümidin, Allah'ın lütuf kemendidir. Senin her Yarabbi demenin altında, Allah'ın buyur demesi vardır..

Gafilin, cahilin gönlü bu duadan uzaktır. Çünkü Yarabbi demeye izin yok ona. Ağzında da kilit var onun, dilinde de...

Zarara uğradığı zaman, ağlayıp sızlamasın diye Allah ona dert, ağrı, sızı, gam, keder vermedi. Artık anla ki, Allah'a dua etmeni,

O'nu çağırmanı sağlayan dert, Dünya saltanatından daha iyidir. Dertsiz dua soğuktur. Dertliyken yapılan dua ise gönülden kopar

selam ve dua ile

-----
biz kimseye kin tutmayiz...ağyâr bile dosttur bize
0

Beitrag gepostet am 06.05.09, 00:13 @-isyankar123- Nr.: 2 Antworten

bazen kelimeler kifayet etmiyor degerli kardesim...ancak.

allah razi olsun demekten baska caremiz kalmiyor. o halde bunu kalpten söyleyip söyleyemedigimize bakalim.

hay allah razi olsun be kardesim.

not: sanki yaziyi sen eklemissin de ben sana cevap yaziyorum gibi hissettim kendimi inseallah ....

-----
0

Beitrag gepostet am 06.05.09, 00:25 @-isyankar123- Nr.: 3 Antworten

Zitat:
ama duygularimi yani yazmak istediklerimi sen yazdin

kim demis "ümmetimin icinde tefrika rahmettir" diye ya...

seni cok seviyorum kardesim
-----
0

Beitrag gepostet am 06.05.09, 14:48 @idil- Nr.: 4 Antworten

hay allah razi olsun ya...

allahu teala

RAD - 28 te
Ellezîne âmenû ve tatmainnu kulûbuhum bi zikrillâh(zikrillâhi) e lâ bi zikrillâhi tatmainnul kulûb(kulûbu).

Onlar, âmenûdurlar ve kalpleri, Allah'ı zikretmekle mutmain olmuştur. Kalpler ancak; Allah'ı zikretmekle mutmain olur, öyle değil mi?

diye ve zümer 22 ve 23 te

ZUMER - 22
E fe men şerehallâhu sadrehu lil islâmi fe huve alâ nûrin min rabbih(rabbihi), fe veylun lil kâsiyeti kulûbuhum min zikrillâh(zikrillâhi), ulâike fî dalâlin mubîn(mubînin).

Allah kimin göğsünü İslâm için (Allah'a teslim için) yarmışsa artık o, Rabbinden bir nur üzere olur, değil mi? Allah'ın zikrinden kalpleri kasiyet bağlayanların vay haline! İşte onlar, apaçık dalâlet içindedirler.

ZUMER - 23
Allâhu nezzele ahsenel hadîsi kitâben muteşâbihen mesâniye takşaırru minhu culûdullezîne yahşevne rabbehum, summe telînu culûduhum ve kulûbuhum ilâ zikrillâh(zikrillâhi), zâlike hudallâhi yehdî bihî men yeşâu, ve men yudlilillâhu fe mâ lehu min hâd(hâdin).

Allah, ihdas ettiği (nurların) ahsen olanlarını (rahmet, fazl ve salâvâtı), ikişer ikişer (salâvât-fazl ve salâvât-rahmet), Kitab'a müteşabih (benzer) olarak indirdi. Rab'lerinden huşû duyanların ciltleri ondan ürperir. Sonra onların ciltleri ve kalpleri Allah'ın zikriyle yumuşar, sükûnet bulur (yatışır). İşte bu, Allah'ın hidayetidir, dilediğini onunla hidayete erdirir. Ve Allah, kimi dalâlette bırakırsa artık onun için bir hidayetçi yoktur.

buyurmaktadir.

ciltlerin ürpermesine cezbe denmektedir...bu cezbe allahin cereyanidir ve hatirlarsak cebrail as. o mübarek günde hira daginda mübarek peygamber efendimiz (sav) e göründügünde su cümleler ile hitab etmisti:

kedisine bir adim yaklasarak

cebrail as : iqra - oku
sav efendimiz :ene ummi - ben ümmiyim ( ben okuma bilmem )

sonra ikinci adimida peygamber efendimize dogru atinca bir adimlik mesafe kalmisti ve yine

cebrail as : iqra - oku
sav efendimiz : ene ummi - ben ümmiyim ( ben okuma bilmem )

sonra ücüncü adiminda peygamber efendimize kendisine sarilacak kadar atmisti ve olanlar olmustu...ikiside allahin cereyani ile ( cezbesi ile ) öylesine siddetli sarsilmislardi ki, artik peygamber efendimiz eve döndügünde kendisin o siddetli sarsilmadan hastalandigini düsünmekte ve hatice validemize su sözleri söylemisti :
ya hatice üstümü örtermisin !!!

iste o allahin cereyani peygamber efendimizden tüm sahabeye ve sahabenden taabiin e ve taabiinden tebe-i taabiin e gecerek taaa günümüze kadar...aro
-----
0

Beitrag gepostet am 06.05.09, 14:59 @aymavisi Nr.: 5 Antworten

Zitat:
Bunu internette bir yerde okumusdum... Her zaman akLıma geLir

hay allah razi olsun ya ayim mavim gardasim

-----
0

Beitrag gepostet am 06.05.09, 15:10 @kaleworld Nr.: 6 Antworten

yüce rabbimizi zikir etmek, o`nun varligini bilerek yasamak, her ihtiyacimiz oldugunda ona yaslanabilecegimiz bilmek insanin icine ferahlik, sevin veriyor..

mesela bir yakinimiz vefat ettiginde dünyamiz basimiza yikilyor, kendimizi aciz, hicbir sey yapamayacagimizi hissettigimizde, kendimizi yüce rabbime yönelttigimizde, ona dualar ederek, onun huzuruna vararak ibadet ederek, kendimizin aslinda yanliz degil, onun gözetimi altinda hissederek onun varligiyla gelen hayir ve serre, herseyde bir hayir oldugunu, rabbim bizlere ne dilerse muhakkak bir hayir olduguna kanaat getirdigimizde icimiz aydinlanip kendimizi feraha kavusmus hissediyoruz..

kalbimizle, yüregimizle RABBIME baglanmak, onu zikretmek duygularin en yücesidir..

ben okuduklarimdan degilde ALLAH`a karsi kendi düsünce ve hislerimi yazmak istedim.
0

Beitrag gepostet am 06.05.09, 20:02 @fidanx Nr.: 7 Antworten

savrvb,

degerli kardesim. sizin sadece bu konuda degil, diger konularda da gayet ahsen bir davranisla muhataplariniza karsilik verdiginizi ve gayet olgunluk ile konulara yaklastiginiza allahin huzurunda sahitim.

ve

bu konu ile de alakali samimiyetinize tam güvenmekte ve taktir etmekteyim...allah razi olsun degerli kardesim paylasiminizdan dolayi.cok faydalandigimi belirtmek isterim inseallah.

velasr

-----
0

Beitrag gepostet am 06.05.09, 20:04 @muptelam Nr.: 8 Antworten

Zitat:
cok güzel
evet cok güzel ...allah razi olsun
-----
0

Beitrag gepostet am 06.05.09, 20:24 @kaleworld Nr.: 9 Antworten

sizdende ALLAH razi olsun, böyle güzel paylasimlari forum`a aktardiginiz icin.
0

Beitrag gepostet am 06.05.09, 22:00 @kaleworld Nr.: 10 Antworten

paylasim icin tsk kardes
0

Beitrag gepostet am 06.05.09, 22:11 @sahin664 Nr.: 11 Antworten

eyvallah sahin kardesim

allah razi olsun

-----
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

Birisi her gece kalkıp Allah'ı anı...