106 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 30.04.09, 17:50 Nr.: 1 Antworten

GARIP DEGIL MI ?
Camiye bağışlamamız gerektiğinde bi 20 YTL gözümüze ne kadar büyük gözüküyor. Alışverişe giderken aynı 20YTL ne kadar da küçük geliyor gözümüze. GARİP DEĞİL Mİ?

Allah yolunda bir saat çalışmak ne kadar uzun bir vakit olarak gözüküyor gözümüze. Balık tutma, futbol veya TV de dizi izlemek için harcamaya kalktığımızda, aynı vakit nasılsa kısa geliyor bize. GARİP DEĞİL Mİ?

Bir cüz Kuran okumak için ne kadar emek sarfediyoruz. Çok satan bir romanın ikiyüz sayfasını okumak ise, bizim için ne kadar kolay. GARİP DEĞİL Mİ?

Kuranın dediklerini sıkı sıkıya sorgularken, gazetelerin yazdığına nasılsa hemencecik inanıyoruz. GARİP DEĞİL Mİ?

Namaz kılarken okuyacağımız ayetleri şaşırabiliyoruz da, bir arkadaşımızla konuşurken bülbül gibi şakıyoruz. GARİP DEĞİL Mİ?

İslami bir faaliyete vakit ayarlamak ne kadar da zor oluyor. Başka bir sosyal etkinliğe ise vakit bulmak ne kadar da kolay oluyor. GARİP DEĞİL Mİ?

Bir iki Kuran ayetini ezberlemek için nasılda uzun bir zaman ve çaba gerekiyor. Bir şarkı ezberlemeyi ise az zamanda nasıl kolay başarıyoruz. GARİP DEĞİL Mİ?

Bir rahibe baştan ayağa örtündüğünde kendisini Allah yoluna adamış biri diye saygı görür. Tesettürlü bir Müslüman hanımı gördüklerinde ise aynı insanlar onun baskı altında olduğunu düşünürler. GARİP DEĞİL Mİ?

Bir batılı kadın dışarıda çalışmak yerine evini tercih ettiğinde, çocukları ve evi için kendinden fedakarlık eden biri olarak saygı görür. Ama aynısını bir Müslüman hanım yaptığında, böyle yapmakla özgürlüğünü kısıtladığı düşünülür. GARİP DEĞİL Mİ?

Bir çocuk herhangi bir konuda ciddi bir yoğunlaşma gösterdiğinde, bu çocukta iyi bir potansiyel var denilir. İslami konularda bilgi edinmeye çok mereklı bir çocuğa ise problemli nazarıyla bakılır. GARİP DEĞİL Mİ?

Bir Yahudi sakal bıraktığında inancının gereği olarak böyle yaptığı düşünülür. Aynısını yapan bir Müslüman ise; FANATİK, AŞIRI UÇ, YOBAZ muamelesi görür. GARİP DEĞİL Mİ?

Bir hristiyan militanı birini öldürürse, işlediği cinayeti ile mensup olduğu din arasında bir ilinti kurulmaz. Ama bir Müslüman bir suç işlediğinde, O kişiden önce dini sanık sandalyesine oturtulur. GARİP DEĞİL Mİ?

Ve bütün bunlara rağmen, İslamiyet yeryüzünde en hızlı yayılan dindir. GARİP DEĞİL Mİ???

Sizce de GARİP DEĞİL Mİ ?

sizin fikrinizi duymadan ben cok kisa fikrimi bildireyim

bu duruma bu insanlar bence gercekten garip ve yoksul...
-----
Dün Geçti Yarın Varmı Gençligine Güvenme Ölen Hep İhtiyarmı:
0

Beitrag gepostet am 30.04.09, 19:49 @ayyildizlixxl Nr.: 2 Antworten

GARIP DEGIL MI ?
acayip güzel, 1A
bu yazi seninse
gazete yazari ol derim...
0

Beitrag gepostet am 30.04.09, 22:11 @ayyildizlixxl Nr.: 3 Antworten

GARIP DEGIL MI ?
Allah razi olsun cok güzel bir paylasim
-----
Asksiz olma ki, ölü olmayasin Ask ile öl ki, diri kalasın...
0

Beitrag gepostet am 30.04.09, 22:14 @muhammed58 Nr.: 4 Antworten

GARIP DEGIL MI ?
kopya da olsa cok güzel paylasimlar degil mi
böyle tür yazilari baskalariyla paylasmak isteyisi ne kadar güzel bence
Allah razi olsun
-----
Asksiz olma ki, ölü olmayasin Ask ile öl ki, diri kalasın...
0

Beitrag gepostet am 01.05.09, 14:32 @muka Nr.: 5 Antworten

GARIP DEGIL MI ?
benim degil,ama benimde cok hosuma gitti paylasmak istedim.önemli olan yazinin anlamli olmasi ve dogru olmasi...aslinda akimizdan gecmeyen bir soru degil herseye kolay inaniyorlar ama is dine geline muhakkak bir isbatini isterler...asinda insan yanliz kendi yapilisina baksa...etrafina baksa...kurana baksa al sana isbahat...neyse uzatmiyayim fazla...yorum icin tsk ederim gazeteci olamadiysamda 1a yazan hak ediyor bana belki 1c verirsin cünkü 1b de bu yaziyi okuyup anlayana olsun
-----
0

Beitrag gepostet am 01.05.09, 14:41 @muhammed58 Nr.: 6 Antworten

GARIP DEGIL MI ?
yazilarimi takip etmen icin tsk benimde eklediklerim olmustu ama...sonucta forum bir paylasim sitesi...ben hosuma giden herkes okusun faydasini görsün istiyorum.illede benden olmasi gerek degil.önemli olan (yukarda kardesede dedim)önemli oan yazinin icindekiler bence.ben okudugum seyi sevdiysem..okudgum sey icimi islediyse...yüzümü güldürdüyse...ibret verdiyse...dogruyu gösterdiyse...vs bunu yanliz kendim yasamaktansa bunlarin herkes ile paylasmaktir...sonucta bildiklerimiz faydali ise paylasmak veya belki yol göstermekte bir görevdir.bilgiler paylasmak icindir en güzel yeride forumdur...herkese acik
-----
0

Beitrag gepostet am 01.05.09, 14:45 @nurguel_ Nr.: 7 Antworten

GARIP DEGIL MI ?
cok tskederim...sendende allah razi olsun...cok dogru yazdin ayni bende öyle düsünüyorum Zitat:
paylasmak isteyisi ne kadar güzel bence
paylasmak güzeldir saygilar
-----
0

Beitrag gepostet am 01.05.09, 14:47 @mustikhan Nr.: 8 Antworten

GARIP DEGIL MI ?
yazdiklarin ile sanki dalga gecmis gibi bir halin var?iki lafin arasi gülüyosun.sonunda kahkaha atiyorsun?
-----
0

Beitrag gepostet am 01.05.09, 15:31 @mustikhan Nr.: 9 Antworten

GARIP DEGIL MI ?
...tsk ederim o zaman
gercekten mutlu oluyorum bunlari severek okuyanlar oldugunda
tüm okuyanlardan allah razi olsun...

-----
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

GARIP DEGIL MI ?