132 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 16.04.09, 19:36 Nr.: 1 Antworten

dilini koru...
en son kisimina geldik...gerci 1.kisim ve 2.kisimda üzülerek yaziyorum yorum gibi hicbir sey bulamadim...ama isimi yarim birakmak istemdim 3.kisimida ekleyim anladimki religiona kimse pek ilgi göstermiyor
herkes kendi bilir...

6) Lanet etmek

Sakın ha, Allah'ın yarattığı herhangi bir canlıya, yiyeceğe veya insana lanet etme! Kıbleye yönelen hiç kimsenin şükreden veya nankörlük eden biri ya da münafık olduğuna şahitlik etme. Çünkü sırları yalnızca Allah bilir. Kullarıyla Allah arasına girme!

Bilesin ki kıyamet gününde sana, "falanca kişiye niye lanet etmedin" diye sorulmayacaktır. Ama Allah'ın kullarından birine lanet edersen, bundan sorguya çekileceksin. Allah'ın yarattığı hiçbir şeyi kınama! Hz. Peygamber (sav) hoşuna gitmeyen yemekleri eleştirmezdi; iştah duyuyorsa yer, duymuyorsa yemezdi.

7) İnsanlarla dalga geçmek

İster ciddi ister şaka yollu olsun; insanlarla dalga geçmekten dilini koru! Çünkü bu, insanda hayâ bırakmaz, böyle kişilere saygı duyulmaz, yalnız kalırlar ve bir çok kişiyi üzerler. Bu birçok kavga ve öfkenin de kaynağıdır. Kalplere kin diker.

Kimseye alaya alır tarzda şaka yapma! Sana böyle bir şaka yapılırsa karşılık verme ve bulunduğun meclistekiler başka bir konuya geçinceye kadar onlardan yüz çevir. Boş konuşmalara daldıklarında ağır başlılıkla çekip gidenlerden ol.

İşte bu saydıklarımız, dilin afetleridir. Bu konuda sana yardımcı olacak şey; yalnız kalmak ve gerekmedikçe konuşmamaktır. Hz. Ebubekir (ra), gereksiz konuşmalardan kaçınmak için ağzına taş koyardı ve dilini göstererek: "Bütün makamları elde etmemi sağlayan şey işte budur" derdi.

Şu halde sen de bunlardan sakın. Çünkü bunlar, dünya ve ahirette seni helaka düşürecek sebeplerin başında gelir.
-----
Dün Geçti Yarın Varmı Gençligine Güvenme Ölen Hep İhtiyarmı:
0

Beitrag gepostet am 19.04.09, 21:43 @goekcem Nr.: 2 Antworten

dilini koru...
saygilar ile tsk ederim
-----
0

Beitrag gepostet am 19.04.09, 21:48 @naa_sowas Nr.: 3 Antworten

dilini koru...

-----
0

Beitrag gepostet am 19.04.09, 21:49 @ayyildizlixxl Nr.: 4 Antworten

dilini koru...
Zitat:
Kıbleye yönelen hiç kimsenin şükreden veya nankörlük eden biri ya da münafık olduğuna şahitlik etme. Çünkü sırları yalnızca Allah bilir. Kullarıyla Allah arasına girme!

kimseye bu kafir demeye de hakkimiz yok degil mi Allaha inanmadigini dile getirse bile
-----
Asksiz olma ki, ölü olmayasin Ask ile öl ki, diri kalasın...
0

Beitrag gepostet am 19.04.09, 21:54 @nurguel_ Nr.: 5 Antworten

dilini koru...
biri bana allaha inanmadigini söylerse eger ben dogruyu söylemek ile yani bilgilendirmek görevinde oldugum icin bildiklerimi söylerim...ama hala israrla knd dündügünü dogruluyorsa eger bizim dinde zorlamak olmaigi gibi kötü konusmakta olmadigindan ben kafir demem...benden günah gitti der allaha havale ederim...yada allaha dua ederim insallah dogru yoll bulur diye...

-----
0

Beitrag gepostet am 19.04.09, 21:59 @ayyildizlixxl Nr.: 6 Antworten

dilini koru...
evet dogru baktin hala inanmamakta kararli Allah dan hidayet dilersin o sahis icin
-----
Asksiz olma ki, ölü olmayasin Ask ile öl ki, diri kalasın...
0

Beitrag gepostet am 19.04.09, 22:03 @naa_sowas Nr.: 7 Antworten

dilini koru...
yok degilim...acik sacik giyinmem ama kapalida degilim....ailemde öyle görmedik bu yasta alismak zor dogusu...anlamasi zor oldugu gibi...artik elimizden geligi kadar islami yasamayi calisiyorum...eksikde olsa
-----
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

dilini koru...