33 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 17.03.09, 10:24 Nr.: 1 Antworten

HZ-EYÜB
gecenlerde ilhi dinlerken tv de bu ilahi hosuma gitti...amaeyüp sultan kim bilmiyordum dogrusu...simdi ögrendim ve sizlere paylasmak icin actim bu konuyu
Hz. Ibrahim soyundan gelen bir peygamber.

Eyyûb (a.s.)'dan Kuran'da dört yerde bahsedilir ve sabir örnegi olarak takdim edilir (en-Nisâ, 4/163; el-En'âm, 6/84; el-Enbiyâ, 21/83; Sâd, 38/41). Tevrat'ta da "Eyyûb" adiyla müstakil bir kitap, Hz. Eyyûb'un kissasina tahsis edilmistir.

Islâm kaynaklarina göre Havrân bölgesinde yasayan ve çok zengin olup, sayisiz mali-mülkü, birçok oglu kizi bulunan Eyyûb (a.s.), kendi toplumuna peygamber olarak gönderilmistir. Sabah-aksam ümmeti ve Allah'a ibâdetle mesgul olan Hz. Eyyûb, Rabbinin bir imtihanina mârûz kalmis, bütün servetini, çocuklarini kaybettigi gibi seytanin kendisine musallat olmasi neticesinde kalbi ve dili hâriç bütün vücudunda çibanlar çikmis, iltihapli yaralar açilmis, yaralarina kurtlar dolmus ve vücudu bozulup kokmaya baslamisti. Bu durumda kocasina hizmete sebât eden esi "Rahmet" hariç hiç kimse onun yanina yanasmadigindan cemiyetten çekilmek mecburiyetinde kalmis, fakat hiçbir zaman sabrini ve Cenâb-i Hakk'a bagliligini kaybetmemistir. Farkli rivâyetlere göre 3, 7, 13 veya 18 sene gibi epey uzun süren bu sikintili dönemden sonra sabriyla imtihani kazanan Eyyûb (a.s.) Cenâb-i Hakk'in lütfu ve emriyle ayagini yere vurmus, fiskiran su kaynagindan yikanip içerek eski sihhati ve güzelligine kavusmustur. Ayrica kendisine yeniden birçok servet ve çocuk da ihsân edilmistir.

Genellikle kabul edildigine göre bu imtihana ugradigi sirada yetmis yasinda olan Hz. Eyyûb, sifâ bulduktan sonra yirmi yil daha yasamis, diger bazi rivâyetlere göre ise hastaligindan önceki kadar daha ömür sürmüstür. Kendisinden sonra Bisr adindaki bir oglu, kavmine peygamberlik yapmistir.

-----
Her gülün dikeni vardır ama her dikenin gülü yoktur
0

Beitrag gepostet am 17.03.09, 10:53 @pirelimaho Nr.: 2 Antworten

HZ-EYÜB
hadi hadi okmadan ellerine saglik dedin yine demi...
amin amin...diger sayfami tam okumadan gecdin ya...yinede gecmis olsun yazmissin...
-----
0

Beitrag gepostet am 17.03.09, 19:08 @ayyildizlixxl Nr.: 3 Antworten

HZ-EYÜB

-----
0

Beitrag gepostet am 18.03.09, 13:24 @batuu Nr.: 4 Antworten

HZ-EYÜB
Zitat:
onlarda sabir ne cokmus, darisi basimiza

amin...ne kadar kuvetli iman ve inanc okadar daha cok kolay geliyor zorluklar ile mücadele etmek...bu zamanda kolayin kacmak insanlara rahat geliyor...misal eskiden insanlar bir kuru ekmeyi paylasa biliyordu icabinda simdi ise kardesler bile esyalarii paylasamiyorlar...tabi herkes icin gecerli degil ama cogunluktan bas ediyorum...eskiden ufacicik bir seye insan sükür ediyordu simdi onlarca nimet önümüzde ama sükürü az ediyor veye unutuyoruz bile...cünkü normal geliyor...ama normalmi onu düsünmeli...vey etrafimiza daha ince bakmali...bilmiyorum anlata bildimmi

-----
0

Beitrag gepostet am 25.03.09, 22:08 @ayyildizlixxl Nr.: 5 Antworten

HZ-EYÜB
yani ayyilidiz ben sana artik bir sey demiyorum eger sen HZ Eyyübü de bilmiyorsanne diyeyim ki sana ahhhh ahhhh...gülben ergen dersek yada bir pop santacisi hemen biliir..

Hatta duasi bile var....yinede ellerine saglik...en azindan hatirlatmis oldun bir daha yine
0

Beitrag gepostet am 26.03.09, 15:24 @no-fear Nr.: 6 Antworten

HZ-EYÜB
Zitat:
yani ayyilidiz ben sana artik bir sey demiyorum eger sen HZ Eyyübü de bilmiyorsanne diyeyim ki sana ahhhh ahhhh...gülben ergen dersek yada bir pop santacisi hemen biliir
..
bilmiyormuyum?
demek öyle saniyorsun..kimin ne bilip bildigini allah bilir....
gülben e, dersek gibi yazin icin....pop sarkilardan daha cok ben ilahi dinledigim icin bunu zaten idaa edemesin...sen beni tanimiyorsun ama hemen ifade veriyorsun...bravo...ben buna önyargili olmak derim...neyse hayirli günler allaha emanet ol...
-----
Dün Geçti Yarın Varmı Gençligine Güvenme Ölen Hep İhtiyarmı:
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

HZ-EYÜB