34 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 14.03.09, 16:28 Nr.: 1 Antworten

KALP KIRMAK
selam
oluyor ya bazen insan ister istemez birinin isteyerek veya istemeden kalbini kiriyor...forumda cok rastlanan ama fazla önemsenmeyen bir durum oluyor...ama aslinda kalp kirmanin dinde ne kadar büyük önem tasidigini belki farkinda bile degiliz veyada önemsemiyoruz...(güzel türkce olmuss mu bari.anlaya bildinizmi..anlatakta zorlaniyorum)
burda kalp kirmanin önemini sizler ile paylasmak istiyorum ve gercekte uya bilirsek ne mutlu diyorm...hem karsinizdakini kirmaktan hemde büyük günahtan kacmis oluruz
bira uzun olacak ama idare edin artik...
Kalb yani gönül, mahlûkların en üstünü, en şereflisidir. insan, insanın dışında bulunan her şeyi kendinde topladığı için, mahlûkların en kıymetlisi olduğu gibi, kalb de, insanda bulunan her şeyi kendinde topladığı için çok kıymetlidir. Kendinde çok şey bulunan, Allahü teâlâya her şeyden dahâ yakındır
Bu sebeple, küfürden sonra en büyük günah, kalb kırmaktır. Kâfirin dahi kalbini kırmamalıdır. Salih bir Müslümanın korkusu, bir başkasının kalbini kırmak, onu incitmektir. Dinini bilen ve bildiklerine uygun hareket eden sâlih bir Müslüman, ölü gibidir, hiç kimsenin kalbini kırmaz, incitmez. Zira bir ölünün,
diri ile kavga ettiği hiç görülmemiştir. Nizâmeddîn Evliyâ hazretleri;
Kalb kırmak, Allahü teâlânın lütfunu incitmektir. Neye uğrarsa uğrasın, sâlih kimse, aslâ kimseye kötü söylememeli ve lânet etmemelidir. insanların kabahatlerini açıklamamalıdır buyurmuştur
Bir kalbi kırmak, senelerce ibâdet ve zikir sevabının hepsini alıp götürür.islâmiyet öyle bir dindir ki, kâfirin dahi kalbini kırmayı yasaklamıştır. Nerde kaldı ki, Allahü teâlâya ve Onun Peygamberine inanan, Allah diyen bir Müslümanın kalbi kırılsın. Zira bir mü’minin kalbini kırmak, çok büyük günahtır, harâmdır.
70 defa Kâbe’yi yıkmak!
Peygamber efendimiz; mübârek elleri ile Kâbe’yi göstererek; (Ey Kâbe, sen Allahın evisin. Sen mübâreksin fakat bir Müslüman,bir mü’minin kalbini kırsa 70 defa seni yıkmaktan daha büyük
günaha girer) buyuruyor.bukadar günah islemeyi kim ister

Peygamber efendimiz, eshab-ı kirama hitaben böyle buyuruyor. Bir mü’min, bir mü’minin kalbini kırsa, 70 defa Kâbe’yi yıkmaktan beter günaha girmektedir. Müslüman olarak hepimizin bunları okumamız, öğrenmemiz ve ona göre hareket etmemiz lazımdır.
Her günâh, îmânı tehlikeye sokmaya sebep olabilir ama şu üç günâhın tesiri daha kuvvetlidir:
1- imân nimetine şükretmemek.
2- imânın gitmesinden korkmamak.
3- Mü’minleri incitmek, kalblerini kırmak.
-----
Her gülün dikeni vardır ama her dikenin gülü yoktur
0

Beitrag gepostet am 14.03.09, 16:36 @ayyildizlixxl Nr.: 2 Antworten

KALP KIRMAK
mâm-ı Rabbânî hazretleri buyuruyor ki:

“Kalb, Allahü teâlânın komşusudur. Allahü teâlâya kalbin yakın olduğu kadar
hiçbir şey yakın değildir. Mü’min olsun, âsî olsun, hiçbir insanın kalbini incitmemelidir. çünkü, âsî olan komşuyu da korumak lâzımdır. Sakınınız,
sakınınız, kalb kırmaktan pek sakınınız! Allahü teâlâyı en ziyâde inciten küfürden sonra, kalb kırmak gibi büyük günâh yoktur. çünkü, Allahü teâlâya ulaşan şeylerin en yakın olanı kalbdir. insanların hepsi, Allahü teâlânın köleleridir. Herhangi bir kimsenin kölesi döğülür, incitilirse, onun efendisi elbette gücenir. Her şeyin biricik mâliki, sâhibi olan efendinin şânını, büyüklüğünü düşünmelidir. Onun mahlûkları, ancak izin verdiği, emir eylediği kadar kullanılabilir. izni ile kullanmak, onları incitmek olmaz. Hattâ, onun emrini yapmak olur.”

Abdullah-ı Dehlevî hazretleri de buyuruyor ki;

Hiç kimseyi incitme!
Netice olarak; kalb kırmamalı, hiç kimseyi incitmemelidir.
Değil mü’minin kalbini, kâfirin kalbini bile incitmeye hakkımız yoktur.
Kâfir bile olsa, hiç kimsenin kalbini kırmamalıdır. çünkü kalb kırmak,
Allahü teâlâyı incitmek demektir. Kalb, Allahü teâlânın komşusudur. Ev sahibine eziyet edenin komşusu da incinir.

Gıybet, suizan ve kalb kırmak, kul hakkıdır. Eziyetlere katlanmak, kızmamak, güler yüzlü ve tatlı sözlü olmak, güzel ahlâktandır. Bunun için hiç kimseyle münakaşa etmemelidir. Münakaşa, dostun dostluğunu giderir, düşmanın da düşmanlığını arttırır. Nereden bakılırsa bakılsın, hep zarardır. Müminler dua eder, fâsıklar, münâfıklar ise, dedikodu ve gıybet ederler. Aklı olan islamiyete uyar, Müslüman olur, hizmet eder. Nefsine, şeytana uyan ise, inkâra, küfre kayar.
islamiyete uyan Cennete, nefsine uyan da, Cehenneme gider.
Kalb, teâlânın komşusudur. teâlâya kalbin yakın olduğu kadar hiçbir şey yakın değildir. Mümin olsun, asi olsun, hiçbir insanın kalbini incitmemelidir. Çünkü, asi olan komşuyu da korumak lazımdır.
Hakiki Müslüman hiç gönül kırmaz.
Bilir bundan büyük bir günah olmaz.

-----
0

Beitrag gepostet am 14.03.09, 18:12 @sahra80 Nr.: 3 Antworten

KALP KIRMAK
yarisini bugün oku diger yarisini yarin
-----
0

Beitrag gepostet am 14.03.09, 19:02 @sahra80 Nr.: 4 Antworten

KALP KIRMAK
aslinda yanliz uzunluga bakmiyor...yani fark ettim bazen coook uzun olsada okunuyor...kime hangi konu ilgisini cekrse....gecen topicdaha uzundu ama okuyan coktu...
-----
0

Beitrag gepostet am 16.03.09, 13:43 @biolojikafetboy Nr.: 5 Antworten

KALP KIRMAK
sende sakal birak ozaman...belki dinlerim seni... hadi kolaysa bunu öz ve kisa yap ama acikta kalan önemli bilgileri yutmadan???demesi kolay...
kendim bir anket acarim kim sunu seviyor sevmiyor...veya kisisel sorular olur forumda kisacik oluyor ama bunlar olmuyor iste ...
-----
0

Beitrag gepostet am 16.03.09, 13:47 @sahra80 Nr.: 6 Antworten

KALP KIRMAK
ben kalbimin sesini dinliyorum bana bunlari yaz diyor...uzun olmaz diyorum okumazlar diyorum...ama kalbim diyorki...okumayan okumasin...muhakkak severek okuyanlarda cikar diyor...anliyacagin bende kalbime söz geciremiyorum...cünkü hakkli cikiyor...hata nefis bile fisildiyor" bos ver bunlari sende takil baska seyleri bunlari kimsenin bilmesine gerek yok" diye ama kalbim sen dogru olani yap diyor...
-----
0

Beitrag gepostet am 16.03.09, 13:56 @basarplatz Nr.: 7 Antworten

KALP KIRMAK
Zitat:
özellikle burdan birine duyrulur,,

O da kendini bilir zaten iyice okusun derim
kizim sana söylüyorum...gelinim sen anla misali oldu

-----
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

KALP KIRMAK