95 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 13.03.09, 16:29 @jetmemo Nr.: 41 Antworten

dini sorular ve cevablar
agzini acarak daha fazla gözpmpn önünde kücülme...ROTKOPF
-----
dommmuzzz
0

Beitrag gepostet am 13.03.09, 16:34 @jetmemo Nr.: 42 Antworten

dini sorular ve cevablar
SENIN ADAMLIGIN KLAVYE BA$INDA DIR SADECE ....

SEN AYNAYA BAKARAK DEVAM KÜFÜRLERI KENDINE SAY:: SENIN SEVIYENE DÜ$SECEK KADAR ROTKOPF LA$MADIM
-----
dommmuzzz
0

Beitrag gepostet am 13.03.09, 23:04 @helinaykkk Nr.: 43 Antworten

dini sorular ve cevablar
gerçekler böyle acı demiiiii....
0

Beitrag gepostet am 14.03.09, 12:59 @light Nr.: 44 Antworten

dini sorular ve cevablar
evet cok aci cünkü pesinde sürüklendigimiz öldügümüz öldürdügümüz icin uygun bir cevap bulamadim

0

Beitrag gepostet am 14.03.09, 14:03 @helinaykkk Nr.: 45 Antworten

dini sorular ve cevablar
Rabbine Kavuşmaya Özlem Duyan Benlik

Bir mümin için en çok özlem duyulan gün hangisidir? Yaşantımızı bir göz önüne getirelim bir an olsun samimi olalım kendimize Bizi yaratan her türlü nimet ve imkan ile donatan yüce Allah'tan başka kim var bizi bu kadar severek rahmetiyle muamele eden? Kim var bu derece sevilmeyi ve gönülden bir bağlılığı hak eden? Kim var kendine açılan avuçları bu denli rahmetiyle dolduran? Kim var bunca hatamıza rağmen yine de bizi terk etmeyen. Kim var en ufak bir ihtiyaç dahi duymadığı birisinin bu kadar çok iyiliğini isteyen. Kim? Kim var bu denli teşekkürü, muhabbeti hak eden? Aklınıza gelen herkesi toplayıp defalarca birbirleriyle çarpın. Kim? İşte bu denli yüce ve eşsiz bir Rabbi olan kul O'na kavuşmak arzusu içinde rızasına uygun bir yaşam sürecek ve o gün, gerçeklerin apaçık belireceği, razı edilmiş gönüllerin razı ettiğine kavuşacağı o gün Müminlerin mümin kardeşleri ile buluşacakları o gün Rabbinin vadine ulaşacağı o gün

Rahman ve Rahim Allah'ın Adıyla

Ey sükuna kavuşmuş benlik!

Dön Rabbine, razı etmiş ve razı edilmiş olarak!

Gir kullarımın arasına!

Gir cennetime!

89 Fecr Suresi Ayet 27,30
0

Beitrag gepostet am 14.03.09, 14:16 @goekcem Nr.: 46 Antworten

dini sorular ve cevablar
tsk ederim
-----
Her gülün dikeni vardır ama her dikenin gülü yoktur
0

Beitrag gepostet am 14.03.09, 14:31 @helinaykkk Nr.: 47 Antworten

dini sorular ve cevablar
Bir çok insan vardır ki bunlar Allah'ın varlığına inanma konusunda şüphe içindedirler.Boyna bu kafalarını kurcalamakta ancak bu sorunlarını çözmek için hiç araştırma yapmamaktadırlar.
İşte bu yazım umarım bu tip insanların doğru yolu bulmalarında bir reçete olur.
Ormanda yürüdüğünüzü ve karşınıza bir kitap çıktığını düşünün. Bu kitabı aldınız ve 1 sayfasından okumaya başladınız. Kitapta Komşunuzun evinin yarın yanacağı yazıyor. Gerçekten de yarın komşunuzun evinin yandığına şahit oluyorsunuz. İhtimaldir diyorsunuz ama etkileniyorsunuz. Okumaya devam ediyorsunuz. 1 Ay sonra köyünüze yağmur yağıp her tarafı sel basacağını ve kardeşinizin boğulacağı yazıyor. Siz bu olamaz diyorsunuz ama 1 ay sonra gerçekten de sel oluyor ve kardeşiniz boğuluyor. O okudukça kitabın yazdıkları hep doğru çıkıyor. Ve nihayet okuduğunuz kitabın sonuna geliyorsunuz ve kitabın son cümlesi şu oluyor: Bu kitabı seni yaratan Allah yazmıştır
Şimdi soruyorum size. Sizce önceki yazılanların hepsi doğru çıktıktan sonra Bu son cümle yanlış mıdır????
Eminim ki bazılarınız banabenim elime böyle bir kitap geçmedi ki Allahın varlığına emin olayım) diyecek. Şu an dünyada bundan çok daha fazla mucizeleri olan bir kitap var. Ancak acaba bu kitabı kaçımız alıp da okuduk? Bu kitap Kurandır.
Kuranda 1400 yıl önce (bilimin neredeyse sıfır noktasında olduğu dönemde) Evrenin genişlediği belirtiliyor ki bilim bunu daha yakın tarihte keşfediyor.Demirin atom numarası belirtiliyor ki o devirde atom biliniyor muydu acaba? Petrolün oluşumundan tutun da insanların kromozom sayılarının 46 olduğuna kadar herşeyin Kuran'da 1400 yıl önce belirtilmesi mucize değil midir? Kuranda bütün bunlar yazılırken bir de Allahın varlığı ve birliği olduğu, sonra sizin ona döndürüleceğiniz yazıyor. Yoksa mucizelere inanıp kuranda yazılan bu kısmında mı şüphe ediyorsunuz?
Aslına bakarsanız benim bu yazdıklarımı okuyup da allahın varlığından ve birliğinden şüphe etmeniz 2x2 nin 4 ettiğinden şüphelenmek gibidir.
Kuran'ı samimi araştırın. Gerçekten de buna dair aklınızda hiç bir şüphe kalmayacağına emin olacaksınız.

saygilarimla
0

Beitrag gepostet am 14.03.09, 15:37 @deja_vu_ Nr.: 48 Antworten

dini sorular ve cevablar
lütfen agir kelime yani küfür kulanmayalim...burasi herkese acik bir sayfa ve biraz ayip oluyor ...kozlarinizi baska yerde paylasmaya ne dersiniz...sizin yüzünüzden benim topic silinecek en azindan emek veren akadaslara saygi gösterin...
-----
0

Beitrag gepostet am 14.03.09, 15:58 @deja_vu_ Nr.: 49 Antworten

dini sorular ve cevablar
ben rotkopf ne oldugunu bile bilmiyordum...inanmayacaksiniz ama ne bileyim kizin sac rengi diye sandim simdi siz öyle yazinca anladim...ve onu kötü bir sey oldugunu bilmiyordum???kötümü??sizin bu si....et birak kelimesi baya küfür
bu yüzden forum siliyorlar...ama rotkopf ilk defa bu amacda duydum o yüzden beni kimse yanlis anlamasin...ama birsey merak ettim simdi...hz.ali peygamberimizin akrabasi...camiye giderdi...namaz kilardi...allaha inanirdi...burda arkadas mesela görmedigim seye nasil inanayim yazmis...siz nasil düsünüyorsunuz???ben gercekten anlamiyorum...islamiyet neden ayriliyor diye her neyse...kimsenin kalbini kirmak istemedim ben

-----
0

Beitrag gepostet am 14.03.09, 16:09 @deja_vu_ Nr.: 50 Antworten

dini sorular ve cevablar
Zitat:
bir aciklarmisin....din bölümünde bu kadar topic actigina göre bilmen gerekir
madem ki hep gördün topiclerini hic fikrini neden yazmadin...din üzerine topic cok actim dogru ama bu herseyi bilmem demek degildir...inanmiyacaksiniz ama benim hayatim bir kac sene önce daha farkliydi..bir sey bilmiyordum kendim ögrenmek icin ugrastim...
Zitat:
yoksa ayrimcilik irkcilik yapmak ne kadar sevaptir islamiyette büyük sevapmidir..?

kim ne olursa olsun zaten kalb kirmak günahdir o kisinin hakkini almis oluyorsun...islamlar arasi degil...isterse hritiyan olsun kimsenin kalbini kirmak arkasindan lakap takmak günah ve hakkini helal etirmek gerek
Kalb yani gönül, mahlûkların en üstünü, en şereflisidir. insan, insanın dışında bulunan her şeyi kendinde topladığı için, mahlûkların en kıymetlisi olduğu gibi, kalb de, insanda bulunan her şeyi kendinde topladığı için çok kıymetlidir. Kendinde çok şey bulunan, Allahü teâlâya her şeyden dahâ yakındır.

Bu sebeple, küfürden sonra en büyük günah, kalb kırmaktır. Kâfirin dahi kalbini kırmamalıdır. Salih bir Müslümanın korkusu, bir başkasının kalbini kırmak, onu incitmektir. Dinini bilen ve bildiklerine uygun hareket eden sâlih bir Müslüman, ölü gibidir, hiç kimsenin kalbini kırmaz, incitmez. Zira bir ölünün,
diri ile kavga ettiği hiç görülmemiştir. Nizâmeddîn Evliyâ hazretleri;
detayli bilgi icin aklima topic geldi orda bakarsin insallah
madem sizi kirdiysam sizde insallah hakkinizi heal edersiniz...ben kimsenin kalbini kirmak istemedim...ama küfürü sevmiyorum iste

-----
0

Beitrag gepostet am 14.03.09, 16:13 @deja_vu_ Nr.: 51 Antworten

dini sorular ve cevablar
Zitat:
ne yani allah a inanmiyor diye sen kizil bas mi demek zorundasin...
ben demedim öyle bir sey nerden cikti bu??
-----
0

Beitrag gepostet am 14.03.09, 16:16 @deja_vu_ Nr.: 52 Antworten

dini sorular ve cevablar
tamam ozaman...pardon...allaha emanet olun
-----
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

dini sorular ve cevablar