Zitat:bir aciklarmisin....din bölümünde bu kadar topic actigina göre bilmen gerekir |
madem ki hep gördün topiclerini hic fikrini neden yazmadin...din üzerine topic cok actim dogru ama bu herseyi bilmem demek degildir...inanmiyacaksiniz ama benim hayatim bir kac sene önce daha farkliydi..bir sey bilmiyordum

kendim ögrenmek icin ugrastim...
Zitat:yoksa ayrimcilik irkcilik yapmak ne kadar sevaptir islamiyette büyük sevapmidir..? |
kim ne olursa olsun zaten kalb kirmak günahdir o kisinin hakkini almis oluyorsun...islamlar arasi degil...isterse hritiyan olsun kimsenin kalbini kirmak arkasindan lakap takmak günah ve hakkini helal etirmek gerek
Kalb yani gönül, mahlûkların en üstünü, en şereflisidir. insan, insanın dışında bulunan her şeyi kendinde topladığı için, mahlûkların en kıymetlisi olduğu gibi, kalb de, insanda bulunan her şeyi kendinde topladığı için çok kıymetlidir. Kendinde çok şey bulunan, Allahü teâlâya her şeyden dahâ yakındır.
Bu sebeple, küfürden sonra en büyük günah, kalb kırmaktır. Kâfirin dahi kalbini kırmamalıdır. Salih bir Müslümanın korkusu, bir başkasının kalbini kırmak, onu incitmektir. Dinini bilen ve bildiklerine uygun hareket eden sâlih bir Müslüman, ölü gibidir, hiç kimsenin kalbini kırmaz, incitmez. Zira bir ölünün,
diri ile kavga ettiği hiç görülmemiştir. Nizâmeddîn Evliyâ hazretleri;
detayli bilgi icin aklima topic geldi orda bakarsin insallah
madem sizi kirdiysam sizde insallah hakkinizi heal edersiniz...ben kimsenin kalbini kirmak istemedim...ama küfürü sevmiyorum iste
-----
Her gülün dikeni vardır ama her dikenin gülü yoktur