61 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 12.03.09, 20:40 @bloodykiss86 Nr.: 21 Antworten

dini sorular ve cevablar
och süss kein problem
0

Beitrag gepostet am 12.03.09, 20:50 @aymavisi Nr.: 22 Antworten

dini sorular ve cevablar
hayirrrrr
burda kullanilan bela evet anlamindadir
galu - biz dedik
yani evet rabbimizsin dedik alemi ervah da
0

Beitrag gepostet am 12.03.09, 21:08 @ayyildizlixxl Nr.: 23 Antworten

dini sorular ve cevablar
Zitat:
Berat Kandili : Kur'an-ı Kerim'in levh-i mahfuzdan sema-i dünyaya indirildiği, insanların bir senelik hayat ve rızıklarının gözden geçirildiği, müslümanların af ve lütuflara nail olduğu gecedir

Zitat:
Kadir Gecesi : Kur'an-ı Kerim'in dünya semasından Peygamberimize indirilmeye başladığı gecedir

Bunlar ayri ayri geceler degil mi Ikisinde de Kur a ni Kerim indirilmis orasini tam olarak anlamadim

Bir de tarihlerini de yazsaydin daha iyi olurdu sadice ikisinin degil bütün gecelerin cünkü bir müslüman olarak bilmek zorunda oldugumuz geceler bunlar ama ben bazen bir birlerine karistiriyorum
-----
Yasamak buysa üstü kalsin
0

Beitrag gepostet am 12.03.09, 21:44 @umutsuz75 Nr.: 24 Antworten

dini sorular ve cevablar
beraat kandilinde kurani kerim lehvi mahfuzdan dünya semasina indirilmis.
lehvi mahfuz
Zitat:
Levh-i Mahfûz ise, Hafîz, Alîm, Kadîr, Mürîd, Mukaddir, Evvel, Âhir, Zâhir, Bâtın ve Allah’ın kendi ilminde var olan sair isimlerinin emir ve talimatlarının kaleme alındığı, kâinâttaki her nesnenin mukadderâtının plânlanıp yazıldığı muazzam kürsüye ait büyük kader defteridir.

kadir gecesinde ise dünya semasindan peygamber efendimize indirilmistir

ikisi de ayri yani
beraat gecesinde insana verilecek bir yillik rizk belli olur
o gece tüm tövbe edenlerin tüvbesi kabul olunur.
bir kac kisim insan haric
bunlardan hatirladigim insan öldüren olmasi lazim

digerlerinde cok bilmisligm sona eriyorrr
0

Beitrag gepostet am 12.03.09, 23:54 @kaleworld Nr.: 25 Antworten

dini sorular ve cevablar
v.a.asvrvb bi iznillah sanada kardesim eyvallah
-----
dommmuzzz
0

Beitrag gepostet am 12.03.09, 23:55 @helinaykkk Nr.: 26 Antworten

dini sorular ve cevablar
sanada ....yemek dü$er mikrop
-----
dommmuzzz
0

Beitrag gepostet am 13.03.09, 00:00 @helinaykkk Nr.: 27 Antworten

dini sorular ve cevablar
sırf Allah'ı görmüyorsun diye onu inkar mı ediyorsun...o zaman aklını da inkar et ,çünkü onuda görmüyorsun....akılsız...
0

Beitrag gepostet am 13.03.09, 00:18 @helinaykkk Nr.: 28 Antworten

dini sorular ve cevablar
yogurdun icinde tuzu görüynmu cayin icinde seker görüyünmu sauerstoff u görüyonmu atomlari görüyonmu ceyrani görüyonmu göremiyorsan bir pirize elini sok görmessen bilene eminimkine cok iyi hissedersin yavsak helin!
0

Beitrag gepostet am 13.03.09, 00:19 @helinaykkk Nr.: 29 Antworten

dini sorular ve cevablar
Zitat:
yani kimse görmemis onu

bu zamanda bu cahilliklik
0

Beitrag gepostet am 13.03.09, 00:31 @helinaykkk Nr.: 30 Antworten

dini sorular ve cevablar
savrvb ...gördüler gördüler ins

40 / MU'MİN - 58
Ve mâ yestevîl a`mâ vel basîru vellezîne âmenû ve amilûs sâlihâti ve lel musîu, kalîlen mâ tetezekkerûn(tetezekkerûne).
Ve kör ile basiret sahibi bir olmaz. Ve de âmenû olup salih amel (nefs tezkiyesi) işleyenlerle kötülük yapanlar da (bir olmaz). Ne kadar az tezekkür ediyorsunuz.

(allaha her inanan kisinin gözleri ( kalb gözü )görür ve inanmayanlarin gözleri görmez diye bir mana cikarmamak gerekir ins..)

zira kalb gözünün, kalb kulaginin allah tarafindan acilmasi, kisinin en az ulul elbab makaminda, yani daimi zikir de olmasi gerekir ( zikir ehli, hikmet ehli, allahin ihlas sahibi kullari, yani salah makamini isgal edenler diye de tarifler kullanilir - rabbine ruhunu teslim ettikten sonra, en az vechini de rabbine teslim etmis olmasi gerekir.sonra kisi nefsin teslimini, ve en nihayetinde iradenin teslimini de gercekletirdikten sonra allah tarafindan irsad olunan ( yani rüsd e erdirilen ) insan-i kamil ve ya mürsidi kamil olanlar icin allahin zatini görmek mümkündür ancak.

(not : ALLAH I insan bas gözleriyle ( fizik vücudumuzun gözleriyle ) göremez.hz. musa nin kissasini hatirlatmakta yarar var ins...)

devam edelim ins.

2/BAKARA-140: Em tekûlûne inne ibrâhîme ve ismâîle ve ishâka ve ya`kûbe vel esbâta kânû hûden ev nasârâ kul e entum a`lemu emillâh(emillâhu), ve men azlemu mimmen keteme şehâdeten indehu minallâh(minallâhi), ve mâllâhu bi gâfilin ammâ ta`melûn(ta`melûne).

Yoksa siz: "Muhakkak ki; İbrâhîm, İsmail, İshak, Yakup ve torunları yahudi veya hristiyan idiler mi?" diyorsunuz. De ki: "Sizler mi daha iyi biliyorsunuz, yoksa Allah mı?" Allah`tan (verilen) Allah`ın katındaki şahitliği gizleyen kimseden daha zalim olan kimdir? Allah, yaptıklarınızdan gâfil değildir.

sahit olmak icin birseye onu görmek gerekmezmi degerli kardesim? bu ayeti kerime allaha sahit olanlarin, yani rablerinin zatini görenlerin kesin bir ispati olmuyormu ? ins...
-----
biz kimseye kin tutmayiz...ağyâr bile dosttur bize
0

Beitrag gepostet am 13.03.09, 00:33 @helinaykkk Nr.: 31 Antworten

dini sorular ve cevablar
bircok ayeti kerime verebilirim eger isterseniz

bu arada evliyalardan da bu dogrultuda menkibeler okumak mümkün ins

yunus emre diyor ki ;

...Âşıklar geçer arından,
Dönmez olur ikrarından
Şimdi ayrılmış yarından,
Yalan dava kılan kişi.

Yürek yanar, yaşım akar,
Şu gözlerim yola bakar.
Gayri yüze nice bakar,
HAK CEMALIN GÖREN KISI....

esref rumi hz.

...Ol sultandır ben ona kul her dem yeni yeni nüzul
Andandır bu cümle usul andandır her bahşişimiz

HER DEM BAKARIZ OL YÜZE her gün bayram kadir bize
Biz dostu ayan görürüz düş değil bu görüşümüz...

...diyor

ne kadar cok ayeti kerimeler var ise...bir o kadar da evliyaullahtan bu konuda ispat var ins...yani bizim birseye aklimiz ermiyor ise bunun allahin indinde de var olmadigi anlamina gelmez degerli kardesim...

zira allahu teala bizleri su ayeti kerimeleri ile cok güzel ikaz ediyor ins...

10 / YUNUS - 39
Bel kezzebû bimâ lem yuhîtû bi ilmihî ve lemmâ ye'tihim te'vîluh(te'vîluhu), kezâlike kezzebellezîne min kablihim fanzur keyfe kâne âkibetuz zâlimîn(zâlimîne).
Hayır onlara tevîl gelmedikçe (gelmediği için) ilmini kavrayamadıkları şeyi yalanladılar. Bunun gibi ondan öncekiler de yalanladılar. Artık bak, zalimlerin akıbeti (sonu) nasıl oldu.

45 / CASİYE - 23
E fe reeyte menittehaze ilâhehu hevâhu ve edallehullâhu alâ ilmin...
Hevasını kendisine ilâh edinen kişiyi gördün mü? Ve Allah, onu ilim (onun faydasız ilmi) üzere dalâlette bıraktı...

allah razi olsun

-----
0

Beitrag gepostet am 13.03.09, 01:00 @akra-34 Nr.: 32 Antworten

dini sorular ve cevablar
tekrar savrvb degerli kardesim, allah...bir kisinin hassalarina, kendisine teblig ulasmadan evvel enger koymaz ins..bu rabbimizin sünnetine aykiridir...kisi teblige mutlaka muhatab olur ve cüz-i iradesiyle ( özgür idaredesiyle ) davete icabet eder veya etmez.davete icabet etmedigi zaman ancak kisinin kalbindeki idrak hassasinin üzerine engeller koyar ins...

zira allahu teala enam 36 da söyle buyuruyor

İnnemâ yestecîbullezîne yesmeûn(yesmeûne), vel mevtâ yeb’asuhumullâhu summe ileyhi yurceûn(yurceûne).
(Davete) ancak işitenler icabet eder. Ve Allah, ölüleri (ölü olan sem'î isimli işitme hassasını, ölü olan fuad isimli idrak hassasını, ölü olan basar isimli görme hassasını) diriltir. Sonra ona döndürülürler. (Hayatta iken ruhu mürşid eliyle Allah'a döndürülür.)

bizim ayrica kitabimizdan örnek almamiz gerek bir cok ayeti kerimeden birkacini size sunayim ve sizden hakkinizi helal etmeyi diliyeyim ins degerli kardesim.

nisa 94

" sen mümin degilsin" demeyin.

kassas 55

ve onlar bos laf isittikler zaman yüz cevirdiler ve : " bizim amelimiz bize, sizin ameliniz sizedir.selam sizin üzerinize olsun ...

aro

-----
0

Beitrag gepostet am 13.03.09, 08:16 @light Nr.: 33 Antworten

dini sorular ve cevablar
akilsiz senin babandir dogru konus
0

Beitrag gepostet am 13.03.09, 08:16 @light Nr.: 34 Antworten

dini sorular ve cevablar
akilsiz senin babandir dogru konus
0

Beitrag gepostet am 13.03.09, 10:25 @ayyildizlixxl Nr.: 35 Antworten

dini sorular ve cevablar
nekadar güzel canim kardesim, bir müslümanin bilmesi gereken herseyi aktarmissin..

eline emegine saglik..ALLAH razi olsun..

sitede bazi gözü dönmüslere karsin senin gibi ( kactane varki? ) ne oldugunu bilen kardeslerimiz oldugunu görmek sevindirici bisey..

ALLAH herseyi gönlüne göre versin, hayirli cumalar kardes..
0

Beitrag gepostet am 13.03.09, 15:18 @helinaykkk Nr.: 36 Antworten

dini sorular ve cevablar
Zitat:
Allah varmi eger varsa kim nerden biliyor, yanim kim görmüs?

aslinda bu soruyu sana bir soru ile cevablandirmak isterim...sen bana bir kagit parcasini kendi kendine oldugunu ispatlaya bilirmisin...sen bana oturugun evin kendi kendine oldugunu ispat ee bilirmisin???hayir...bu topicte arkadaslar verilcek cevablari vermisler...güzel bir resim,resam olmadan olmaz...ama sen o ressami görmüyorsun nasil inaniorsun?annen seni seviyormu...sevgisini sevkatini görüyormusun???bunlari akil ile kalb ile his ediyoruz....aslinda en güzeli egerki bilgilenmek istiyorsan...kardesim eline kuran al ve oku en dogru bilgileri bulacaksin...anladigin dilde oku...türkce meali mesela...sonra hemkenin daha rahat olursun.huzur bulursun...allaha inanmamak ne kadar kötü ve günah ise...allahin varligini inanmak ve hiss etmekte o kadar coook güzel...allaha inanki yanliz oldugunda yanliz olmadigini his et...allaha ibadet et ki kendini darda his etme...allaha dua etki yardim ancak allahtan geldigini bil...allaha sükür etmesini bilki nankörlerde olma...daha ne diyeyimki..bende aslinda daha cok sey ögrenmem gerekiyor bende her seyi biliyorum denmez.ama ögrenmek icin ugrasiyorum..almanyada yasiyorum...anam babam dünya is derdinde bana bunlari anlatamadilar...bende ilk önce bu sorulari sordum kendime....ben kimim
nerden geldim,neden geldim,nereye gidiyorum,sen ilk önce kendini iyi tani...KURAN oku tüm sorularin cevabini aslinda bulursun...ve sana bir kac video

sakin allahi inkar etme...bu dünyanida ahiretinide dar edersin...mutlu olamasi...cooook günah....imanindan cikarsin

-----
Her gülün dikeni vardır ama her dikenin gülü yoktur
0

Beitrag gepostet am 13.03.09, 15:25 @fidanx Nr.: 37 Antworten

dini sorular ve cevablar
Zitat:
ALLAH herseyi gönlüne göre versin, hayirli cumalar kardes..

amin sanada hayirli cumalar...ben cok multu oluyorum bunlari paylasa bildigim icin...allah hepimizden razi olun...hepimizin kalp gözü acik olsun insallah...
-----
0

Beitrag gepostet am 13.03.09, 15:42 @kaleworld Nr.: 38 Antworten

dini sorular ve cevablar
hayirl cumalar
buyrun sorun...ne soracaksiniz?Zitat:
paylasimindan dolayi önce tesekkür ederim
bende tsk ederim...aslinda daha cok az bilgiliyim.bildigim ögrendigi kadar .bende bildiklerimi paylasmak ile mutluluk duyuyorum.sizin yazdiklariniza bakilir ise siz baya cok biliyorsunuz...aslinda bende size soracaktim...hocalikmi yapiyorsunuz diye ama cekinmistim...merakimin kusuruna bakmayin
-----
0

Beitrag gepostet am 13.03.09, 15:56 @umutsuz75 Nr.: 39 Antworten

dini sorular ve cevablar
//www.sevde.de/MubGeceler/MubarekGeceler.htm
dilerim insallah bu sayfa senin sorularinin cevabini verir
allaha emanet ol Zitat:
Bir de tarihlerini de yazsaydin daha iyi olurdu

tarihler bizim tarihe göre degisiyor...ama hicir takviminde günler belli sana verdigim linki tiklarsan her gecenin günlerini ala bilirsin ama hicri takvime göre detayli bilgilerde orda ...umarim yardimci olur
-----
0

Beitrag gepostet am 13.03.09, 16:25 @jetmemo Nr.: 40 Antworten

dini sorular ve cevablar
dü$üN veya google yahoole aciklamayi alirsin ordan
-----
dommmuzzz
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

dini sorular ve cevablar