|
|
|
BIR SÖZ |
savrvb, degerli kardesim...kitabtan aldiginizi söylediginiz alim bu asagidaki ayeti kerimelere nasil bir meal getiriyor merak ediyorum ins.
bismillahirahmanirahim
6 / EN'AM - 94 : Ve andolsun ki, sizi ilk defa yarattığımız gibi Bize tek tek (tek başına) geldiniz ve size ne verdiysek (neyin sahibi yaptıysak, ne lütfettiysek) arkanızda bıraktınız (terkettiniz). Sizinle ortak olduğunu zannettiğiniz şefaatçilerinizi sizinle beraber görmüyoruz. Andolsun, sizinle aranızdaki bağları koparılmış, haklarında zanda bulunmuş olduğunuz şeyler, sizden uzaklaşıp gitmiştir.
2 / BAKARA - 48 : Ve hiç kimseden bir kimseye bir şeyin ödenmediği ve ondan (hiç kimseden) bir şefaatin kabul olunmadığı ve hiç kimseden bir fidye alınmadığı ve onlara yardım da edilmediği günden sakının.
2 / BAKARA - 123 : Kimseden kimseye bir şey ödenmediği ve onlardan bir fidye (bedel) kabul edilmeyeceği ve kendilerine şefaatin fayda vermeyeceği ve onlara yardım da olunmayacağı bir günden sakının.
2 / BAKARA - 254 : Ey âmenû olanlar! İçinde, ne bir alışverişin ne bir dostluğun ve ne de bir şefaatin bulunmadığı gün (kıyâmet günü) gelmeden önce, size verdiğimiz rızıklardan infâk edin (Allah için verin). Ve kâfirler, onlar zalimlerdir.
74 / MUDESSİR - 48 : Artık şefaat edenlerin şefaati onlara fayda sağlamaz.
( böylesine bir cok ayeti kerime kurani kerimde mevcutken-ki bunu misli de yine kurani kerimde bulunmaktadir)
ARO
----- biz kimseye kin tutmayiz...ağyâr bile dosttur bize |
|
|
|
|
|
|
|