102 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 21.02.09, 18:14 Nr.: 1 Antworten

BIR SÖZ
4 kimse vardirki öldükten sonra sevablari devam eder
1.allah rizasi icin kamuya izmet ederken ölen kisi.
2.ögretii ilmingeregi yapiln bilgin
3.verdii para ile yapilan faydali eser aakta duran hayir sahibi
4.ardindan kendisine dua eden hayirli bir evla birakan kimse

hadis.müsned
-----
Her gülün dikeni vardır ama her dikenin gülü yoktur
0

Beitrag gepostet am 23.02.09, 01:23 @ayyildizlixxl Nr.: 2 Antworten

BIR SÖZ
sadece üç kişinin amel defteri açıktır: 1.cami,çeşme,okul,v.s..yaptıranlar veye dikili bir ağacı olan..2.faydanılan ilmi bir eser bırakan..3.kendisine dua eden hayırlı evlat.....(kamuya hizmeti ilk defa burda okudum..böyle bişey yok,lütfen uydurup uydurup yazmayalım)
0

Beitrag gepostet am 23.02.09, 14:39 @light Nr.: 3 Antworten

BIR SÖZ
uydurma degil...ben bunu kitabtan aldim.kamuya hizmet edenler arasi polis asker v.s oldugunu duydum.bu ara siz sehiterimizi unutmis oldunuz.kamu nedemek oldugunu bilmiyordum ve sordum...siz ne anladiniz bilmiyorum sizin 3 nokta saydinz ama sehitler en önde oldugunu unutmayalim...LÜTFEN
ben buraya hic bir sey uydurmuyorum günahimi almayin!!saygilar efendim
-----
0

Beitrag gepostet am 23.02.09, 14:43 @guelbahcem Nr.: 4 Antworten

BIR SÖZ
yukarda ablaya yazdim sehitlermizi unutmayalim.almanyadansaniz ben kamu ne oldugunu özellikle sordum türkcem biraz zayif oldugu icin ve öffentliche dienste oldugunu ögrendim yani polis asker v.sonra paylasimlara ekledim.tsk ederim kesinlikle uydurma degil bir hadisden alinmistir!!!
-----
0

Beitrag gepostet am 23.02.09, 16:50 @ayyildizlixxl Nr.: 5 Antworten

BIR SÖZ
şehitleri unutmuş değilim...ama onlar buna dahil değildir,çünkü onlar zaten ölü de değildir...onlar Allah katında diğer insanlardan farklı olarak nimetlendirilmektedir....yani şehittir..lütfen amel defteri açık olanlarla şehitliği karıştırmayalım....
0

Beitrag gepostet am 23.02.09, 16:53 @ayyildizlixxl Nr.: 6 Antworten

BIR SÖZ
Zitat:
4.ardindan kendisine dua eden hayirli bir evla birakan kimse

amin insallah
0

Beitrag gepostet am 24.02.09, 02:43 @ayyildizlixxl Nr.: 7 Antworten

BIR SÖZ
savrvb, degerli kardesim...kitabtan aldiginizi söylediginiz alim bu asagidaki ayeti kerimelere nasil bir meal getiriyor merak ediyorum ins.

bismillahirahmanirahim

6 / EN'AM - 94 : Ve andolsun ki, sizi ilk defa yarattığımız gibi Bize tek tek (tek başına) geldiniz ve size ne verdiysek (neyin sahibi yaptıysak, ne lütfettiysek) arkanızda bıraktınız (terkettiniz). Sizinle ortak olduğunu zannettiğiniz şefaatçilerinizi sizinle beraber görmüyoruz. Andolsun, sizinle aranızdaki bağları koparılmış, haklarında zanda bulunmuş olduğunuz şeyler, sizden uzaklaşıp gitmiştir.

2 / BAKARA - 48 : Ve hiç kimseden bir kimseye bir şeyin ödenmediği ve ondan (hiç kimseden) bir şefaatin kabul olunmadığı ve hiç kimseden bir fidye alınmadığı ve onlara yardım da edilmediği günden sakının.

2 / BAKARA - 123 : Kimseden kimseye bir şey ödenmediği ve onlardan bir fidye (bedel) kabul edilmeyeceği ve kendilerine şefaatin fayda vermeyeceği ve onlara yardım da olunmayacağı bir günden sakının.

2 / BAKARA - 254 : Ey âmenû olanlar! İçinde, ne bir alışverişin ne bir dostluğun ve ne de bir şefaatin bulunmadığı gün (kıyâmet günü) gelmeden önce, size verdiğimiz rızıklardan infâk edin (Allah için verin). Ve kâfirler, onlar zalimlerdir.

74 / MUDESSİR - 48 : Artık şefaat edenlerin şefaati onlara fayda sağlamaz.

( böylesine bir cok ayeti kerime kurani kerimde mevcutken-ki bunu misli de yine kurani kerimde bulunmaktadir)

ARO

-----
biz kimseye kin tutmayiz...ağyâr bile dosttur bize
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

BIR SÖZ