88 aktive Mitglieder
Alle Kategorien
Liebe und Flirt
Politik
Religion
Arbeit, Ausb. und Studium
Sport
Kultur und Gesellschaft
Musik und Kino
Promis
Philosophie
Mode und Trend
Kosmetik und Wellness
Familie und Kinder
Küche und Rezepte
Computer und Internet
Auto und Motor
Reisen
sonstige Themen
Lob und Kritik zu Turkbase
Turkbase Bekanntmachungen
Finde ich gut!
1
2
Beitrag gepostet am 13.02.09, 20:34
Nr.: 1
Antworten
atomkarinca_75
Darwinin Evrim-Teorisi
Selamunaleyküm TB-cemaati
bildiginiz gibi bu siralar Darvin cok konusuluyor.....
Peki siz Evrim konusunda ne düsünüyorsunuz?
Dini acidan nasil degerlendirmemiz lazim bu konuyu?
0
Beitrag gepostet am 13.02.09, 22:16
@atomkarinca_75
Nr.: 2
Antworten
sahin664
Darwinin Evrim-Teorisi
O nun Teorisine sicayim ben.
Kücük bir Sinek türünden 30 yil aci cekip öldü.
0
Beitrag gepostet am 13.02.09, 22:17
@sahin664
Nr.: 3
Antworten
atomkarinca_75
Darwinin Evrim-Teorisi
nemrud misali yani
0
Beitrag gepostet am 13.02.09, 22:18
@atomkarinca_75
Nr.: 4
Antworten
sahin664
Darwinin Evrim-Teorisi
Elbette gecen tv de izledim 30 sene kusa kusa gebermis it
0
Beitrag gepostet am 13.02.09, 22:19
@atomkarinca_75
Nr.: 5
Antworten
harun16
Darwinin Evrim-Teorisi
O teori degil tam bir sacmalik..
Daha detayli söyliyeyim bir eroinmanin uydurmus oldugu sacmalik ......
0
Beitrag gepostet am 16.02.09, 12:30
@atomkarinca_75
Nr.: 6
Antworten
morgelli_tarkan
Darwinin Evrim-Teorisi
Bak arkadasim,ben Darvin theorisine katiliyorum,yani hayatin ilk sudan olustuguna,yani önce tuzlu suda sonra tatli suda olusup gelistigine,..
bunun da dinsizlikle alakasi yok,ilimi bilimle birlestirmek önemlidir.
Darvin aslinda pek uzak deyildi olusum hakkinda,lakin hatasi bu olusumu sadece dünya alemine vurmus,yani aslinda koca kosmosla birlestirmemis,..sonucta herseyi yedi alemide yaratan yüce Tanrimiz.
Öyle mükkemmel bir sey ki,..
Neyse physik kurallarina girmeyecegim,..
Darvin sadece sunu fark etmis,kutuplarda ayisi,tilkisi,tavsani beyaz,..yani cevresine uyum saglamis,bu cok uzun bir yazismaga yol aldigi icin sadece bir misal ile gecmek istiyorum.
Sonucta teknolojinin gelismesiyle birlikte,o kendilerini filozof,bilimadamlari sanan materialistler de artik yaradana inaniyor.
Uzayin o Urknall dan ibaret olustugunu,uzayin önceden sanildigi gibi hep ayni kaldigini deyil,genislediginin bir ispati var artik,yani büyüyen gelisen,..geri takip edilirse bir kaynagi oldugunu fark etmislerdir.
Evet kardesim,bütün büyük kitaplar bir ayni noktatda birlesir,tek yaradan,..
Ve onun heryerde oldugunu,bizim onun bir parcasi oldugumuzu,..
Tekrar bilim buna,..evet her sey materie ve anti materie üzerine kuruldu diyor,.Atomlardan bahs edisor,..yani bizim protonlar neutronlardan olustugumuzu söylüyor,ve en azindan sunu biliyor artik,..tövbe ben Allah ima sekil kilmak istemiyorum,ama yaradanin bunlarin kaynagi oldugunu bilim bile artik biliyor..Tabi bilmediklerimiz cok sey var bizim,hatta hic bir zaman cözrmiyecegizde,..sadece Allah imin,simdi basit bir örnek olacak bu ama,filmlerdeki gibi uzun beyaz sakalli birisi deyil,Kosmos un kendisinin oldugu,yani hersey ve heryerde oldugu bir bilim ispatidir artik
Ya aslinda dediyim gibi cok sorular olusturuyor insanin kafasinda,...
-----
selbstständig
0
Beitrag gepostet am 16.02.09, 15:58
@morgelli_tarkan
Nr.: 7
Antworten
acab
Darwinin Evrim-Teorisi
Gülme Krizine giridim sagolasin
Yanii Allahi inkar etmek den ötürü sey degil senin ki si
Senin Ecdadin MAymun dan geliyorsa buyur
ama benimkilerin Adem (a.s) ve Hava (a.s) oldugu kesin
-----
Sevdamiza Kimse Engel Olamaz
0
Beitrag gepostet am 16.02.09, 16:03
@acab
Nr.: 8
Antworten
morgelli_tarkan
Darwinin Evrim-Teorisi
Sen yanlis algilamissan ben ne yapayim kardesim,dikkatli ce okursan Allah imiz in ayni oldugunu anlarsin,..
Bana da bir daha dinsiz muhamelesi yapma,akilli ol,kalemini insan gibi kullan.
-----
selbstständig
0
Beitrag gepostet am 16.02.09, 16:11
@morgelli_tarkan
Nr.: 9
Antworten
acab
Darwinin Evrim-Teorisi
Hayir Arkadasim
Devrim Teorisine inanip Allaha inanamazsin
eger ki Inaniyorum diyorsan ya Evrim Teorisini anlamadin
ya da Dini
-----
0
Beitrag gepostet am 16.02.09, 16:24
@acab
Nr.: 10
Antworten
morgelli_tarkan
Darwinin Evrim-Teorisi
Ben Darvin in theorilerinde,hata yok demedim,adi üstüne theori.
O nun sadece olusumla deyil, gelisimle alakali yaklasimlarini dogru buluyorum,..
Hayatin suda basladigina gelince,bunu bilim kitaplari böyle acikliyor diye deyil,o suyunda,toprak,ates gibi elementlerin kaynaginda Allah in bize olusumumuz icin kullanmis oldugu harclardan biri oldugundan yazdim,..
Din anlayisima gelincede,elhamdürillah müslimanim,..arapca bilmem yani,hatim etmedim,5 vakit namazimi da kilamiyorum,cuma dan cumaya camiye gidiyorum,arapcam sadece namaz baslarina yetiyor,..
Burda da senin gibi kücük bir cocuga aslinda cevap bile vermem,sen beni deyil kendini sorgula,
Günahlarimi da sevaplarimida ben ve Allahim bilir.
-----
selbstständig
0
Beitrag gepostet am 16.02.09, 16:37
@morgelli_tarkan
Nr.: 11
Antworten
acab
Darwinin Evrim-Teorisi
Simdi Abi Insan da dört tane yas vardir
Bir Normal Yasi yani 89 luysan 19-20 sin
Morali yasi Kendini kac yasinda hissediyorsan
Dini yas
ve Akli yas
Belki 19 yasinda olabilirim ama buyur benlen 35 yasinda ki Adamlarin konusamadigi
Konulari konusabilirsin
Simdi
abicigim
SImdi ya Inanirsin ya inanmazsin bunun yarisi yoktur
Hani bazilari vardir derler
Namazimi kilarim ama Zekat vermem gibisinden
Simdi diyorsun Darwin Thorisine inaniyorum ama bazi yerlerde yanlislari vardir diyorsun
Yasni o zaman niye Inaniyorsun hatali olan bir seye
ona Vakit bile harcamana degmez
Darwin ne diyor Insanlarin ve Maymun lar Homo bilmem ne den geliyor
Allah Kuran da ne diyor pekii
anlatmiyormu
Hz. Adem (a.s) ve Hz. Hava (a.s) nin Hikayesini
Abicigim
Abicigim Sana tavsiyem
wave-flash" width="425" height="350">
-----
0
Beitrag gepostet am 16.02.09, 16:46
@acab
Nr.: 12
Antworten
morgelli_tarkan
Darwinin Evrim-Teorisi
Peki bak güzel kardesim,öncelikle halan Darvin theorisine inaniyor,veya sen kendin demissin deyip,hatali oldugunu madem biliyor, neden savunuyorsun diye israr ediyorsun,..
Son olarak, ben o adamin bu dünyada ki yaratiklarin cogu anlamdaki gelisimler üzerindeki theorilerin genelini savunuyorum,belirttigim gibi bazi aciklamalarinda hatali,..bunu benim dini inancimla baglastirma,..
Homo mudur sapiyens midir,..bunu savunmadim, paylasmalarimi dikkatli okumani istiyorum.
-----
selbstständig
0
Beitrag gepostet am 16.02.09, 16:56
@morgelli_tarkan
Nr.: 13
Antworten
acab
Darwinin Evrim-Teorisi
Canin Sag olsun
abicigim
youtube Dan Harun Yahya ya bak
Esenkal
-----
0
Beitrag gepostet am 16.02.09, 17:00
@acab
Nr.: 14
Antworten
morgelli_tarkan
Darwinin Evrim-Teorisi
Sende önce Allah a,sonra kendine emanet ol genc arkadasim.
-----
selbstständig
0
Beitrag gepostet am 17.02.09, 02:59
@morgelli_tarkan
Nr.: 15
Antworten
atomkarinca_75
Darwinin Evrim-Teorisi
seni anliyorum kardes, demek istedigini anladim benzer bir fikire bende sahibim
Maymunlari bir yana birakalim.
Ben darvinin evrim teorisini kabul etmiyorum AMA evrim kesinlikle var olan birsey, ALLAHU TEALA evrimi yaratiyor, evrim kendi kontrolu altinda degil tabiiki RABBIM yarattigini zamanla mekana uyduruyor mesela Afrikadaki insanlar siyah ve uzun, alaskadaki eskimolar kisa ve sisman bu evrimdir.
Bütün Köpekler Kurtdan türemistir, ama bugün bakiyoruz minicik Chihuahua da köpek, koskoca Deutsche Dogge de Köpek, bu da evrimdir...
Cinsler zamanla degisir ama cinsten yeni cins cikmaz tabiiki, mesela tavuk birden köpek olmaz, memeli birden yumurtlamaz vs......
Klasik soru; Yumurtami önce geldi tavukmu?
0
Beitrag gepostet am 17.02.09, 03:20
@atomkarinca_75
Nr.: 16
Antworten
something_speci
Darwinin Evrim-Teorisi
evrimin teorisi kuranda yaziyor !!! ac oku
0
Beitrag gepostet am 17.02.09, 04:19
@something_speci
Nr.: 17
Antworten
atomkarinca_75
Darwinin Evrim-Teorisi
hangi sure hangi ayet
0
Beitrag gepostet am 17.02.09, 10:01
@atomkarinca_75
Nr.: 18
Antworten
morgelli_tarkan
Darwinin Evrim-Teorisi
Arkadasim,anladigin icin sagol.Yani ben Darvine inanmiyorum,inancim Allahi min kitabi Kurandir.
Yalniz adamin bazi o zamanda fark ettigi dogadaki gelisimi savundum,hatalari ve dogrulariyla.
Kendin kaleme almissin,afrika da ki yasayan insanlar,bunlarin tenlerinin esmer olmasi,vücudun günese karsi kendisini korumasindandir,genetik olarak su an oralarda yasamaga baslasam en genc 10 15 generasyon sonra torunlarim da daha esmer tenli dogar,yani genler kendini korumasi icin tendeki hücre genleri deforme daha dogrusu deyisime ugrar.Bunun dinsizlikle alakasi da yok,ama gel de adama anlat,ya en basiti,bir esmer sarisinla cocugu olsun,ortaya baska bir renk ciikar,yani anasindan babasindan aldigi kromosomlarinin bölümüne göre.
Darvin de dogada hayvan alemininde böyle oldugunu fark etmis,hepsi bu,..
Dünyanin,doganin ne kadar özel oldugu uyumsaglamasi zaten Allahiütala nin bize hediyesi,bunu zaten inkar eden yok.
En azindan beni anladigin icin sevindim.
Son olarak su yumurta tavuktan mi tavuk yumurtadan mi cikti soruna
Zamaninda bayagi bir düsündüm bu soruyu,..bana kalirsa,tabi bu benim fikrim tavuk yumurtadan cikti
,simdi diyecen tavuk yokken yumurta nasil olur,
,aslinda demek istedigim zaten bu,olusum gecirirken,dünyada tabi bu da temel olarak Allah in dünya ya birakmis oldugu elementlerden olusmustur,yani yumurta kabugu misal kirec kaplidir,icinde ki dölü,yani eiweiss ve eigelb dediyiyiz,tabi daha fazla detaylarina inmiyecegim,dünyada var olan maddeler oldugundan,kim bilir hangi tesadüflerle bir araya gelip,ilk kabugundan cikan civciv yaradildi.
Temel olarakta haklisin memeliler ve yumurtadan cikan hep ayridir.
-----
selbstständig
0
Beitrag gepostet am 17.02.09, 10:20
@acab
Nr.: 19
Antworten
morgelli_tarkan
Darwinin Evrim-Teorisi
Genc arkadasim,sana da haddime deyil ama tavsiyem su.Bazi yeniliklere acik ol,tabi demek deyil ki kisiliginden,inancindan ödül ver.
Yani objektif düsün,..bu bir gavur icadidir misali hemen uzak durma bundan,sadece tert,sana ne kadari yakin ne verebilir pozitif anlamda diye karar kil.
Biz müslimanlar zaten hep bu yüzden kayip ediyoruz,batili güclerin sömürgesine ugruyoruz.
Misal barut ilk Cin de bulunmus dur,sonra ipek yolu üzeri,avrupaya ulasmadan Osmanli fark etti,ama yok bu delikanliliga sigmaz misali devam gelistirmediler,..
sonra avrupalilar bundan top tüfenk yaptilar,ve Merzifonlu Pasa Viyana kapisina 100000 bin askerliyle kiliciyla atiyla dayandiginda bizi kus misali tüfenkleriyle avladilar,ve kellesini Istanbula bal küpü icinde geri yolladilar.
bir ufak misal daha yogurt türk icadidir,ama ne yazik ki en büyük sirketi ismi Gazi olmasina ragmen Almanlarindir.
Yani adamlar bizden aldiklarini bize satiyor,yeniliklere böyle yaklasiyorlar.
Bizse hala Darwin i tartisiyor,yok adam gavurdur,dediyi dinimize uymaz diye kesip atiyoruz,yanlislarini bir yana birakiyorum,ama neden biz onun dogrulariyla yola cikip,illac piyasasini tip ortaminda en ön siralarda olmuyoruz.Bu gen arastirmalari onun theorilerinin üzerine kurulmustur,..
Neyse,umarim dediyimi anlamissindir.
Eyvallah.
-----
selbstständig
0
Beitrag gepostet am 17.02.09, 12:58
@aksiyon
Nr.: 20
Antworten
morgelli_tarkan
Darwinin Evrim-Teorisi
Evliya Celebi,Lokman hekim,Naima,Mevlana Celaleddini Rumi,Haci Bektasi Veli,Yunus Emrevesayre vesayre.Aslinda o kadar ki,..zaten az önce genc arkadasima da bunlari izzah etmek istedim,..
Sadece burda Darwin hakkinda yorum istenmisti,bende kisitli yazismak istedim.
Arkadasim beni bilen bilir,sorgulamayin demiyorum,ama sizden ricam,satirlarimi dikkali okuyun.
Bende zaten az önce kast ettiklerini biliyorum,yani biz icad ediyoruz,ama baskalari tamamliyor,
Sanada madem bir misal Celebi kanatlandi uctu,..Ama tasimacilik sektörü Boing ve Airbus in elinde.
Yani dinimizce deyil yanlisimiz,bu Arap imperialist rejminden kaynaklaniyor,bizim aydinlanmamizi engelliyor,Arap olmalari müsliman oolmalariyla es anlamda deyil,onlar da diyer kapitalist ülkelerin amaclariyla paralel ciggide gidiyorlar,...konu iyice derinlere inmeden,sanada cevabin icin sagol diyorum,..
-----
selbstständig
0
1
2
Antworten
Um Beiträge posten zu können, musst du dich vorher einloggen!
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!