78 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 10.02.09, 21:27 Nr.: 1 Antworten

DAVOSTA YAPILAN YİĞİTLİKMİ YOKSA ŞOVMUYDU
İsrail Hava Kuvvetleri'nin de eğitim gördüğü Konya'daki 3'üncü Ana Jet Üssü, Gazze saldırılarıyla yeniden gündeme geldi. Faaliyetleri nedeniyle halktan büyük tepki gören üs, İsrail'e neredeyse Gazze operasyonuna dek kullandırıldı.

soL (HABER MERKEZİ) İsrail Hava Kuvvetleri'nin Türkiye'nin Konya kentinde bulunan 3'üncü Ana Jet Üssü'nde eğitilmesi, İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği ve binlerce Filistinli'nin ölümüne ve yaralanmasına yol açan "Dökme Kurşun" operasyonuyla birlikte, AKP hükümetine tepkilerin dile getirildiği belli başlı konulardan biri oldu.

Hükümet yanlısı medya, konunun Meclis'e de taşınmasının ardından, NATO faaliyetleri kapsamında veya ikili anlaşmalarla pek çok ülkenin hava kuvvetlerine gerçek savaş eğitimi verilen üsse ilişkin haberleri, "Sadece İsrail değil 11 ülkenin askeri eğitiliyor" ve "Tüm dünya takdir ediyor" başlıklarıyla vermeye başladı.

Meselenin "ücret" boyutuna da değinilen haberlerde, İsrail ile imzalanmış savunma işbirliği anlaşmasının 1996 tarihli oluşuna vurgu yapılıyor, fakat anlaşmanın yenilenme periyodu hakkında herhangi bir bilgiye yer verilmiyor.

"Tüm dünya takdir ediyor"
Konya'daki eğitim üssünde, yılda dört kez düzenlenen "Anadolu Kartalı" adlı tatbikatlarda, İsrail'in yanı sıra "ABD de dahil" 11 ülkenin pilotları eğitim görüyor. Türkiye'nin savunma işbirliği anlaşması imzaladığı ülkelerin pilotları bu tatbikatlara katılarak, gerçek harekat şartlarına benzetilmiş elektronik harp ortamında eğitim görüyor.

Konya Ovası'nın düz ve engebesiz olması, alçak irtifa şartlarına izin vermesi, 400 kilometre eninde ve 300 kilometre boyunda geniş bir hava sahasının bulunması nedeniyle, buradaki taktik eğitim merkezinin, diğer ülkelerin hava kuvvetlerince tercih edildiği belirtiliyor. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin jet üssünde düzenlediği tatbikat ve eğitimlerinin, "tüm dünya silahlı kuvvetlerince beğeni topladığı" ifade ediliyor.

Konya üssü aynı zamanda Avrupa'nın da en büyük "sanal savaş alanı"...

Üs 2001 yılında faaliyete geçti

Yerli ve yabancı 17 bin 677 personele eğitim verilen üste, 1.566 savaş uçağı 13 bin 839 sorti yaptı. Bu tatbikatlarda, F-16, F-4E 2020, RF-4, C-130, CASA, KC-135 Tornado, Awacs, Cougar gibi uçaklarla Maverick ve lazer güdümlü bombalar kullanılıyor. Program kapsamında, hedeflere hassas vuruş olanağı sağlayan alçak irtifa sistemleri, lazerle işaretleyerek mesafe ölçmeyi ve gece görüşünü sağlayan sitemlerle yapılan eğitimler ve gece alçak irtifadan uçuşlar da yer alıyor
0

Beitrag gepostet am 11.02.09, 18:46 @aymavisi Nr.: 2 Antworten

zaten SP AKPnin en cok korktugu ve nefret ettigi parti, cünkü orijinal, akp taklitci oldugu icin ortaya cikmasindan korkuyor. AKPyi kurun diye yahudilerde bosuna demedi herhalde, bu manzaralari görmemiz icindi, ellerine saglik yahudilerin, 10 yilimizi sanalhükümetle gecirdik.
0

Beitrag gepostet am 11.02.09, 19:17 @aymavisi Nr.: 3 Antworten

fotokopi uzun durmaz ama, orjinal saglam yerde muhafaza olur
0

Beitrag gepostet am 11.02.09, 21:49 @aymavisi Nr.: 4 Antworten

laf dinleyene anlatilir
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

DAVOSTA YAPILAN YİĞİTLİKMİ YOKSA ŞOVMUY...