100 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 09.02.09, 18:10 Nr.: 1 Antworten

Dua aynı dua, ama okuyan agız ayni degildir.
Muhyiddini Arabi (kuddise sırruh) hazretlerinden:
Fakirin biri, bir agac dibinde gölgelenmekte olan Hz Ali (ra)ye gelir, ihtiyaclarını arz eder:
Coluk cocuk sıkıntı icindeyim, ne olur bana biraz yardımda bulunun, der
Hz Ali (ra) hemen yerden bir avuc kum alır, üzerine okumaya baslar Sonra da avucunu acar ki, kum tanecikleri altın külceleri haline gelmis
Al, der fakire İhtiyacını karsıla!
Fakirin gözleri yerlerinden fırlayacak gibi olur:
Allah askına söyle ya Emirel mü minin! Ne okudun da kum tanecikleri altın oluverdi? der Hz Ali (ra) anlatır:
Kur'anı Kerim, Fatiha suresine gizlenmistir Bende Kur'anı Kerimi okudum, yani Fatiha suresini okudum bu kumlara
Bunu öğrenen fakir durur mu? O da bir avuc kum alır ve baslar okumaya Okur, okur, okur Ama kumlarda bir degisiklik yoktur Altın filan olmuyor, aynen duruyor tekrar gelir ve İmam Ali kerremallahü vechehu hazretlerine:
Ben de okudum, ama birsey degismiyor: kumlar altın olmuyor, der Emirül Mü'minin Hz Ali (ra) boynunu büker, mahcup bir eda ile cevap verir:
Ne yapayım, der Dua aynı du, ama, okuyan agız aynı degildir! Dua tamam, lakin, okuyanın ihlası ve teveccühü tamam degildir!
İste bütün mesele buradadır Okuyanın ihlasında ve teveccühünde Aynı dua, aynı iman, aynı İhlas ve aynı teveccühle okunacak ki, aynı netice elde edilebilsin Yoksa kumu altın yapmak gibi bir iksire sahip olabilmek mümkün olmaz...............

selam ve Dua ile
0

Beitrag gepostet am 10.02.09, 14:48 @ilosch Nr.: 2 Antworten

Dua aynı dua, ama okuyan agız ayni degildir.
sende sagol
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

Dua aynı dua, ama okuyan agız ayni degi...