133 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 01.02.09, 17:51 Nr.: 1 Antworten

BIR KESE ALTIN
Süfyân-ı Sevrî hazretleri son anlarını yaşıyordu. Yastığının altından bir kese çıkardı. İçinde altınlar vardı. Yanındaki dostlarına, 'Bunu sadâka olarak dağıtın' buyurdu.

Dostları bu hâli hayretle karşıladılar ve:

"Allah Allah! Süfyân-ı Sevrî dünya malına ehemmiyet vermez, yanında dünyalık bulundurmazdı. Bu kadar parayı saklamanın sebebi ne ola ki?" diye birbirlerine sordular.

Süfyân-ı Sevrî hazretleri onların şaşkınlığını görünce, durumu şöyle izah etti:

- Bu para ile, ben, dinimi korudum. Şeytanımı ve nefsimi susturdum. Nefis ve şeytan ne zaman bana,'Giyecek bir şeyin yok. Bunlar için dünyaya çalış, dünyalık kazan diye vesvese vermeye çalışsalar onlara bu altınları gösterir, başımdan kovardım, Bu altınları onlara karşı silah olarak kullanırdım.'
Altınlar dağıtıldıktan sonra, Süfyân-ı Sevrî hazretleri de vefat etti.
0

Beitrag gepostet am 02.02.09, 08:57 @batuu Nr.: 2 Antworten

bazen herseyi anlamiyorum ben
bu hikayenin anlatmak istedigi,eger ben dogru anladiysam...
bazi insanlar var ya hani orta halli insanlar.mesela yardima gelince"ben zaten kendim zor geciniyorum,kusura bakamsin yardim edemem diye konusanlar...aslinda bu da yanlis.tamam hic olmassa anliyacagimda ama mesela orta hali bir insan isine gelince mesela yilbasinda havaya fisek icin para harciya biliyorsa ama yardimaa yok diyorsa yani ona benzer seyler ....bu insana nefis kandiriyor "aman sende olmayani ne vereceksin "diye.hikayedeki kiside kendi nefsini "bak var ama "diye altinlarini göstererek susturuyor.anlata bildimmi ki...
ama bazen oluyor bende düsünüyorum....türkiyede okadar zengin varkki her zengin payini FARZ düsene sadaka verse acaba fakir kalirmi....Bu kadar zormu ki fazlasini vermek...bakiyorumda zenginlerin cogu daha mi cimri oluyor .
bende cok üzülüyorum...neyse allaha emanet olun allah insanlarimizi dogru yoldan saptirmasin insallah
0

Beitrag gepostet am 02.02.09, 09:10 @aymavisi Nr.: 3 Antworten

bir eser birakmak isterim.
evlatlara tabi kim istemez rahat olmali icn ev para birakmak ...ama bence cocuklari imam,i terbiye,müslüman olmanin sartlarini ögretmek,kurani ögretebilmek gibi,insanlik gibi seylere biraka bildiyse ne mutlu hersey para degilki.söylemeye utaniyorum ama arkadaslarim sag olsun herseyi onlardan ögreniyorum desem inanirmisiniz...interneten arastirip,arkadaslar.namaz kilmayi bilmiyordum,kuraniyeni basladim,,,annem ile babam bunlari bana ögretmedi.babam icki iciyor...nasil desem iste MODERN yasiyorlar???para olsa ne yazar...huzur saglik imam para ile alinamiyacak en önemli seyler.
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

bir eser birakmak isterim.