133 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 01.02.09, 00:24 Nr.: 1 Antworten

seriatmi laiklikmi?
Türkiye seriat ülkesi olabilirmi sizce?
Olmalimi? olmamalimi? Müslümanim diyen bir insan seriati inkar edebilirmi?
0

Beitrag gepostet am 01.02.09, 00:46 @batuu Nr.: 2 Antworten

seriatmi laiklikmi?
yani ALLAHU TEALANIN verdigi hükümeri begenmeyip kendi kafasina göre hüküm icat etmek?
0

Beitrag gepostet am 01.02.09, 01:03 @batuu Nr.: 3 Antworten

seriatmi laiklikmi?
problem zaten orda, seriat bize cöl kanunu diye gösterildi....
yoksul ekmek calan cocugun elinin kesilicegi ögretildi....
kadinlarin hor görülecegi söylendi....

halbuki:
bir bahcesahibi bahcesinden meyve calan hirsizi yakalayip Rasulullah s.a.v. e getirdigi zaman o Bahcesahibine o hirsizin ac oldugunu ve onun niye ona ikramda bulunmadigini sormus....
devletin mlletin parasini hortumlaynlarin elini keseceskin bana kalsa baska yerlerinide keserim ama....
kadinlarin pazarlandigi bir düzen, kadinin sadece bir sehvet vasitasi, bir mal oldugu bir düzenmi seriattan dha iyi????
0

Beitrag gepostet am 01.02.09, 01:08 @aksiyon Nr.: 4 Antworten

seriatmi laiklikmi?
Türkiyeyi tamamen müslüman bir ülke olarak görmek insaallah bizede nasip olur bir gün
0

Beitrag gepostet am 01.02.09, 01:29 @aymavisi Nr.: 5 Antworten

seriatmi laiklikmi?
Ebu Cehil ALLAH inaniyordu yani atesit degildi, onun icin zaten müsrik denilir yani sirk eden.
Ebu Cehil ALLAHA inaniyordu, ALLAH herseyi yaratti diyordu ama ALLAH isimize karismasin diyordu, ALLAH zinamiza faizimize fuhusumuza karismasin diyordu....
Yani kisacasi ALLAHU TEALANIN koydugu yasak ve emirler yerine kendi hosuna giden yasalari uygulamak istiyordu...Peki bu nedir laiklik degilmidir pasam?
0

Beitrag gepostet am 01.02.09, 01:38 @aymavisi Nr.: 6 Antworten

seriatmi laiklikmi?
aynen öyle, ALLAH bizi onun hilelerinden korusun
0

Beitrag gepostet am 01.02.09, 01:40 @batuu Nr.: 7 Antworten

seriatmi laiklikmi?
ömer
0

Beitrag gepostet am 01.02.09, 01:45 @batuu Nr.: 8 Antworten

seriatmi laiklikmi?
rahmetli Timurtas Ucar hocamdan ALLAH razi olsun, cok sey ögrendik vaazlarindan. nur icinde yatsin
0

Beitrag gepostet am 01.02.09, 01:51 @batuu Nr.: 9 Antworten

seriatmi laiklikmi?
2000de vefat etti, evet ama vaazleri süper. Tavsiye ederim kardas hem ilmi yönden hem dini yönden süper.
0

Beitrag gepostet am 01.02.09, 10:52 @batuu Nr.: 10 Antworten

seriatmi laiklikmi?
sevgili batu,
Zitat:
islam dininde Allahu Telanin nezaretinde fakir zengin tüm insanlar ayni oldugu icin laikligin bizde olmasi bile zaten cok sacma bir olay..

TC cok uluslu bir devlet olmasindan dolayli Laiklik en uygun olanidir diye düsünüyorum bunun icnde Laikligi iyi anlayip bilmek gerek.

Biz nekadar laik bir devlet yapimiz var diye ögünsekde bu tatbikde öyle olmayip sadece göstermelik gibi geliyor bana. kisa bir örnek verecek olursak( Alevi vatandaslarimizdan vergi aliriz ama ibadetlerine karisiriz).

SERIAT kanunlarina göre yöneltilmemiz bu caga uymadigi gibide Seriatla yöneltilen Ülkedeki kaosu görüyoruz bunlardan biride ISRAIL,dir. Israil tevratin emir ve hükümlerine göre yöneltilir bundan dolayi ayni topraklar icinde beraber yasadigi müslüman topluma yaptiklarini biliyorsundur.

iyi pazarlar
0

Beitrag gepostet am 01.02.09, 10:55 @aksiyon Nr.: 11 Antworten

seriatmi laiklikmi?
Zitat:
SERIAT i Maalesef Zamaninda Bize Bile Bile Yanlis Tanitmislar!

Iste NAMAZ Kilmayan ORUC Tutmanyan ICKI Icen Insanlarla UGRASMIS Gibi Gösterdiler Her Zaman Sanki SERIAT Rejiminde Baska Fikir E Inanina Saygi Yokmus Gibi Tanittilar..

Size mutlaka iyilik yapma istemis olacakki mahallenizin imami böyle bir tanimla beyninize girmis..
0

Beitrag gepostet am 01.02.09, 11:36 @dr_x Nr.: 12 Antworten

seriatmi laiklikmi?
hic gülecegim yoktu Doktor bey

Nasil Islemisler ama Kafalara degilmi sende fark ediliyor
Medya isini iyi yapiyor
Evet Serait Kötüüü Öcüüüüü

Seriat gelirse Hepimizi Daragacina götürecekler
öööööööööööööööö

Ya Niye bize öyle Zor geliyor
Kuran da yazmiyormu

Zitat:
Allah dini doğru tutmanız ve onda ayrılığa düşmemeniz hususunda Nuh'a tavsiye ettiği, sana vahyettiğimiz, İbrahim'e, Musa'ya ve İsa'ya tavsiyede bulunduğumuz dinle ilgili hususları size şerîat olarak koydu” (eş-Şûrâ, 42/13). .

Yazmiyormu

Zitat:
Sonra seni bu işte apaçık bir şeriat sahibi kıldık. Sen ona uy. Hakkı bilmeyenlerin heva ve heveslerine uyma" (el-Câsiye, 45/18).

Seriatin anlami YOL demektir

Peki Seriat nedir ?

Seriat dini hükümlerin uygulandigi bir sistemin yönetimde kullandigı ilahi yasalar bütünür.
Seriat nedir?
bir Cizgide ilerleyen insan gelisimine, insan ürünü yasalar gibi ayak uyduramayan bir koloni rejimidir.
Seriat nedir?
bilimin dine uygunlugunun tartisildigi sistemdir.

Ama yok Seriat öcüüüüüüüüüüü
cizzzzz yapar biziii

demi Doktor bey

al bir tane de Link verim sana

//www.islamustundur.com/seriatnedir.html

Aydin abi
Bir düsünelim Seriati Allah Laikligi Fransizlar cikardi
valla bence kolay bir secim
-----
Bilge Kaganin Kanindan Osman Gazinin Torunuyum BEN
0

Beitrag gepostet am 01.02.09, 14:55 @atomkarinca_75 Nr.: 13 Antworten

seriatmi laiklikmi?
Cumhuriyete karsi degilim, sonucta oda bizim ülkemiz savunmak bize düser, ama gönlümde yatan ise hilafetdir, laikligide benimseyen birisi degilim.
-----
Sevdalarim....
0

Beitrag gepostet am 01.02.09, 15:10 @jetmemo Nr.: 14 Antworten

seriatmi laiklikmi?
ben Türkiye cumhuriyetinde yasiyorum ve bizim köye elektrik 1987 yilinda, evlere su ise 2003yilinda gelmistir!

1987
-1923
---------
64 yil laiklik gelmemis demekki köyümüze???????

Arabistanda seriat yoktur hak olmayan mezhebdir vahhabidir
Iranda seriat yoktur hak olmayan mezhebi caferi siidir

Seriattan korkanlar, ALLAHtan korkmayanlardir!

Acab kardesimin cok süper dedigi gibi Fransiz gavuru ALLAHtan dahami iyi biliyor??
SÜMME HA$A
Ingiliz ka$igiyla Fransiz boku yemek isteyenler gitsin orda yesin!
YAkinda zaten kacmaya delikar ayacaksiniz!!
0

Beitrag gepostet am 01.02.09, 15:11 @tigin_han Nr.: 15 Antworten

seriatmi laiklikmi?
Zaten Islama en uygun olan Cumhuriyettir, osmanlidan öncede Halifeler bildigin gibi secim ile basa gelirlerdi.
0

Beitrag gepostet am 01.02.09, 22:21 @batuu Nr.: 16 Antworten

seriatmi laiklikmi?
Dankeschön
-----
Acilarin Cocugu
0

Beitrag gepostet am 01.02.09, 22:24 @aksiyon Nr.: 17 Antworten

seriatmi laiklikmi?
Sovjetlerle bizim memleketin egitim sisteminde fark varmi sence? laikligi bahane edip dini egitimi yasak haline getirenler niye simdi hala seciliyor? F. GÜlen neden Ecevite oy verin emri verdi? Suc kafirlerde degil, müslümanlarin arasindaki munafiklar, onlari ayirtmadan olmaz bu yazilanlar.
0

Beitrag gepostet am 01.02.09, 22:24 @aksiyon Nr.: 18 Antworten

seriatmi laiklikmi?
Sovjetlerle bizim memleketin egitim sisteminde fark varmi sence? laikligi bahane edip dini egitimi yasak haline getirenler niye simdi hala seciliyor? F. GÜlen neden Ecevite oy verin emri verdi? Suc kafirlerde degil, müslümanlarin arasindaki munafiklar, onlari ayirtmadan olmaz bu yazilanlar.
0

Beitrag gepostet am 01.02.09, 22:27 @batuu Nr.: 19 Antworten

seriatmi laiklikmi?
Timurtas ucarin ellerini görecektin kardes, tirnaklarini cekmis atatürkcülükten konusan seytanlar. O adamin elini öpmeyi Allahu teala bana nasip ettigi icin binlerce kere sükür ediyorum. Allah öyle alimleri basimizdan eksik etmesin. Vefatini duymadigina göre Islami teskilatlarla iliskin pek yok, avrupanin önemli müslüman kuruluslarda giyabi cenaze namazi bile kilinmisti.
0

Beitrag gepostet am 01.02.09, 22:31 @aksiyon Nr.: 20 Antworten

seriatmi laiklikmi?
Sen hic kurani kerimin mealini okudunmu acaba? Neticeye bakiyorsunda, bu millet sectigimiz basbakan deyip savundumu? ilk laf atanlar secenlerdi, döt korkusundan. Eskiden Türk milletinde cesaret yürek vardi, Tayyip gibi yüreksizlerin sayesinde korkaklikla makam sahibi olmasini ögrene ögrene pisirik olduk maalesef.
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

seriatmi laiklikmi?