88 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 16.03.08, 10:55 Nr.: 1 Antworten

Bilgisayarda ses problemi??
Arkadaşlar geçen gün bilgisayarda film izlerken, ekrana bir uyarı geldi. Bende ""Buda nerden çıktı yaa!! filmin en heyecanlı yerinde diye"" uyarıyı kapattım. Kapatmaz olaydım, bilgisayarın sesi gitti.
Şimdi filmler sadece 2 kanal çekilmişse ses geliyor. Ama film 5.1 (Yani Dolby) ise ses gelmiyor.
Hatanın nereden kaynaklandığı konusunda yardımcı edebilecek arkadaşlar varsa lütfen yardım etsinler. Film falan izleyemez oldum, zor durumdayım. Herkese sevgiler-saygılar.
0

Beitrag gepostet am 16.03.08, 17:26 @narkisos Nr.: 2 Antworten

Arkadaşlar lütfen yaa.. bu konu benim için önemli. İşi bilen arkadaşlardan yardım bekliyorum.
0

Beitrag gepostet am 19.03.08, 01:45 @lacrymosa Nr.: 3 Antworten

İlgilendiğin için teşekkürler, dediğin gibi audio driverleri yeniden yüklemek istedim ama yükleme esnasında hata veriyor, kendi kendine iptal ediyor.
Sanırım kendi kendime başaramıcam ben bu işi. Tekrar teşekkürler.
0

Beitrag gepostet am 19.03.08, 01:48 @seti Nr.: 4 Antworten

Seti senin dediğini yapma gereği duymadım, çünkü bende KMP, BS Player, VLC Player ve WMP gibi oynatıcıların hepsi var, ne yazıkki hiçbirinde ses yok.
Ama sanada çok teşekkür ederim, ilgilendiğin için.
0

Beitrag gepostet am 19.03.08, 01:52 @sensiz_olamam33 Nr.: 5 Antworten

Arkadaşım senin dediğinide yaptım, kutucukların hepside boş. Sonrasında yukarıda da yazdığım gibi driverları yeniden yüklemeyi denedim, ama başaramadım. Çünkü başladıktan biraz sonra hata verip iptal ediyor. Eskiden
2 kanal sesli filmlerde ses vardı. 5.1 lerde yoktu, yeniden yüklemeyi denedikten sonra tamamen ses gitti. Ses kartı bozukmu diye düşünüyorum.
Anlıcan beceremedim, bir bilene götürmeyi düşünüyorum, bilgisayarı.
Yahu beceriksizlik ne kötü bee..
Teşekkürler ilgilendiğin için.
0

Beitrag gepostet am 19.03.08, 10:37 @narkisos Nr.: 6 Antworten

dur hele bir yere götürüpde soyulup gelme eve.. ))

Önce su ses kartinin daha evvel yükledigin teriberini sil sonra o kartin firmasinin sitesine gir ve kullandigin sisteme uygun seskartini yeniden yükle ..(en yeni versionunu) sorunun biter eger seskartinda bir ariza yoksa..
-----
Birimiz hepimiz, Hepimiz birimiz icin...Kuvvaimilliye
0

Beitrag gepostet am 19.03.08, 10:41 @narkisos Nr.: 7 Antworten

sey istersen önce bir wiederherstellung yap PC,ni( PC,Ni düzgün calistigi zamana ayarla) eger ariza gitmezse yukaridaki yazdigimi dene..

hoscakal
-----
0

Beitrag gepostet am 20.03.08, 01:53 @_tayfun_ Nr.: 8 Antworten

Tayfun kardeşim, bu bilgisayar yeni. Yani yeni derken 5 ay falan oldu. Yazını okuduktan sonra, Realtekin sitesinden driverleri indirdim ve installiren yapmayı denedim ama aynı orjinal cd.sinde yaptığı gibi yarıda kesiyor yani yapmıyor.
Ama alet yeni olduğu için (Zaten arkadaşım) problem olacağını sanmıyorum.
Tabii kendim yapabilsem daha bir hoş olurdu!!!
0

Beitrag gepostet am 20.03.08, 02:04 @lacrymosa Nr.: 9 Antworten

Yok be arkadaşım, yani yok derken hiç okula yada kursa falan gitmedim Almanyada. Ama işyerinde tercümanlığa çağrılan ilk kişiyim. (Anla İşte...)
Ayrıca benim bilgisayarım Türkçe. Ama sen nasıl yapılacağını anlatma zahmetine katlanırsan ben yapabilirim. Sen Almanca anlat ben anlarım. İnşallah bilgisayarı eski haline getirebiliriz.

0

Beitrag gepostet am 20.03.08, 02:08 @_tayfun_ Nr.: 10 Antworten

Tayfun kardeş, Lacrymosa dan rica ettim ama, olurda o mesajımı okumazsa, ve sen biliyorsan şu systemwiederherstellungu birde sen anlat lütfen.
Denemekte fayda var, tamire götürmeden önce.
0

Beitrag gepostet am 20.03.08, 08:19 @narkisos Nr.: 11 Antworten

Star>>>>>>>Alleprogramme>>>>>>> Zubehör>>>>>>>>Systemprogramme>>>>>>>>>>

Systemwiederherstellung.

Burasi acildimi sana orda 1 aylik takvim gösterir o takvim icinde kalin baskili systemtarihlerini belirten rakamlar var o tarihin birini sec ( PC,nin düzgün calistigi bir zaman ve OK de..

-----
0

Beitrag gepostet am 25.03.08, 20:37 @narkisos Nr.: 12 Antworten

SLM birde biz deneyelim, Önce ses yani5.1 degil genelde ses varmi. yoksa önce bir desktop is yeri (arbeitsplatz) Sag Klick verwaltunga girin. ordan geräte yani aletlere gir ve ses hardware bir deaktiv ve aktive al. orda yeniden instal da deneyebilirsin.
Oldu oldu yoksam hepsini yeniden yap! anladigima göre bir Laptop yaninda recovery cd veya partioinu varmiydi? genelde Ordan lapTopu alindi düzeye getirebilirsin

genelde acildiktansonra ya F1, ya da F2 ..F10 basildiginda system recovery baslar! systemwiederherstelung da önceden bir nokta koyman lazimdi yani her systemin tam calisdigi an! onu yapmadiysan bir fark olmaz!!!

Ne türkce varmis be ;)

Taken sie Care

Jazz
0

Beitrag gepostet am 27.03.08, 15:40 @narkisos Nr.: 13 Antworten

sorun halen devam ediyorsa beni bul
0

Beitrag gepostet am 28.03.08, 19:50 @jazz2 Nr.: 14 Antworten

Dediklerini öncedende denemiştim arkadaşım, ne yapsam olmuyor. Teşekkürler.
0

Beitrag gepostet am 28.03.08, 19:55 @hidod Nr.: 15 Antworten

Sorun maalesef devam ediyor. Sonunda bilgisayarı bana satan adamı eve getirdim, ama oda beceremedi. Bilgisayarı götüreyim, Almanca windows yükleyim, ondan sonra bakıyım dedi. Aksilik 13 Nisandaki tiyatro gösterisi için
çalışmalar yapmam gerekiyor. Anlıyacağın veremedim.
İlk fırsat bulduğum anda format atmayı düşünüyorum. Oda çok zaman alıcı bir durum tabii.
Anlıyacağın hidod kardeşim, zordayım, kızgınım, ÇARESİZİM.
Sanada ilgin için teşekkürler.
0

Beitrag gepostet am 28.03.08, 23:22 @narkisos Nr.: 16 Antworten

selam

Kulaklik yerinden ses geliyormu?
Geräte yani aletlerde grubunda deaktif yada problemli bir alet görünüyormu?
hangi marka Laptop?
Recover cd veya partion yada Image cd varmi?
hangi Windows Kulaniyorsun?
Filimi cok sessli mi bakiyordun?
Live cd varmi? yoksa birtane indir mesela Knoppix veya WinPE? onlar genelde generic driver kulanip azda olsa sessi verebilir.
Sonradan Yeni bir Hardware ekledn mi? eklediysen irq problemi olur o aleti deinstall yapip yeniden dene.

Good luck

0

Beitrag gepostet am 28.03.08, 23:41 @jazz2 Nr.: 17 Antworten

Arkadaşım,
kulaklık yerinden ses gelmiyor,
Hepsi aktif pozisyonunda,
laptop değil benimki, yaklaşık 4 ay önce aldım yeni bir bilgisayar.Yani masa üstü demek istedim.
o yazdığın cd.lerin hiçbirisi yok maalesef bende,
Türkçe windows kullanıyorum,
Hayır çok sesli seyretmiyordum,
Live cd yok, ama nereden indirebileceğimi yazarsan şansımı denerim,
problem başlayalı yaklaşık 1 ay falan oldu. Doğrusu hatırlamıyorum yeni hardware yükledimmi yüklemedimmi.
Anlaşılan sen bayağı iyisin bu konuda, maalesef ben değilim. Ama profi diye getirdiğim adamda ben böyle birşeyle ilk defa karşılaşıyorum, bayağı uğraşmam gerekiyor deyip gitti. Daha doğrusu kaçtı. Bilgisayarı götürmek istedi ama veremedi.
Belkide soundkarte bozuktur falan dedi.
İşte böyle jazz kardeşim. Ben dediğim gibi windowsu yeniden yüklemeyi denicem. Sence problem ortadan kalkarmı onu söyle sen bana.
saygılar.
0

Beitrag gepostet am 29.03.08, 00:04 @narkisos Nr.: 18 Antworten

Selam Yeni yapmasi okadar basit olsa evet derdim ama sen simdikden problemi cözemiyorsun yeni yapmani tavsiye etmem! driver ler de de poblem cikince yine ayni yerde kalirsin! kusura bakam ben laptop sanediyordum. Türce windowsu senmi cektin?

Soundkarte onboardmi? Onboard degilse onu baska bir porta PCI yerine degis!
IRQ diye siralama var onlar kolisyon yapabilir!!
Bios dan birseyler duydunmu?
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!