101 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 20.10.12, 13:58 Nr.: 1 Antworten

ayva receli hmm leckaaaa....

Slm arkadaslar

Ayva zamani geldi,Bahcedeki Ayvalari topliyalim söyle bir güzel recel yapalim...

Nasil mi? Buyrun Tarifi benden yapmasi sizden

Malzemeler:

5 tane büyük Ayva 

5 bardak su

5 Bardak Tozseker

5 tane Karanfil

1 tane limonun suyu

arzu edenler icinde

1 avuc Ceviz ici farkli lezzet icin.

Yapilisi:

Büyük bir tencerede bes bardak suyumuzu kaynatiyoruz, suyumuz kaynarken bi yandanda ayvalarimizi  bi güzel küp küp dogruyoruz suyumuz kaynamis olmali bu arada soydugmuz

ayvalarimizi ilave ederek söyle bir yarim saat ayvalari yumusamasini kaynatarak saglicaz kapagi kapatin bi güzel kaynasin yumusasinlar.

Püff noktlardan bitanesi ayva recelin rengini yakalamak icin lazim olan cekirdekleri evet ayva recelin rengini en güzel kendi cekirdegi yapar o yüzden ben bir demleme cay posetin icine  cayi alip icine cekirdekleri koyuyorum ve karanfillerimide atiyorum icine sonra iple baglayip  bir dügüm yapiyorum.

Arada ayvalar yumusamis diye bi bakin her ayva bir olmaz cünkü belki sizinkiler daha cabuk yumusar.

Yumusak Ayvalarimizin simdi icine bes bardak Tozsekerimizi ilave ediyoruz ve hazirladigmiz Karanfilli Ayvacekirdeginide katiyoruz icine.

Recelinizi simdi güzelce kaynatin iyice koyulassin biraz.söyle bir yarim saat Saat sonraya gecince icine bir limonun suyunu ilave edin yine devam kaynatin iyice koyulasiyor simdi limonun sayesinde.bir kasik recelden tabaga alip kontrolde edebilirsiniz agir akisi varsa olmus demekdir.Demin yazmistim Malzemelerde istiyen Ceviz ekliyebillir diye kavanozlara bosaltmadan biraz cevizi karistirin sonrada

Bos cam kavanozlariniza doldurup agizlarini güzelce kapayin.

Muhtesem lezzetli oluyor Ayva Receli belki bilmiyenler vardir diye paylasmak istedim. Hele bide sicak pide olsun miss gibi recel ohhhh gelde bandirma....

Tarifi yapanlara

benden simdiden afiyetler olsun.

-----
SURATINA RECEL SÜRDE TATLANSIN )
0

Beitrag gepostet am 20.10.12, 14:01 @sushi Nr.: 2 Antworten

Selam sushi, benim ayvalarim coktu ama yakinindaki büyük bir agaci kestim, oda gitti ayva agacimin üzerine devrildi, maalesef tüm ayvalar büyüyemeden döküldü, birazda dallari kirildi.... seneye insallah senin tarifinden bir ayva receli yaparim...
-----
Türkün Belini bükecek tek þey , Namazda Ruku'dur ... !
0

Beitrag gepostet am 20.10.12, 14:03 @bey0glu Nr.: 3 Antworten

amaning amaning tüh yazik olmus ama güzel budarsan vaktinde gelecek yilda cok harika ayvalar oluyor babamlar kesmisti ocak ayinda bizimkinide masallah cok meyve verdi komsular herkeze verdik herkez receli seviyor ayvanin bizim komsular her yil sabirsizca ayvalar olsada recel yapsak diye sayikliyor)

-----
SURATINA RECEL SÜRDE TATLANSIN :))
0

Beitrag gepostet am 20.10.12, 14:04 @ahududu Nr.: 4 Antworten

ben ayvayi arabamin bagajina koyuyorum, hem zamanla daha yetkislesiyor sulaniyor hemde arabanin icine öyle güzel koku yayiyorki, mest oluyorum))))
-----
0

Beitrag gepostet am 20.10.12, 14:05 @krone Nr.: 5 Antworten

eksi suratlilara  var bir kac tane öyle haha lazim olur diye receli bol tutuyom

-----
0

Beitrag gepostet am 20.10.12, 14:08 @ahududu Nr.: 6 Antworten

dogrudur canim bilmiyom biz hep yapariz annemden ögrendim bende bizim evde kisin hep ayva receli olur, olgun ayvalari cocukken agacdan toplayip elma yer gibi yerdik  suratimizi burustura burustura  büyüklerde hep kizardi yemeyin ayva yapcaz onlardan diye 

ANNELERIN YAPTIGI HERSEY AYRI

BIR DATLU OLUYOR ZATEN!!!

-----
0

Beitrag gepostet am 20.10.12, 14:09 @ahududu Nr.: 7 Antworten

canin sag olsun, birgün mutlaka yaparim, arabanin icindeki ayva olmasi gerekmiyor... bu aralar kestane cevizde topluyorum, bazen elma topluyorum... cok severim böyle islerle ugrasmasini))
-----
0

Beitrag gepostet am 20.10.12, 14:11 @-toni Nr.: 8 Antworten

gönderemmi ondanda yapmistim bahcedeki güllerden senin icin bir freundschaftsangebot yaparim ml sine sensin diye yuvarlak hesap 50 € dan satsam köseyi hem dönerim hemde sen gül receline kavusmus olursun gicik oldugmu söylemene gerek yok das weis ich  haha

-----
0

Beitrag gepostet am 20.10.12, 14:16 @krone Nr.: 9 Antworten

güzelim kiraz recelini bulursam gelipde senin suratina mi sürcem pffff träum weiter aldiden ucuzundan alir sürerim haha  ama ev yapimi recelin kalitesi yüksek olur  o yüzden kusura bakma dein Gesicht ist es nicht Wert die schöne Marmelade zu benutzen

-----
0

Beitrag gepostet am 20.10.12, 14:18 @-toni Nr.: 10 Antworten

sen ne diyon yaa esmer kendini zor tasiyor bide senin recellerini mi yüklücem hayvanin sirtina hem bir kutu whiskas kurtarmaz bu telasi  yillik  olmasi lazim her ay 30 kutu whiskas und das Angebot steht

-----
0

Beitrag gepostet am 20.10.12, 16:05 @sushi Nr.: 11 Antworten

tüh be yaaaws, gec kalmisim....imza esprisi yapilmis bilenem......

hehehehe

-----
31 cesit hobisi olan adam elbette ki heryere burnunu sokar
0

Beitrag gepostet am 20.10.12, 16:28 @facelook Nr.: 12 Antworten

ja du kommst immer zu spät diyom sana inanmiyon

-----
0

Beitrag gepostet am 20.10.12, 16:29 @sushi Nr.: 13 Antworten

her kizin rüyasiyim iste.....ne güzel !

hahahahaha

-----
0

Beitrag gepostet am 20.10.12, 16:30 @facelook Nr.: 14 Antworten

arkamdaki duvara kafami tosliyaslim geldi  nedense yada dur receli kasiklayim seker komasina düsersem belki kurtulcam senden

-----
0

Beitrag gepostet am 20.10.12, 16:35 @saray-cicegi Nr.: 15 Antworten

canim ben facecigim kadar zengin adam olsam dediginden yapcamda ama napalim bizde yok öyle biz kendimiz yapar yeriz hazirin tadi ile bunun tadi bambaska selbstgemacht schmeckts einfach tausend mal leckerer jaaaaaa kaufen kann jeder selber machen nicht üsenen cok face bes kilosunu 150 € cuka satayim diyom daha karar vermedi hesapliyor

-----
0

Beitrag gepostet am 20.10.12, 16:38 @kondommm Nr.: 16 Antworten

amaning kim gelmis  hee her recelin kendine göre lezzeti ayri güzel bence misal incir recelide cok güzel oluyor severmisin ? gül recelide yaptiydim bir ay öncesinde oda  güzel oldu.

-----
0

Beitrag gepostet am 20.10.12, 16:50 @saray-cicegi Nr.: 17 Antworten

receli senin yüzüne süresim geldi nedense.....
-----
0

Beitrag gepostet am 20.10.12, 16:58 @kondommm Nr.: 18 Antworten

nutella veya bal idi,di mi vücuda sürülen.....hehehehe

sen de haklisin be orhan abi....

-----
0

Beitrag gepostet am 20.10.12, 16:59 @lin2000 Nr.: 19 Antworten

hem ye,hem yaninda yat--diye buna derim iste ben

hahahaha

-----
0

Beitrag gepostet am 20.10.12, 21:24 @selinnaz Nr.: 20 Antworten

slm canim agacdan koparip yemekde tabiki tatli oluyor onuda yaptikda birazda iste kahvaltilik yaptim arada sicak ekmek üstüne iyi gidiyor

-----
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!