|
|
|
aciktim :) |
Serpme peynirli rulo börek      Serpme Peynirli Rulo Börek
Peynirli börek sevenlere müjdemiz var. Yeni bir börek fantezisi denedim. Müthiş güzel oldu.
Malzeme (4-6 kişilik)
2 adet yufka 100 gr beyaz peynir (Pınar kahvaltı keyfi olabilir) yarım bağ maydonoz 1 tatlı kaşığı pulbiber 1 çay bardağı süt 1 yumurta 1 çorba kaşığı yoğurt yarım çay bardağı sıvı yağ susam Yapılışı Yumurtanın sarısını ve beyazını ayırın. Sarısının yarısını beyzına ekleyin ve sütle çırpın. Yağı karışıma ekleyin. Bu karışım yıfkaları ıslatmak için kullanılacaktır.
Yufkayı bütün halde mermere serin. hazırladığınız sütlü karışımın yarısını yufkaya fırça yardımıyla sürün. Islak bir görüntü olacaktır. Diğer yufkayı da bütün halde yufkanın üzerine serin. Böylece 2 katlı dairesel bir yufka yapmış olcaksınız. Sütlü karşımdan 2. yufkanın da üstüne fırça yarımıyla sürün. Sütlü karışımdan az miktarda kalmalı (1-2 çorba kaşığı kadar). Yufkalar sütlü karışımı çekerken siz maydonozu yıkayın suyunu alın. İncecik kıyın. Yufkanın üzerine heryerine gelecek şekilde serpin. Beyaz peyniri ufalayın ve yufknın her yerine serpin. 1 tatlı kaşığı pulbiberi de elinize her yere serpin. Yufkanızı isteğiniz genişlikte üçgen kesin (sigara böreği gibi..şekilde gösterildi). Ben önce yufkayı 4 e böldüm. Her perçeyı da 3 eşit parçaya böldüm böylece 12 parça üçgen elde ettim. Her parçayı gevşekçe geniş kısımdan itibaren sarmaya başlayın. Kenarlardan peynir maydonoz dökülebilir çok umursamayın  . Hazırladığınız börekleri yağlanmış tepsiye dizin. karışımdan ayırdığınız az miktar, yoğurt, yarım yumurta sarısını karıştırın ve böreklerin üzerinde sürün. Benim yaptığım böreklerimin üzerinde hep yoğurt yumurta karışımı vardır. Kokmaz ama nar gibi kızarır  . En son peynirliböreğe en çok yakışan üstü serpi..susamı.. Böreğinizi 200 C de fırında pişirin. Turbo fırınım 25 dakikada pişiriyor. Afiyet olsun tavsiyem olsun  hee bide yapin bi zahmet merhameti olan biriniz bana getirin yaaa |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bak iste bu saatte bu hic olmadi.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aslm seker bacim hosgeldin afiyet olsun sana ben bi kahvaltiyla duruyom isteyim ve acim  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bin fast am verrecken fatamorgana görür oldum koridorlarda valla  bide simdi bu menüyü hatirlattinya ben kafami duvarlara vursam aaaah aaah  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
olur olur bal gibi oluuuuur nasil güzel olur biliyonmu aaah aaah |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bin auf arbeit güzelim nasiiii gidiiiiim schwesternwache bende bu hafta gece hab hunger isten bi ciksam ilk isim mc'e gitmek olcek aaaah ah |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
evlere servisiniz varmi ?? insanin cani cekiyor yaa insaf bu yapilirmi sim di bana kim yapacak bu börekleri kadin olsa cani cekeni yapar erkek ne yapacak ???
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sagol bacim ya ucmazmi hic neler ucuyor burnumun ucunda aaah aah
aklima kac türlü rezept geliyo  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sen yap getir bi zahmet  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
benim gözümün önünden hic gitmiyoki elimden olsa size sunmam kendim lüpletirim ama anca resimlerle yetiniyom sizinlede paylasmak istedim olsaaaa kalca dinleyen kim aaah ah  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
selam, Acidim inan.Ac kalan kimseye kiyamam. Ama kabahat sende be arkada$im,insan cantasina bir$eyle atmazmi.?Acil durumlar icin. Benim vesper mappemde enaz 2 gün yetecek yiyecek ve meyva bulunur. Gecmi$ olsun diyeyim.Mc donaltslara gitme,tavsiye etmem.fast food.is no good. Iyi görevler. ----- HAFIFE ALMAYIN SAKIN..........ALISKANLIK YAPARIM. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
amaaan bosver hayat kisa burda kac kisi hick diye gidiyo gözümün önünde hic diyet yapip 3 günlük ömrümde eziyet cekemem sabaha cikacagimiz ne belli olsada yesek aaah ah  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
haha olur yanimda bir hastane arabasida getireyim.. yedikten sonra fazla ugrasmayiz ..  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
acik nolcek acimi paylasin aaah  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ooohooo onlardan benimde vardi yedim hic kacarmi cantamda bulunur notration daaa yemek istiyom söyle buharli buharli sicacik icim kurudu aaah ah harbi Allah kimseyi aclikla terbiye etmesin ya mc de bi frühstück yapacam ama daha 6 saat var  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bana getirir o elinde olsa sana niye getircek ben burda bayilcam sen shöyle dur bi  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aslm arkadas ya acima acinacak hale düsme  allah acisin de de ben cantamdaki ufak tefeklerin icabina baktim da icim yemek istiyo buharli kokulu shöyle aaah be ah tesekkür ederim bu gece cetin olacak ama budagecer elbet |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hastane arabasi burda cok tatü tataaa ötüyolar sen taksiye bin getir paketleri bide cay kap gel  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ordanda gider ama olsun zaten gitcek eninde sonunda diiimi ama  |
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!