|
|
|
Helalmi harammi? |
Helalmi harammi diye bizim türk sucuk salamlarini arastirirken cok ilginc seylerle karsilastim..
Megerse bizim kirmizi gözüken sucuklarda bir cesit bitin ezilmesinden yapilan boya kullaniyorlarmis Ismi Cochineal (E120)
Hayvansal boya kullaniyorlar dogru ama üstünde direk yazmaz E120 diye yazar ve bu hayvan ismi scharlach kirmizi bit kadar ezilip ezilip kirmizi boyasi sucuklarda kullaniliyor cünkü sucuk kirmizi göründümü her insana güzel ve lezzetli görünüyor |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Helalmi harammi? |
Ben arada kayseri sucugunu kendim evde yaparim, aynen türkiyedekilerin tadini yakalayabiliyorum..
ama sucugu kurutmak icin bagirsak yok tabi burda, kücük posetlere paketleyip derin dondurucuya koyuyorum
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Helalmi harammi? |
bunlari okuyunca bilmeden esek at etinden sucuk yemenin daha saglikli oldugunu düsünmeye basladim.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Helalmi harammi? |
cizgifilm bak hemen gecer bulantin agam  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Helalmi harammi? |
helal veya haram??? anlamadim...aciklarmisin? |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Helalmi harammi? |
yok olmaz
ben mideme düskünüm
senin yerinede yerim ben, mide genis  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Helalmi harammi? |
yani ablacim helalmi harammi diye arastirirken harami bile aratacak seyle karsilastim demek istedim
haram demek isterken sadece islami usul ile kesilmismi diye merak ediyoruz, bit yedigimiz aklimizdan bile gecmiyor
onu anlatmak istedim |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Helalmi harammi? |
nerden aldınız bu bilgiyi? ----- ...güZeLi güZeL yapan ÇirKinin ÇirKinLiðidir... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Helalmi harammi? |
hmm aciklaman icin saol...tskler..... bende diyorumki herseyi arasdirsak ac kaliriz ..... misal hänchenfleisch putenfleisch...cok sevdigim beyaz etler...hepsini alman marketlerinden aliyorum...veya diyelim mc donalds ..burger king...bakarsan hepsi haram kesilmis etler.... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Helalmi harammi? |
saglik acisindan islenmis etler(salam ,sosis vs,,)haftada bir kez iyice pisirildikten sonra tüketilmelidir. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Helalmi harammi? |
Her ürünün Üzerinde bir Hersteller EWG-Nummer vardir
NL EG 687 Sancak Seren Sucuk NL EG 687 Sölen Mangal Sucuk
NL EEG 77 Leziz Sigir Sosis NL EEG 77 Tamtürk Sucuk NL EEG 77 Tamtürk Izgaralik Sosis NL EEG 77 Tamtürk Hindi Sosis DE HE 30104 EG Tamtürk Izgaralik Sosis
DE EV 179 EG Efepasa Sucuk DE EV 179 EG Efepasa Yonca DE EV 179 EG Egetürk Sucuk DE EV 179 EG Egetürk Egemen
DE EV 790 EG Baktat Sucuk
DE EV 1376 Eren Sosis
DE EV 24 EG Egetürk Pinar Sosis DE EV 24 EG Egetürk Avci Sosis DE EV 24 EG Egetürk boncuk Sosis DE EV 24 EG Egetürk babacan Sosis DE EV 24 EG Egetürk tonton Sosis
DE EV 753 EG Aytac Dilimli Tavuk Salami DE EV 753 EG Tekbir Kesim Sucuk
DE EV 119 EG Tuna Acisiz Kangal DE EV 119 EG Tuna Sigir Sosis DE EV 119 EG Tuna Sade Salam DE EV 119 EG Tuna Jumbo Sosis DE EV 119 EG Tuna Sigir Sosis B - 403 Tuna Dilim Sade Salam
DE EV 61 EG Fulya Dilimli Tavuk Salami DE EV 61 EG Yayla Dilimli Hindi Salami
Bu numaralardan bakarak hangi ürün hangi fabrikadan cikmis görebilirsiniz
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Helalmi harammi? |
Fulya & Yayla'nin Salam üreten Sirket! EV 61 Heinrich Nölke & Co. Versmold //www.noelke.de/ |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Helalmi harammi? |
EV 119 Kernen i. R. Baden-Württemberg Gerhard Mogck GmbH //www.mogck.de/
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Helalmi harammi? |
haklisin
hepimize afiyet olsun  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Helalmi harammi? |
zaten Cochineal yani bu ufak böcekten elde edilen sivi colaninda ham maddesinden birisi.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Helalmi harammi? |
evet aynen kardesim, bizim firmada ayni renklendiriciyi kullaniyor 
hatta bu rengin o bitlerden yapildigini ilk kesfedenler bizimkilerdir kesin ----- Allah herkesin kalbine göre versin.! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Helalmi harammi? |
mideni yakan icecegin icindeki kohlensäure ----- Allah herkesin kalbine göre versin.! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Helalmi harammi? |
dogal renklendirici kullanmak istiyorsan insana zarar vermeyen bu bitlerin kurutulmusundan elde edilen renklendiriciyi kullanman gerekiyor
kimyasal renklendiriciler zamanla cesitli hastaliklar cikarir insanda
ben bazen kayseri sucugunu evde kendim yaparim, güzel olur
sende yapabilirsin cok kolay ----- Allah herkesin kalbine göre versin.! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Helalmi harammi? |
yazdiklarinin benimle alakasi nedir??
konularin ve üyeliklerin silinmesine düsmanim dahi olsa bende karsiyim
ama senin suan icin silinmen olmasi gereken birsey
sebebi ise nickin bana diyorki
anasinin amina kodugumun turk basesi diyor
ne geregi varki böylesi kücülmeye?
ben öyle bir nick takmaya sahsen utanirim, cünkü karsimdakini degil kendimi kücültür en basta ----- Allah herkesin kalbine göre versin.! |
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!