"Tek Basarisi evlenip cocuk dogurmak Olan Kadinlar"
Bunu böyle ifade etmek cok itici geliyor bana. Dogurmak insanlara özgü birsey degil, Hayvanlarda doguruyor. Asil mesele dogurduktan sonra nasil yetistirdigidir Annenin, cünki asil basari ondan sonraki mücadelenin sonucudur. Egerki bir anne gerektiginde 24 Saat cocuguna veriyorsa, her türlü egitimine önem veriyorsa, sevgisini esirgemiyorsa, sefkatli elini üzerinde tutuyorsa (güzel bir insan yetistirme umudu)... vs..vs.. gercekten zor bir görevdedir. Gerektiginde sabri zorlanacak ve gerektiginde kendini unutacaktir. Bu fedakarliktir ve herkesin yapabilecegi birsey degildir.. Fatih Sultan Mehmet ler, Mustafa Kemal Atatürkler (yasamlariyla örnek) doguran analar var.. Zannedersem böyle insanlar sayesinde kazandiklarimiz tartisilmaz. (Bir cocugu egitmek o ülkenin kaderini belirler)
Aslinda söylenecek cok seyler var fakat daha cok uzatmak istemiyorum.. Bu konuyla ilgili faydali gördügüm ve Anne-Cocuk (Aile) Iliskilerini en güzel anlatan Sözleri paylasmak istiyorum.
Saygilar
"Hic bir ana-baba evladina iyi bir egitimden, iyi bir ahlaktan daha degerli miras birakamaz." (Taberani)
“Evlad kokusu, cennet kokusudur.” Kenzü’l-İrfan; 339/847. (Menavi’den)
“Hepiniz çoban ve muhafızsınız; maiyyetinizde bulunanların hukukundan sorumlusunuz. İş başındakiler de muhafızdır, memurlarından sorumludur. Erkek, aile fertlerinin çobanıdır ve onlardan sorumludur. Kadın da kocasının evinde bir muhafızdır; o da, ondan sorumludur. Hizmetçi muhafızdır, o da efendisinin malından sorumludur. Hülâsa hepiniz muhafızsınız ve maiyyetinizdekilerden sorumlusunuz.” Riyazü’s-Sâlihîn; c: 1, s: 337, H. No: 298.
“Ana-babanın çocuklara olan vazifeleri, onlara yazmayı, yüzmeyi, ok atmayı öğretmeleri ve sağlıklı ve helâl yiyecekler temin etmeleridir.”
Beyhâkî’den) (Egitime verilmesi gereken önemin ifadesi)
İlk başta anne ve babalarımızın çocukları, sonra çocuklarımızın anne ve babası oluruz. Daha sonra anne ve babamızın anne ve babası, en sonunda da çocuklarımızın çocukları oluruz. (Milton Greenblatt)