87 aktive Mitglieder
Alle Kategorien
Liebe und Flirt
Politik
Religion
Arbeit, Ausb. und Studium
Sport
Kultur und Gesellschaft
Musik und Kino
Promis
Philosophie
Mode und Trend
Kosmetik und Wellness
Familie und Kinder
Küche und Rezepte
Computer und Internet
Auto und Motor
Reisen
sonstige Themen
Lob und Kritik zu Turkbase
Turkbase Bekanntmachungen
Finde ich gut!
1
2
Beitrag gepostet am 18.12.21, 07:17
Nr.: 1
Antworten
marian
typisch
günaydin canlarim (an die, die ich mag) und dem rest wünsche ich ebenso einen schönen guten morgen
ich finde, dass höflichkeit sehr wichtig ist, und auch dieses an seine Nachkommen und dem umfeld weitergibt, denn so ebnet man einen gemeinsamen weg, auf dem man zueinanderfindet,ok soviel dazu
ich weis nicht wie es euch geht, aber ich ertappe mich immer wieder dabei, dass ich etwas verpasst habe und wundere mich dann wie das überhaupt möglich gewesen ist
an dieser stelle werde ich auf türkisch weiterschreiben, es hebt die distanz zum geschriebenen auf:
dün homeoffice yaptim, yarim gün calistim, sonra öglen yemegimi de aldim dogru koltuga, tv yi actim, tv2 de favori dizim "yaprak dökümü" nün 1500üncü tekrarini kacirmamak icin iyicene yayildim koltuga
bakmaz olaydim, insan hüngür hüngür aglar mi ya izlerken, evvet aglar, öyle dokundu ki icime, bu fikret psikopati insani delirtir aslinda ketum ketum halleriyle ama bu sefer baskaydi
fikret gidiyor
tahsin suursuzu fikreti bayagi bayagi boynuzladigi icin o kopus olmus resmen
vefasiz tahsin, zayif tahsin, kendine hakim olamayan tahsin
bu bölümü ben onca tekrari izlemis olmama ragmen hatirlamiyorum, kacirmisim
yeni bir bölüm izler gibi izledim resmen
fikretin babaanneyi, mehmeti caneri ve denizi toplayip sakin sakin kararini aciklarkenki o felaket hüzünlü havayi hücrelerime kadar hissetmis olmam, o cocuklarin icli icli aglamalarini
bir yandan da inanilmaz saygi duydum, oyunculuklari mükemmel di, cünkü izleyiciye o duyguyu daha gercekci gecirmek imkansizdi, nasil yapabildi kücücük cocuklar bunu hayretler icerisinde kaldim
bu bölüm, buna bir tik benzer duygular icinde cemin hayatini kaybettiginde hissetmistim (onun özel sebepleri var, cünkü benzer bir sey yasamis oldugumdan) ve yine cok acikli buldugum bölüm en son bölümdü, güller arasinda tekerlekli sandalyesinde uyuyup gitmis olan ali riza bey ve sonlarina dogru ferhundenin bombos evde dolanip durmasi, o evin o bos hali o bos duvarlar beni inanilmaz etkilemisti, koskoca bir hayat hic olmamis gibi, o acilar sikintilar ic yasanmamis gibi, onca bedeller ödenmis olmasina ragmen sonucun hüsran olmus olmasi ne kadar yikici öyle degil mi arkadaslar
söyle düsündüm de, beni bunun kadar etkilemis olan kac dizi ya da film izledim diye, aklima aninda gelmedi nedense, gelince yazarim buraya, var mi sizin hala hatirladiginiz cok etkilendiginiz bir film veya dizi ?
0
Beitrag gepostet am 19.12.21, 08:33
@remi-
Nr.: 2
Antworten
marian
typisch
amannnnn
görmus olsalardi ne olurdu canim kardesim ?
tokatlim mi seni simdi ?
surada agiz tadiyla duygusal bir konu acmisim, niye bozuyorsun
biraz saygi yahu
0
Beitrag gepostet am 21.12.21, 09:46
@marian
Nr.: 3
Antworten
facelook
typisch
pek türk dizisi izlemem...hayatim boyunca izledigim 3 dizi var. Avrupa yakasi, yalan dünya ve mucize doktor. Aralarda bir iki diziye de söyle bi bir iki bölümlük bakmis ve birakmisligim vardir elbet ama hangileriydi diye sorma, hatirlamiyorum
hatta daha gecen hafta öylesine bi youtube dan yalan dünya nin 1. ve 2. bölümlerini izledim, biraz nostalji yaptim. Karekterleri, olacaklari bildigim halde gene koptum izlerken. Gülmek iyidir, sagliklidir
Filmlerden de pek cok film olmustur beni etkisi altina alan ama sanirim en etkilendigim film Memento idi.... 90 dk boyunca beyni calistiran baska da bir filme denk gelmedim bugüne kadar. Filmin farkliligi da buradan geliyor zaten. Normalinde bir film hislerimize oynar, bu paso mantigimiza oynadi
-----
31 cesit hobisi olan adam elbette ki heryere burnunu sokar
0
Beitrag gepostet am 21.12.21, 20:30
@remi-
Nr.: 4
Antworten
soulrider80
typisch
Ben de dün bakim ona. ve ahnen cok duygusal di
0
Beitrag gepostet am 21.12.21, 20:34
@facelook
Nr.: 5
Antworten
soulrider80
typisch
Slm
Ben de pek izlemem....avrupa yakasina Ben de bakim, bir kac yil önce paramparca ve en son nefes nefese oder so...nefes ile bir sey
Tabiki cok eskiden bizimaile ve cocuklar duymasin
0
Beitrag gepostet am 22.12.21, 10:11
@soulrider80
Nr.: 6
Antworten
facelook
typisch
hosgeldin soul
bak, aklima geldi simdi, yukarida ki yorumumda eksik yazmisim. Bu sene netflix te atiye yi de izledim
ah atiyem, ahhhhh.....dünyanin en güzel kadini beeee
-----
0
Beitrag gepostet am 22.12.21, 12:29
@marian
Nr.: 7
Antworten
soulrider80
typisch
YIkIcI olan birde ne biliyormusun? Dün aksam aklimdan gecti. Herkesin anlatacagi bir hikayasi var, ama her zaman anlatacagi kimsesi yok. Sadece kendisinde sakli ve yok olunca hic kimsenin haberi olmicak.
0
Beitrag gepostet am 22.12.21, 12:32
@facelook
Nr.: 8
Antworten
soulrider80
typisch
Hostels in
Atuye dizisinde beren Saat oynuyordu galiba.....Hmmm bir Ara belki bakarim...dün squid game basladim.....
0
Beitrag gepostet am 22.12.21, 13:40
@soulrider80
Nr.: 9
Antworten
facelook
typisch
aynen, beren oynuyor basrolde...... bi erhaaannnnn diyisi var ki, üffff
gidip mahkeme karariyla adimi erhan yapasim var
Squid i ben coktan bitirdim bile....izlenir, güzel dizi soul
-----
0
Beitrag gepostet am 24.12.21, 09:55
@facelook
Nr.: 10
Antworten
marian
typisch
cok severdim avrupa yakasini, gelmis gecmis en güzel türkce sitcomuydu
hele o burhan altintop var yaaaa
bütün diziyi tek basina bile götürebilirdi bence
ibrahim büyükak diye bir cocuk da var, onu da cok basarili buluyorum
kücük esnaf
yol arkadasim 1 ve 2 gülmek icin birebir
organize isler sazan sarmali da cok iyiydi, hele kivanc tatlitug un hic beklenmedik komedi yetenegi süperdi o rolünde
ich habe vor etlichen jahren inception gesehen, das ist der regisseur der auch memento gedreht hat
distopien sind schwierig, man braucht überwindung um diese filme zu verstehen
0
Beitrag gepostet am 24.12.21, 10:02
@facelook
Nr.: 11
Antworten
marian
typisch
allahtan atiye ye izlemissin, simdi öyle rahat rahat izleyebilemezdin
hökümet ayyhhhh rtük netflix de de mikrokriminalist olmaya karar vermis
o suh ve erotik sahneleri bakabilmen imkansiz olurdu cünkü
evet beren saat cok hos bebek suratli bir oyunce, izlettiriyor kendini
ama onun büyüsü bozuldu gibime geliyor biraz, benim dünyam diye bir filmde oynadi görme ve duyma engelli bir kizi oynadiktan sonra
0
Beitrag gepostet am 24.12.21, 10:04
@soulrider80
Nr.: 12
Antworten
marian
typisch
e öyle tabi, hic var olmamis gibi
hic ölmeyecekmis gibi yasamak mi gerek acaba, bilemiyorum ki
0
Beitrag gepostet am 24.12.21, 11:47
@-sayna
Nr.: 13
Antworten
marian
typisch
z. kogus daki mucize nin ilk degerlendirmelerinde "green mile" filmin icerigine benzetildigini duyunca ne bilim hevesim kacti gibi oldu, zaten cok drami kaldiramiyorum ben, yani bile bile dram izlemem ben pek
ama aras bulut iynemli liyi cok begenirim, hem adindan dolayi, cünkü bulut arasi cagiristiriyor bende, hey gidi
0
Beitrag gepostet am 24.12.21, 11:57
@marian
Nr.: 14
Antworten
marian
typisch
dram izleyemiyorum derken
izledigim oldu tabi
ama haberim olmadan, yani dram olup olmadigini hic arastirmadan izlediklerim oldu tabi, pesinen bilseydim izlemeyebilirdim, oysa iyi ki izlemisim diyorum bu filmler icin
cast away
tom hanks burayi okuyorsan, sen gelmis gecmis en süper oyuncular kategorisine giriyorsun, harikasin
ki simdi bile izleyesim var tekrar, malum kacirdigim sahneler olmus olabilir
all is lost
dikkat asiri gerilim var
47 meters down
baliklan filan :&
open water
asiri korkunc
the shallow
beeindruckend
0
Beitrag gepostet am 24.12.21, 13:37
@marian
Nr.: 15
Antworten
soulrider80
typisch
Burda film mi tavsiye ediyoruz?
Benim tavsiyem
Beim Leben meiner Schwester und Hacksaw Ridge - die Entscheidung
0
Beitrag gepostet am 24.12.21, 13:58
@soulrider80
Nr.: 16
Antworten
marian
typisch
tabi ki, tavsiye de ediyoruz, izlediklerimiz hakkinda ki düsüncelerimizi paylasiyoruz
0
Beitrag gepostet am 25.12.21, 18:16
@marian
Nr.: 17
Antworten
facelook
typisch
simdi hangisinden, nereden baslayayim bilmiyorum ama bir baslangic yapalim bakalim
Burhan zaten bir fenomen...benim bu güzel face im hic mi gülmicek--lafi zaten dillere destan
yalan dünya nin da ama bence avrupa yakasi'ndan asagi kalir yani yok. izlemediysen youtube dan ilk 1-2 bölümünü izle derim. Pisman olmazsin
Inception zaten klasikler dünyasinda yerini buldu. Tam hatirlamiyorum ama iki ya da üc kez izlemisimdir ben de onu, en son ama seneler oldu izleyeli. Icerisinde bir iki anahtar sahne vardi, onlari kaptin mi gerisi corap sökügü gibi geliyordu
Atiyem e gelecek olursak, sansür de neymis. onu hepten kapasinlar gene de benim icin bir sey degismez....bak aklima geldi gene, icim gitti....üffffff
Tavsiye ettigin diger yabanci filmlere gelince; all is lost tanimiyorum, bilmiyorum. BI arastirmam lazim ama digerlerini izledim. Onlarin icinde en iyisi tereddütsüz Shallows idi. Izlenmesi gereken bir film. Resmen sen de basrol oyuncusu ile birlikte can cekisiyorsun izlerken.
Türk komedi filmlerine gelince; cogu cok civik oluyor, oyunculuklar belli bir seviyede oluyor ama filmlerin icinde mutlaka bir iki sahne oluyor kopup gittigin kahkahalardan. Türk filmlerinde ceren ile celal iyiydi, aile arasinda iyiydi ve ailecek saskiniz da fena degildi izlediklerim arasinda.....ve tabii ki de recep ivedik in ilk 3-4 filmi
sooo,yoruldum....yeter
-----
0
Beitrag gepostet am 27.12.21, 12:10
@facelook
Nr.: 18
Antworten
marian
typisch
bak yaa, keske bundan beren in de haberi olaydi ya üzüldüm cidden
cocukken seref diye bir kankamiz vardi o da hülya asagi hülya yukari deyip dururdu (tabi o zamanlar bu hülya kus beyinlisi türk ünlülerin top five in icinde idi, biz de böyle saskin saskin bakardik noluyo buna diye
yani demek istedigim, ben böyle platonik ask yasamadim bu yüzden de bu yogun hayranlik duygulari da komigime gitmiyor degil
yalan dünya beni pek sarmadi, avrupa yakasindan sonra zaten mümkün olamazdi
ama izledim bazi bölümlerini tabi
en sevdigim tipleme kim diye bir düsüneyim hmmm evet vasfiye teyze, bir de kendisini komedi filmlerinde daha cok görmek istedigim nurseli idiz di, kisa bir dönem dahil di yalan dünya ekibine, harika bir oyuncu bence
facelook bir cay koyaydin bari, ne bililm bi püskevit felan, böyle kuru kuru da yani ne bilim
ceren ile celal cok güzeldi
aile arasinda süperdi
hele o oglan tarafi
0
Beitrag gepostet am 27.12.21, 13:42
@marian
Nr.: 19
Antworten
facelook
typisch
platonik degil ki bu ask, karsilikli.... arada bi yazisir ederiz atiyem ile ama arada kenan var iste diye olacagina biraktik
cayi birak, ben bi votka redbull yapam kendime....efkarlandim bak gene
-----
0
Beitrag gepostet am 22.04.22, 07:14
@marian
Nr.: 20
Antworten
vedia
typisch
Türk film olarak günesi gördüm cok güzel bir filmdi
Yabanci Film olarakda Haus am See tavsiye ederim cok güzel bir Film
0
1
2
Antworten
Um Beiträge posten zu können, musst du dich vorher einloggen!
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!