129 aktive Mitglieder
Alle Kategorien
Liebe und Flirt
Politik
Religion
Arbeit, Ausb. und Studium
Sport
Kultur und Gesellschaft
Musik und Kino
Promis
Philosophie
Mode und Trend
Kosmetik und Wellness
Familie und Kinder
Küche und Rezepte
Computer und Internet
Auto und Motor
Reisen
sonstige Themen
Lob und Kritik zu Turkbase
Turkbase Bekanntmachungen
Finde ich gut!
1
Beitrag gepostet am 05.12.21, 07:57
Nr.: 1
Antworten
marian
Iskender
okyan oldumu Elif Safak tan ?
bu kitabi alali yillar oldu, sanirim "Ask" adli kitabini okuduktan sonra tekrar bir sans vereyim diye almisimdir
yok yanlis anlasilmasin "Ask" kitabini okurkenki hissi acaba diger eserini de okurken ayni sekilde mi olacak diye merak etmem di
o hissi tarif edeyim, kolay okunan bir stili var, ama sanki binbir düsüncesini ayni anda yazmak ister gibi tikistirmis, okurken cok konsantre olmak gerek, gecis lerin farkinda olamayabilliyor okuyan, aaa bir bakiyorsun demin x kisiden bahsederken coktaaaan y kisiye gecmis ve sen farketmemissin bile okuma esnasinda, haydeeee tekrar 10 sayfa geriye gidip tekrar o koptugun ana gidisler
ve iskender de de ayni durum mevcut
bu kitaba verdigim son sansimdir
cünkü bu kitabi oturup kac kez baslamaya niyetlenmisligim var, her seferinde sarmadi ve kenara ittim, ama bu sefer 157inci sayfasindayim, evet bir bag olustu bende icerikle, ilginc de anlatilan, ama hikayede eger hic bir yükselis ve doruk noktasi yoksa, bir daha asla almayacagim bu yazarin kitaplarini
0
Beitrag gepostet am 05.12.21, 12:37
@marian
Nr.: 2
Antworten
eses43
Iskender
merhaba. aslinda sana yazmak istemiyorum senden nefret ediyorum, ama aklini kullanma yeteneklerini durusunu takdir ettigim icin buradaki paylasimlarini önemsiyorum. Elif safak'in bir kac tane kitabini okudum en etkilendigim ASK adli romani, tasavvufa olan ilgisi beni derinden etkilemistir. bahsettigin kitabi okudum ama hic bir sey hatirlamiyorum. Elif safak entelektüel bii aileden gelir Annesi diplomat bu nedenle farkli ülkelerde yasamis birisi bilgi birikim deneyim donanim var, uluslararasi farkli kuruluslarla iliskiler var, yani bii karanlik yüzüde var. türkce yazilim dili iyi degil bence. Elif safak ve benzeri sahsiyetler uzun soluklu planlamalarin elamanlaridir. bunlar cok önemli bir davette verilecek yemegin hazirligini yapan önemli bir mutfagin elemanlaridir. kendi iradeleriyle ortaya cikmazlar. mutlaka bas ascinin gözetim ve denetiminda ortaya cikarlar.
-----
insan bitki hayvan
0
Beitrag gepostet am 05.12.21, 15:22
@eses43
Nr.: 3
Antworten
marian
Iskender
hmmm, ama yazmissin sonucta !?
simdi
bir insana ve üstelik hic tanimadigin birine "senden nefret ediyorum" demek hem tuhaf hem de nazik bir davranis bicimi degil, örnegin ben catlak sanzel den bile nefret etmiyorum
neyse o ayri bi muamma, önümüze dönelim biz
benden neden nefret ediyorsun diye sormuyorum sana, cünkü benim kendimden nefret ettirmem icin özel bir durum olmus olmali, e ama yok ki o da, yani hic olmadi, ne senle ne baskalarinla, cok isterdim bir yerlerde bulusup tanismak, güzel güzel sohbetler etmis olmak, bu paslasmalardan keyifli ve kiymetli ahbapliklar, arkadasliklar olusmus olsun, ve hatta nefrete varacak kadar derin meseleler bile
sadece ve buradan bakinca diyorum ki kendi kendime acaba espri filan mi yapiyor, evet espri yapiyor, baska mantikli bir sebep olmadigina göre
ben sana gercekten cok da tesekkür ediyorum, cünkü icinden geldigi gibi ve nefrete varacak hislerine ragmen dümdüz dile getirdigin icin, ayrica senin kendini ifade edebilme yetenegini seviyorum da
ama
yine bir dirsek atmadan olmaz, bu nefret konusuna benden de söyle sözlü bir manevra olmali diye düsünüyorum ve sana diyorum ki, benden nefret etmis olman benim sorunum degil, senin sorunun, bunu kendine yapma kardesim
elif safak:  biyografisi var, herkes gibi, herhangi bir kisi gibi bana göre, ha sen eger özellikle birseyleri vurguluyor olabilirsin ama tam olarak neyi kasdettigini bilmiyorum, daha acik ve net yazman icin engel olan nedir su an ?
ayrica ben "Ask" romaninin da neden bu kadar firtina etkisi yarattigini anlamis degildim okudugumda, simdi de degilim
ben yazan, düsünen, emek veren herkese saygi duyarim prensiben, elif safak ' a da duyuyorum bu sebeplerden dolayi. ötesi yok.
0
Beitrag gepostet am 05.12.21, 15:46
@marian
Nr.: 4
Antworten
eses43
Iskender
tipki burada oldugu gibi söz agizdan cikinca senin degildir, kamuya aittir herkes farkli algilayabilir elif safaka bu acidan bakiyorum. senden nefret etmemin sebebi aslinda cevabinda kendin aciklamissin benden neden nefret ediyorsun diye basliyan bölümde acikliyorsun her seyi. yazilarimdan dolayi benimle ilgili bii fikrin olusmustur elbette, olumlu yada olumsuz. ben senin marjinal tavirlarinida seviyorum ayni zamanda.
-----
insan bitki hayvan
0
Beitrag gepostet am 05.12.21, 16:05
@marian
Nr.: 5
Antworten
marian
Iskender
ben ayse kulin diyorum
cok takdir ediyorum kendisini
ve hatta idol diye bakiyorum kendilerine
keske ben de onun gibi ilerlemis yasima geldigimde ayse kulin gibi müthis bir durus ve olaylara hakim olabilsem
0
1
Antworten
Um Beiträge posten zu können, musst du dich vorher einloggen!
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!