130 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 20.11.21, 09:01 Nr.: 1 Antworten

10 kasim ve kücük prens
ne alaka diye aklinizdan gecebilir, anlatacagim

tam o gün yazmaya niyetliydim oysa ki, ve bir müzik klibini ekliyorum yazdiklarimin ardina. cünkü cok hosuma gidiyor, hele ki bu güzel vatanin Türkiye Cumhuriyeti olabilmesi icin ömür cürütmüs Atatürk ümüz ve en az onun kadar kiymetli silah arkadaslarina ithafen. 

Antoine de Saint-Exupery dir "kücük prens" kitabinin yazari

yillardir hep duyarim söyle güzel böyle güzel, yani "evergreen" tarzinda bir kitapcik oldugunu, durur öylece kitapligimda, bir türlü firsat bulamamistim elime alip da okumaya

sonra attim el cantama, olur ya belki bir ara okurum zaten max. 1 saat icinde okuyup biten kücücük bir kitap diye

öyle de oldu, yani durgun bir arada is yerinde aldim elime okumaya basladim taaa ki  vazgectigim ana gelene kadar

diyor ki bu yazar 17. sayfasinda: 

"...... Dieser Planet ist nur ein einziges Mal im Jahre 1909 von einem türkischen Astronauten im Fernrohr geehen worden. Er hatte damals beim internationalen Astronomenkongress einen großen Vortrag über seine Entdeckung gehalten. Aber niemand hatte ihm geglaubt und zwar ganz einfach seines Anzuges wegen. 
Die großen Leute sind so. 
Zum Glück für den Ruf des Planeten B612 befahl ein türkischer Diktator seinem Volk bei Todesstrafe, nur noch europäische Kleiner zu tragen. Der Astronom wiederholte seinen Vortrag im Jahre 1920 in einem sehr eleganten Anzug. Und diesmal gaben sie ihm alle recht."

O an dedim ki kendi kendime ulan allahin fransizi, SENIN GELMISINE GECMISINE .........
kimsin lan sen, bu ne cüret HADSIZZZZ ! 

Sen bi önüne dön de hemsonlara laf sok, 14. Louis e mesela, bu densiz ben tanriyla kankayim, ne yapiyorsam onun istedigi icin yapiyorum deyip altinli pirlantali kapli saraylarinda gününü gün ederken bir eli yagda bir eli balda, boklu götünü parfümlü pudralarla temizleyecegini sanan andaval kralina saydir, ha Louisin karisi Antoinette de ondan az gelir tarafi yok cünkü kocasiynan saraylarda yasariken, acliktan geberen halkina "ekmek yoksa pasta yiyin" diyen orospuyu hedef al 

insan burnunun ucunda olan bokluklari gördügü bildigi halde,  teee ötedeki bir dünya liderine neden satasir ? e bu sebepten iste, kendi pisligini örtbas etmeye calistigi icin

bu parcayi son ses dinleyin bence

benim 5inci
42inci
45inci
ve 2 dakika, 17inci saniyesinde yüreyim yerinden firlicakmis gibi oluyor her seferinde, sizin ?

0

Beitrag gepostet am 21.11.21, 07:44 @marian Nr.: 2 Antworten

10 kasim ve kücük prens
allahim yine nereye baglayacagimi yazmayi unutmusum

hemen toparlayim bari

simdi yukaridaki yazdiklarimin devami:

hadi o 17. sayfadaki göndermeyi cogu insan farketmedi, ya da önemsemedi ner neyse
yaw bu kitapcigi kalkip da tr nin önemli dizilerinden bir tanesinde kiymetli bir esermis gibi takdim edilmesini protesto ediyorum, dizi ekibi kalabalik bir gruptur, oyuncusuydu, yönetmeniydi, yapimcisiydi, yayinlanan kanaliydi diye uzayip giden bir insan toplulugu, ulan hepiniziin de mi gözünden kacti, hayretler icerisindeyim gercekten. 

Ahanda 3 dakika dan sonraki ispati: 

0

Beitrag gepostet am 21.11.21, 14:05 @marian Nr.: 3 Antworten

10 kasim ve kücük prens
Ah birde eklenen klipleri görebilsem  kitabı hayal meyal hatırlıyorum aklı hep bir gülde olan.. şey değilmiydi bu adam pilot  savaş döneminde mektupları taşıyan sonracığıma rekor kıracağım diye uçağı  çöle düşüren. Filmi de yapılacaktı da senaryo beğenilmemişti
-----
memento mori - memento vivere..
0

Beitrag gepostet am 21.11.21, 14:38 @isabella Nr.: 4 Antworten

10 kasim ve kücük prens
evet o, kitap cok eglenceli ve masumane bir telafuz da basliyor, cok severim aslinda bu tarzi

iste tam 17. sayfasina gelene dek, tam orada bütün hevesim kactigi icin, okumadim

cogunluk tarafindan cok begenilen ama sahsim adina bu kitabin hic birsey veremeyecegini  anladigim o an
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

10 kasim ve kücük prens